Eseja, ja nu interesē:
Aha, paldies. es gan jau viņu biju atradis:
http://www.stoa.org.uk/topics/bullshit/pdf/on-bullshit.pdf (un nevajadzētu turēt ASV autortiesību subjektu uz sava servera, bez papīriem)

Atvēru un lasu; šausmīgi smags teksts jau pirmajā lapā:
Black (tas ir kāds cits autors) suggests a number of synonyms for humbug, including the following: "balderdash", "claptrap", "hokum", "drivel", "buncombe", "imposture", and "quackery". This list of quaint equivalents is not very helpful. But Black also confronts the problem of establishing the nature of humbug more directly, and he offers the following formal definition:
humbug: deceptive misrepresentation, short of lying, especially by pretentious word or deed, of somebodyís own thoughts, feelings, or attitudes.
un tas viss nāk no Oxford English Dictionary, kas nozīmē, ka meklēt palīdzību papildus literatūrā nav jēgas. Es jau esmu noguris izlasot vien divas lapas.

Pievērsos idejai par ātro lasīšanu un mēģīnāju apgūt, ko tad no sādās esejas vispār var sagaidīt:
Argumentētā eseja
Argumentētā eseja ir rakstveida radošs darbs, kurā, precīzi ievērojot teksta uzbūvi, argumentēti pamatots savs viedoklis par izvēlēto tematu un pierādīta izvirzītā tēze.Lai labi uzrakstītu argumentēto eseju, jāpārzina jēdzieni, kas tiek lietoti argumentētās esejas skaidrojumā.
Arguments – loģisks pierādījums, pamatojums.
Tēze – atzinums, kura patiesība jāpierāda.
Secinājums – spriedums, kas iegūts, analizējot un apkopojot vairākus citus spriedumus.
Atziņa – no spriedumiem izrietošs, paša pieredzē balstīts īss galvenā secinājuma formulējums.
jāiet meklēt secinājumi