Autors Tēma: Ministri un algas  (Lasīts 6044 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Ezme

Re: Ministri un algas
« Atbilde #15 : 2014. gada 20. oktobris, 13:05:25 »
Man liekas,ka Saeimas sistēma ir kaut kā nepareiza jau pašā saknē....
Nabadzīgai,pusplikai valstij nedrīkstētu būt deputāti ar lieliem(salīdzinot ar vidusmēru) ienākumiem.Ja Saeima nav spējusi menedžēt valsts darbību vajadzīgajā un visoptimālākā līmenī(t.sk. arī samaksas sistēmu visai valstij)-tad nava pelnījusi algas paaugstināšanu.
Un otrkārt kas mani izbrīna-portfeļu-t.i.ministru posteņu sadale!?Posteņus gandrīz vai izlozē,nevis piešķir tiem,kam ir zināšanas attiecīgā nozarē,finansu un politikas jautājumos?Tamdēļ jau netiekam ārā no ānusa,jo gidi uz gaismu tuneļa galā ir akli.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #16 : 2014. gada 20. oktobris, 13:06:24 »
Jo tureet par 500 eur neto augstas raudzes specu mediciinaa ir taada pat licence zagt (mediciinaa deeveetu par aplokshnjemshanu). Un augstaakaa lidojuma putni arii pamanaas nevaaji ko iesuukt degunaa :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #17 : 2014. gada 20. oktobris, 13:08:31 »
Kaa? Shie tak kaa mediciinaa- aicinaajuma peec tur iet, ne jau naudu raust :)

Jā, un aicinājums tik vislaik pamainās - tad vienu nozari gribas pamenedžēt, tad otru...Партия сказала: "надо"; комсомол ответил - "есть!" :D

Ja nu pieņemt, ka vispār ir tādi cilvēki, kas bez attiecīgas izglītības var mēneša laika nopietni iebraukt jebkurā nozarē...tad tie ir ģēniji, kādus diez vai var dabūt par nepilnam 2 štukām.

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2014. gada 20. oktobris, 13:26:53 »
Ineshuks, bet nav kkā gadījies Rīgā nabagu ārstu redzēt. Tad jāsecina, ka to licenci zagt tiešām visi izmanto? Par tiem, kas rīko sl-cās iepirkumus vsp nav jēgas runāt...
Nu naF ārstu, kam būtu problēma komunālos nomaksāt vai tml. Visi veiksmīgi iegrozījušies un izgrozījušies. Jā, iespējams, nestrādā (tikai) valsts sl-cā/poliklīnikā, bet nu neizskatās neviens pats tā, ka zem 1000 uz rokas saņemtu un vairums tā, ka vairākus vai pat daudzus K. Dārgi apavi, dārgmetālu rotaslietas, labi auto, dzīvokli jauni... Neizskatās, ka no ubagu grašiem pārtiktu.
Nu vismaz tie,ar kuriem man bijusi saskare vai kāda pazīšanās....

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #19 : 2014. gada 20. oktobris, 13:28:07 »
Es vsp neiebraucu tajaas politiskajaas atbildiibaas, kur viens un tas pac personaazhs var i par veseliibu, i izgliitiibu, i aizsardziibas sfeeru "politiski atbildeet"... Mani par suu... var vsm uz Veseliibas Inspekciju, tiesu, Aarstu biedriibu paraut, a shos tak nekur!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #20 : 2014. gada 20. oktobris, 13:33:57 »
tex

Ja grozaas pa augstiem plauktiem, tad jaa, bet slimniicas specs parastais tieshaam sanjem ap 500 uz rokas par pilnas slodzes darbu. Un nee, visi sho licenci neizmanto ;) skraida pa n vietaam gan daudzi...

Man druzhkas no taam neizdariigajaam, godiigi dara savu darbinju par 500 naudinjaam ;) Tas es te visaadi fiireejos un censhos naudu citur pelniit :)

Un tas NAV normaali, ka taa ir jaadara...

