Autors Tēma: Cīņa pret DaISh  (Lasīts 11106 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Cīņa pret DaISh
« Atbilde #15 : 2016. gada 21. augusts, 14:14:21 »
Cīņas asums pret DaISh ir pārcēlies uz Irāku un pat Lībiju. Irākā, kā atceramies, (skat iepriekš) notiek Mosulas aplenkšana. Patiesībā šai ASV militāro padomnieku vadītajai operācijai ir uzsvars uz DaISh sadalīšanu un sagraušanu pa daļām. Irākā tiek mēģināts nogriezt Mosulas grupējumu no Sīrijas, lai pārtrauktu piegāžu līniju no Turcijas. Vienlaikus jāatceras, ka Irākas valdības armija ir lielā daļā Šīitiska, bet Mosula ir Sunītiska. Un pieredze ar šādu pilsētu atbrīvošanu, jo ir slikta, kad šiiti nodarbojas ar marodierismu un neadekvātu mierīgo iedzīvotāju nesaudzēšanu. Līdz ar to ASV padomnieki viennozīmīgi iesaka sagatavot vēl sunītiskas vienības, lai demonstrētu, ka Irākā ir arī sunītu valsts, neskatoties uz DaISh'u sunītisko izcelsmi.
Papildus Lībijā notiek Sirtes aplenkums. Mēnešiem aplenkta DaISh nocienāta pilsēta un turas neskatoties uz NATO un ASV uzlidojumiem, kuru pamata uzdevums ir aizsargāt ANO starpniecības izveidotās valdību aktivitāti par likumības ieviešanu Lībijā un savas autoritātes nostiprināšanu. Pats amizantākais bija šīs valdības protests pret Francijas speciālo vienību operācijām Lībijas teritorijā.
Tikmēr Sīrijā cīņa pret DaISh norit ASV padomnieku plāna ietvaros un Kurdi (YPG) mēģina nogriezt DaISh pieeju Turcijas robežai, kamēr FSA uzbrūk DaISh Sīrijas Irākas robežas tuvumā un ciešs smagas sakāves. Tikmēr SAA (Asads) ir iestrēdzis pilsoņu karā Allepo, kur DaISh nav. Līdz ar to turpat liela porcija tiek no krievu aviācijas triecieniem, tā saucamajam, "Allepo kakklam", ko izveidoši nemiernieki, lai imitētu AustrumAllepo neesamību aplenkumā, bet nu izskatās ka šī SAA operācija ir vairāk domāta lai nemiernieku spēkus varētu apstrādāt ar lielkalibra triecieniem gan ar artilēriju, gan aviāciju.   
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 23. augusts, 22:28:34 no lumbergs »

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #16 : 2016. gada 24. augusts, 22:28:21 »
Pilnai jautrībai šodien agri no rīta Turcija pieteica karu DaISha'm un iebruka Sīrijā, kur atbalstīs savus Turkmenus ar tankiem un aviāciju. Vienlaikus dienas gaitā gan paziņoja, ka YPG jeb kurdu pašaizsardzības spēki ir Turcijas Kurdu teroristu - Kurdu Strādnieku partijas - filiāle. Īsāk sakot, ja DaIShs netiek līdz Turcijai, tad Turcija steidzas pie DaISha, un lai kurdi aizmirst par Daisha norobežošanas no Turcijas.

Bet šo izgājienus ievadīja Putina vizīte Turcijā, Turcijas izlūkdienesta pārstāvja vizīte Damaskā un Turcijas piekrišanai par vienotu Sīriju.
p.s. Turcijas spēki aizdomīgi viegli okupēja pirmo pilsētu, kas atgādināja DaISh brīvprātīgu pilsētas atdošanu. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. augusts, 22:40:35 no tas_pats_lv »

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #17 : 2016. gada 07. septembris, 15:51:39 »
Nu jau atkal Turcijas iebrukums Sīrijā vairs nav pārāk aktuāls un kurdu apkarošana Turcijas pierobežā vairs nav pati lielākā aktuālitāte, kaut vēl joprojām maina darbību karti. Un iemesls tam ir ka SAA un viņu palīgi ir noslēguši austrumAllepo aplenkumu. Un, savā ziņa, ir uzsākuši vispārēju uzbrukumu visur, kur Augusta beigās cieta sakāvi. Nu ir iesaistījušies arī cīņās pret DaISh.

