Autors Tēma: teātra mīlēm par Granātu aproci  (Lasīts 1042 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Ēsma

teātra mīlēm par Granātu aproci
« : 2016. gada 24. maijs, 15:46:11 »
Moška jums noder - Radioteātris "Granātu aproci" raida 26. un 27.maijā  pl 22:05, kur varēsit dzirdēt Viju Artmani, Eleonoru Dūdu, Herbertu Zommeru, Viktoru Gruziņu, Ēriku Brītiņu, Arnoldu Liniņu un citus. Režisors Edgars Zīle. Ierakstīts 1959. gadā.

Var klausīties par radio vai arī http://lr1.lsm.lv/lv/radioteatris/
Jā ,es tur blakus strādāju, i tamdēl spamoju
:go_go:
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. maijs, 16:23:15 no pitons »

Atslēdzies hm@

Re: teātra mīlēm par Granātu aproci
« Atbilde #1 : 2016. gada 24. maijs, 16:28:09 »
:)
Ziņa interesanta, bet es laikam neklausīšos PIRMS izrādes. Lai es nezinātu, kurš "ir slepkava" :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2016. gada 24. maijs, 18:00:59 »
Izstaigāju lapu, nesapratu. Jāklausās tikai tajā laikā? Kaut kāds arhīvs nav?
Es jau redzēju izrādi, gribu klausīties.

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #3 : 2016. gada 24. maijs, 19:32:32 »
Arhīvs būs tad, kad konkrētajos laikos raidluga būs izskanējusi. Pēc tiem datumiem, varēs jebkurā laikā arhīvā to noklausīties.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2016. gada 24. maijs, 21:29:57 »
Forši. Paldies.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2016. gada 25. maijs, 15:28:37 »
Ierakstīšu te par DT Granātu krāsas aproci. Lai gan Gruzdovs visu pateica jau video.
Jā, melodrāma. Bet ko vēl tādā pavasarī vajag - kā tos 10 cm virs zemes, skaisti. Aldis Siliņš - tās acis, tās acis es mūžam aizmirst nespēšu.
Visi aktieri labi - nevarētu teikt, ka Skrastiņa un Vārpiņas spēlē bija kas īpašs, bet līmenī, kā tam jābūt, man bija Bartkevičs, parasti viņš tādus ļaunos spēlē, bija neparasti klausīties, kā viņš stāsta par īstu mīlestību, nudien, neatceros tādu lomu, ļoti labi, pianistei izdevās laba saspēle ar Andžānu, i nepateiksi beigās, ka nav aktrise, īsta lēdija.
Patika skatuves zonu izkārtojums, tā plūdeni viss varēja notikt.

DT vienlaicīgi divās zālēs pievērsies laulības preparēšanai. : )
Reizēm skarbi un patiesi, reizēm ar humoriņu, par ko paķiķināt.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2016. gada 25. maijs, 15:37:00 »
Samtene, kad biji? Izlasīju citā tēmā, ka biji.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #7 : 2016. gada 26. maijs, 05:44:53 »
Samtene, kad biji? Izlasīju citā tēmā, ka biji.

20.maijā biju. Sagribējās palasīt kaut ko no Kuprina.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2016. gada 26. maijs, 09:52:20 »
Tad mēs bijām uz vienu izrādi.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2016. gada 31. maijs, 10:49:46 »
Biju svētdien. Arī pie sevis nopriecājos, ka Dailē visās trijās zālēs vienlaicīgi notiek mīlas stāsti - kamerzālē Visas viņas grāmatas, mazajā - Aproce, lielajā LdzAinas.

Man Granītkrāsas aproce ļoti patika. Skrastiņš beidzot, beidzot bija tik cilvēcīgs, ne mazāko pēdu no tām divām štampīgajām lomām, kas viņam pēdējos gados vienmēr sprūk iekšā tēlos. Viņš bija tik jauns un tik cilvēcīgs. Vienu brīdi pat atgādināja to fotogrāfiju no Raudupietes, kur viņš ar Briķi. :)
  Pianiste tik laba un iederīga! Un brīnums, kā viņa tik daudz runāja un tēloja, nevis tikai klusi spēlēja klavieres. (ar kaut ko atgādināja Rudīti Būmani, kad viņa Izredzētajā spēlēja)
Andžāna loma ļoti patika, īsts nejaukais reālists. Siliņs - priecājos, ka viņam beidzot normāla loma, sen jau pelnīta! Tikai bija žēl , ka viņš runāja tik aprautās intonācijās, ir viens tāds vīrietis, kas ltv7 ierunā filmas, es viņa ierunājumus ciest nevaru - Māris Andersons. Un Siliņam tās intonācijas bija tādas pašas:( tas man neļāva tā īsti priecāties.
 Dzērve iederīga un mīlīga. Bet Vārpiņa, eh, laikam jāatturas no komentāriem, jo es īsti viņu nespēju pieņemt.
Tēvoča lomā man bija Paukštello! Tik sen neredzēts! Un tik labs!  `Bartkevičs jau ierasts tajās vectēvu lomās, tāpēc priecājos par savu veiksmi:)  Ļoti labs, ļoti!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #10 : 2016. gada 31. maijs, 12:46:01 »
Bet Bartkevičs nav tēlojis labos vectēvus. : ) Pārsvarā izvirpuļus. : D  Es par B.! : )
Siliņam bij kontaktlēcas, ne? Nevar būt, ka viņam ir tik tumšas un dziļas acis dzīvē?!
Par Dzērvi nodomāju, ka, re, cik gadi pagājuši, un nekas nav mainījies..tās pašas vieglprātes vienā manierē tēlo.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2016. gada 31. maijs, 12:57:18 »
Par acīm tā neaizdomājos :)  bet varētu jau būt arī kontaktlēcas, Dailē tāds paņēmiens ir bijis, piem, Drakulā, kur lika tās baltās acu zīlītes.
Es tomēr par P! - jo B tomēr paredzams tāds, resp, daudz redzēts visādos draiskos tēvočos vai izvirpuļos (nē, ir bijis arī labais vectēvs - apglabājiet mani zem grīdas). P bija tik dabisks.