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2014. gada 20. oktobris, 14:04:43 »
Ineshuks, tad Tev tās druškas ir extra neizdarīgi gadījumi :( ekstra neizdarīgi ļautiņi nevienā jomā nekad neko labu nepelnīs vai nepratīš paņemt ko pelnījuši :(
Saku, ka man, ieskaitot arī sl-cās strādājošus dokus, nabagi nav gadījušies.. Visi izskatās/ir turīgāki par mani un premjeru ari... 500 par slodzi izskatās maz, bet ja mēnesī pamanās 4,5 vai 6 "slodzes" nostrādāt uz izskraidīties pa dažādām iestādēm, tad jau galīgi nav slikti... Nez, kā tas var izdoties ... ;) bet mediķi tāpat kā valdēs sēdētāji ir ļoooooti talantīgi uz darba vietu un amatu apvienošanu un slodzēm butu jāsanāk tādām, ka ar 24/7 nepietiktu, bet kkā pietiek un vēl brīvais laiks kkāds atrodas... Magic?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #22 : 2014. gada 20. oktobris, 14:11:27 »
Tex

Par neizdariigumu piekriitu :( mazohisms kkaac...bet taadu mediciinaa nav maz, citaadi sen buutu prom... Parakstiitu medikjiem obligaatu psihoterapiju, o suu... sisteemaa saaktos, kad shiem galvas sakaartotu un shie nevergotu par grashiem ;)

Bet- tie "izdariigie" 5 slodzhu straadaataaji man personiigi nav role model, jo tur jau ir iekljautas shaadas taadas nesmukas "licences"...

2,5 veel var godiigi nostraadaat- zinu iipatnjus, kas autopilotaa 20 diennaktis meenesii rauj...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #23 : 2014. gada 20. oktobris, 14:14:48 »
Bet faktiski ar uzskatu, ka medikji visi taapat jau biezi, mees akcepteejam visus tos nesmukumus kaa taa mazaakaa medikju populaacijas dalja pie tiem biezumiem tiek...

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2014. gada 20. oktobris, 14:37:12 »
Kopumā jau piekrītu. Ar to atšķirību, ka no mana skatu punkta vidēji biezi un ļoti biezi ir tas vairums. Un daži ekstra neizdarīgie kkur pavisam maz.
Jānosplaujas pār kreiso plecu, bet reanimācijā uz nestuvēm iebraukt nav nācies. Kā ir tur, nezinu. Iespējams, par laimi...
Tās pašas lielās sl-cas tak miiiiiiilzu dotācijas saņem. Varu apmēram iedomāties, kur tas viss paliek, ja līdz lejai nekas nenonāk ;)

Visos privātajos "veselības centros" utt neviens pēc nabaga neizskatas: salīdzinoši  dārgs labu firmu apģērbs, dārgmetāli, tad ar svaigu džipu no pagalma izbrauc utt... Tad iekārtojas jaunajā projektā utt
Pa starpu ieskrien arī sl-cās, privātpraksēs,valsts poliklīnikās...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #25 : 2014. gada 20. oktobris, 14:49:25 »
Tex

Man ir pamatotas aizdomas, ka man ir lielaaka populaacija statistikai ;) tos "parasto" puuljus vnk nepamana uz neiro dzhipu, dzeltenaas preses exotisko celjojumu un jauno projektu fona ;)

Karoch- iekaartoties, protams, var, bet tur jaaiet uz pasmagiem kompromisiem ar sirdsapzinju (jebshu rigiidu superego ;) )

un, lielaakaa tiesa sho gadiijumu nav gluzhi tiiri... Smalkaak izteikties, man protams nedriikst, jaasargaa cunftes gods ;)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #26 : 2014. gada 20. oktobris, 15:30:10 »
redzam ar ko mēģināšāna ko mainīt labi iesīkstējušā struktūrā beidzās Ķīlim).
Par Ķīli, btw, man kaut kā reāli sirdi kremt, es biju drusku pasekojusi tām viņa skolu digitalizācijas idejām, izskatījās ok nevis pēc konjunktūras kārtējās.. (protams, varu kļūdīties)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #27 : 2014. gada 20. oktobris, 15:32:18 »
Par Kjiili nevaru spriest, bet draugs, prodekaans augstskolaa laadeejaas nenorimdams to vaardu dzirdot ( un jams ir visnooootalj sakariigs, nevis iesuunojis bjurokraats)... ... Teica slims un nekompetents dzeeraajs esot...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #28 : 2014. gada 20. oktobris, 15:36:29 »
arī var būt, es jau tikai pēc preses atsauksmēm varēju spriest..

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #29 : 2014. gada 20. oktobris, 15:57:32 »
veseliibas ministru kandidaati- dzhiizas... Tur i 4k neliidzees... Jau taa Omes darba grupa vien ko bi veerta...