Syrian War Report – September 5, 2016: Syria Army Restores Siege of Aleppo City

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #18 : 2016. gada 11. septembris, 19:55:04 »
10. septembrī AS un Krievija ir vienojušas par vienotu politiku Sīrijā, kas jau tika solīta Augustā, ar ko droši vien varēja izskaidrot arī izmisīgo mēģinājumu pāraut Allepo aplenkumu, kas tagad ir atjaunots un draud ar Idlibas pilsoņu kara grupējuma sagraušanu. Šis viennozīmīgi ir Krievijas diplomātijas panākums, tā kā uz šo vienošanos es sevišķi nepaļautos.

Russian-US plan to fight ISIS and Jabhat al-Nusra according to agreement 

Vielaikus, jāatzīmē, ka Krievijas diplomātija ir sapratusi, ka Sīrijā pamieru ar Idlibas grupējumu var noslēgt tikai uz SAA uzbrukuma viļņa. Sekosim notikumiem tālāk.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #19 : 2016. gada 22. oktobris, 18:27:18 »
Nu cīņa pret DaISh nu notiekas ne tikai 2 frontes: Sīrijā un Irākā, bet arī propagandiski. Cīņa pret DaISh jau pasen pārvērtusies propagandas konkurencē, kur pavisam neievērojama ir DaISh propaganda. Bet nu aktualitāte uz šo brīdi ir Allepo un Mosula. Sīrijā bez Allepo ir vel visa Idliba un Raka, tā kā kauja par Allepo ir vien tikai Krievijas federācijas diriģeta stratogēma, lai Sīrijas Arābu republika izdzīvotu. Savukārt, Mosulā stratogemu diriģē cits ANO DP veto loceklis, kur ar svešām rokām mēģina iegūt PR punktus, lai ar iegūtu morālas tiesības pamācīt Krievijas Federāciju DP. :)
Bet tas nemaina realitāti, abās pilsētās būs vai notiek kauja un kaujas pilsētās vienmēr ir ļoti sarežģītas. Abās kaujās piedalīsies un vadīs Irāņi, jo Irāna veic proksi karus ar Saudu Arābiju ne tikai Sīrijā un Irākā, bet arī Jemenā.         

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #20 : 2016. gada 22. oktobris, 19:49:20 »
Газета Frankfurter Allgemeine Zeitung опубликовала комментарий своего обозревателя Райнера Хермана (Rainer Hermann) о провале мирного урегулирования в Сирии под заголовком "Алеппо сдан":
"Все международные игроки, которые напрямую или косвенно замешаны в войне в Сирии, на выходных вновь провели консультации. Но очередные переговоры продемонстрировали, насколько сильно разнятся их интересы. Добиться прорыва, который привел бы в итоге к мирному урегулированию, так не получится.
С начала года с калейдоскопической быстротой проводятся встречи министров иностранных дел, на которых происходит "обмен идеями". Результат обескураживает: согласованные режимы прекращения огня нарушаются, Совбез ООН не в состоянии принять резолюцию по Сирии, на поле боя полностью развязаны руки у режима Асада и его российского покровителя.
Повстанцы недостаточно хорошо вооружены, чтобы сдерживать их, а США, которые устали от войн, не решаются на проведение точечных военных операций параллельно с безуспешными переговорами.
Вашингтон сдал Алеппо. Но исход боев за Алеппо определит будущее Сирии, поэтому Москва будет готова идти на уступки только после того, как режим Асада восстановит полный контроль над этим городом. (Если бы судьба Алеппо, как и всей Сирии зависела бы от Америки, России или кого-либо еще, то Алеппо давно бы пал – КЦ).
Соединенные Штаты концентрируют свое внимание на Ираке и завоевании Мосула. Победа над ИГ в Мосуле должна компенсировать поражение против России в Алеппо (Если победу в Алеппо одержат муджахиды, то это будет гораздо более серьезным поражением Америки – КЦ).
Возможностей, предполагающих успешный исход, у Вашингтона в Сирии больше не осталось. Даже если бы США начали поставлять оружие повстанцам, доставить вооружение в Алеппо было бы невозможно (это новая отговорка, раньше заявляли, что оружие может попасть в руки «террористов» – КЦ).
Вариант с санкциями против Москвы за военные преступления российской авиации и сирийской армии не рассматривается уже хотя бы потому, что тогда их пришлось бы наложить и на Саудовскую Аравию за ее военные преступления в Йемене (абсолютно натянутый довод, попытка уровнять чудовищные преступления России в Сирии и пару инцидентов с участием саудитов в Йемене – КЦ).
Вводить бесполетную зону над севером Сирии - тоже не вариант, так как Москва могла бы расценить потенциально сбитый российский самолет как объявление войны (На самом деле, как раз ввод такой зоны с четким обозначением ответственности, которая неминуемо последуют за ее нарушением, могло бы умерить пыл зарвавшихся русских убийц, но для этого нужна политическая воля, которой у Запада сегодня нет – КЦ).
Вашингтону остается только опираться на своих союзников, прежде всего, на Турцию. Но Анкара в результате сближения Эрдогана и Путина старается не переходить дорогу России на севере Сирии (они договорились «вывести» Джабхат Фах аш-Шам из Алеппо, чтобы облегчить захват города асадитами и иранцами – КЦ).
Кроме того, Турция, ставшая важны покровителем сирийских повстанцев, преследует собственные интересы, а не американские. Встречи наподобие тех, что прошли на минувших выходных в Лозанне и Лондоне, мало чего меняют в этой логике развития событий, пишет издание.
Между тем жителей Алеппо, его защитников мало волнует сговор. В ответ на утечку информации о тайных договоренностях США и России и утверждений русской пропаганды о том, что «боевики и местные жители сдаются войскам Асада) в городе прошли массовые акции с лозунгами в поддержку муджахидов и заявлением, что они никогда не покинут Алеппо, даже если бомбежки города будут увеличены во много раз.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #21 : 2016. gada 23. oktobris, 17:47:52 »
Zigfrids padalījās ar rakstu krievu valoda, tā sakot, lai neviens neaizmirstu kāda valodā runāja Latvijas pēdējie okupanti, no avota kas visticamāk bija kavkazcenter.org, ko savā ziņa varētu uzskatīt par pro- DaISh'u informatīvo kanālu. Līdzīgā tonī ir ari visi Ukrainas informatīvie kanāli, kas ir pielīdzināmi palestīniešu gavilēm 11.septembra traģēdijas sakarā, ka Dievs ir sodījis ASV par atbalstu Izraēlai šādā veidā. Un uz šo brīdi emigrācijas Ičkērijas patrioti līdzīgi kā Ukrainas patrioti priecājas par katru Krievijas zaudējumu šai karā pret DaISh'u un viņus ir jāsaprot pareizi...
Un oriģinālais raksts nāk no Deutsche Welle krievu valodas redakcijas. Pats oriģinālais Rainer Hermanna raksts no faz.net liekas ir šis: Washington hat Aleppo aufgegeben 16.10.2016, von Rainer Hermann

Bet tiem kam pie sirds iet nosvērtāks šī paša autora viedoklis iesaku: Die Völkerschlacht von Aleppo 15.10.2016 von Rainer Hermann

It kā viens un tas pats autors, gana atšķirīgi raksti ;)
Un pamata viedoklis ir ka nedz Krievijai, nedz ASV jau nav cita risinājuma, kā ļaut šo karu brutāli izkarot.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 23. oktobris, 17:53:45 no tas_pats_lv »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #22 : 2016. gada 23. oktobris, 21:43:01 »
Latvijas okupācija vai neokupācija kaut kā piederas pie apskatāmās tēmas? Ja piederas, tad būtu interesanti zināt, kā?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #23 : 2016. gada 24. oktobris, 01:43:02 »
Latvijas okupācija vai neokupācija kaut kā piederas pie apskatāmās tēmas? Ja piederas, tad būtu interesanti zināt, kā?

Drīzāk tev vajadzētu interesēt tas, kā apskatāmā tēma saderas ar seno teicienu - vilks spalvu met, tikumu nē. Jo liekas sunītu nemiernieki grasās atkal pārraut Allepo aplenkumu.  :rat:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #24 : 2016. gada 24. oktobris, 15:36:14 »
Drīzāk tev vajadzētu interesēt tas, kā apskatāmā tēma saderas ar seno teicienu - vilks spalvu met, tikumu nē. Jo liekas sunītu nemiernieki grasās atkal pārraut Allepo aplenkumu.  :rat:

Kurā gadījumā - ja pārraus vai ja nepārraus - mēs LV labāk dzīvot sāksim? Vot, tas mani patiešām un - visvairāk - interesē. Pārējais - visādu lielvalstu intereses un interesītes, mani neskaroša vilku spalvas mešana vai nemešana, pagātnes rēgi un nebeidzamās diskusijas "okupēja vai neokupēja" pa lielam vispār neinteresē. Un lai es vēl izteiktu kādus atbalstus vai līdzjūtības tiem, kuri, ielīduši svešā zemē mēģina vietējiem "demokrātiju" uzspiest? Vot, kad LV oficiālā vara atvainosies Afganistānas un Irākas tautām par līdzdalību to zemju okupācijā, tad LV okupācija vai neokupācija mani sāks interesēt kā apdomājams un apspriežams jautājums. Kamēr kviecam par vēsturisko netaisnību, tai pat laikā nepalaižot garām iespēju pildīt "misijas" svešās zemēs, priekš manis šai tēmai ir nulles vērtība.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #25 : 2016. gada 24. oktobris, 19:46:27 »
Kurā gadījumā - ja pārraus vai ja nepārraus - mēs LV labāk dzīvot sāksim? Vot, tas mani patiešām un - visvairāk - interesē.
Ar tādu attieksmi Tev nekur nebūs labi. Bet nu visiem činkstētājiem , ka Latvija nevar palīdzēt bēgļiem gan vajadzētu zināt no kā īsti šie ļaudis bēg - no kara, kuru transatlantiskās lielvaras ASV un Krievija izkaro pasaulē. No Lībijas, Irākas, Afganistānas, Jemenas un Sīrijas postažas.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #26 : 2016. gada 24. oktobris, 21:09:20 »
Ar tādu attieksmi Tev nekur nebūs labi. Bet nu visiem činkstētājiem , ka Latvija nevar palīdzēt bēgļiem gan vajadzētu zināt no kā īsti šie ļaudis bēg - no kara, kuru transatlantiskās lielvaras ASV un Krievija izkaro pasaulē. No Lībijas, Irākas, Afganistānas, Jemenas un Sīrijas postažas.

Kas attieksmei vainas?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #27 : 2016. gada 27. oktobris, 13:32:58 »
Nu ar cilvēku kura attieksme ir - es i muļķis un man ir labi (vai slikti),- nevar parunāt par "Politiskās rokas" stiepienu pēc kontroles pār Suecas kanālu un kādām ir jābūt darbībām, lai šis stiepiens būtu sekmīgs vai nesekmīgs atbilstoši preferencēm.  ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #28 : 2016. gada 28. oktobris, 23:13:03 »
Es i muļķis, acīmredzot. Jo domu ta nesapratu.  :)

Bet gudrākajiem taču vienmēr ir iespēja dumjākos vest pie prāta, y izglītot. Nu, tas apmēram kā ar varu LV. Pie katras izdevības dara amatpersonas ko? Želojas, cik viņiem tie vēlētāji dumi, neizglītoti, no demokrātijas niko nesaprot, zobus netīra (Šķēles hresomātiskais piemērs) un bikses neizgludina (avots - tas pats), y visādi citādi ... kā visām āboltiņām un ēlertēm ar tautu nav paveicies!!!  :cry: :cry: :cry: Nu, traģisks liktenis, vienkārši traģisks! Un tomēr ... Vai kādam citam vēl bez bezgala cietušajiem bija rokās izglītības budžets? Vai vēl kādam citam bija iespējas skolu programmas piestellēt tā, lai pēc tam pašiem jākož pirkstos nebūtu? Oi, a izrādās, ka pašiem cietējiem y bija visas iespējas zituāciju izmainīt! Bet mazohisms izrādījās sirdij tuvāks? Da nē, vistuvākais sirdij ir tas kaifs - citus par muļķiem saukt un uzskatīt. A gudriem tiem citiem arī nav jābūt, vai ne?

Un kamēr tas viss ir tā, katram muļķim ir morālas tiesības tādam būt un vēl rīkoties atbilstoši savam IQ līmenim. Un, ja kas notiks, cietīs visi, - y muļķis, y gudrais. Un pelnījuši būs abi.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #29 : 2017. gada 07. februāris, 21:29:01 »

Kā jau visiem, kas seko notikumiem Sīrījā, zināms ir divi aktīvi uzbrukumu punkti: Albab, kur uzbrūk Turcijas atbalsītie FSA un Dezazur SA valības spēku aplenkums. protams, kā tas SA ir ierasts, ļoti daudz runā par vēlamo, bet ar darbiem ir gana pasīvi, jo ir jau sekundāri mērķi Sīrijas Rietumos, kur jāapkaro savādāk domājošie. :)  Bet nu, vismaz uz šobrīdi ir nobriedis lielais plāns par Rakas aplenkšanu un Dezazuras aplenkuma izbeigšanu, un sauszemes ceļa atvēršanu, kā arī Eifratas blokādes izveidošanu pie Eifratas no austrumiem, kaut gan liekas ka tas būs jau par vēlu. :)