Aptauja

Braucot uz Tuvējām Baltijas valstīm ceļojumā ņemu līdzi:

EVAK karti.
1 (12.5%)
Papildus EVAK peerku polisi.
1 (12.5%)
Peerku polisi.
5 (62.5%)
Braucu bez polises un EVAK, jo ar mani nekas nenotiks.
1 (12.5%)

Pavisam nobalsoja: 8

Autors Tēma: Vasara ceļojumi - Jūs zināt, ko un kā sedz EVAK?  (Lasīts 1197 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Vasara ceļojumi - Jūs zināt, ko un kā sedz EVAK?
« : 2016. gada 29. maijs, 11:05:10 »
Nesen saskāros ar faktu, ka nebūt ne visi zin, ko tā bezmaksas kartiņa sniedz un kā rīkoties, tad nu nācās pa saitu pameklēt informāciju (http://www.vmnvd.gov.lv/lv/nvd-pakalpojumi/456-evak-karte) kā rezultātā uzdūros divām salīdzinoši noderīgām aplikācijām:

EVAK mobilā aplikācija
Aplikācija "European Health Insurance Card"
Aplikācijā pieejama informācija par EVAK un tās saņemšanas iespējām, kā arī neatliekamās medicīniskās palīdzības tālruņu numuriem citās Eiropas valstīs. Tajā iekļauta arī informācija par veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas kārtību citās valstīs un informācija par kartes atjaunošanu, ja EVAK ir nozaudēta. Aplikācija pieejama 25 valodās.
Lejuplādēt aplikāciju "European Health Insurance Card" var šajā saitē: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559.
Aplikācija "Ceļo droši"
Noderīga informācija drošai ceļošanai pieejama arī aplikācijā "Ceļo droši" - ceļojumu plānotājs, ieteikumi ceļotājiem, informācija par riskiem un kontakti, kur vērsties ārkārtas gadījumā, kā arī konsulārais reģistrs.
Lejupielādēt aplikāciju "Ceļo droši" var šajā saitē: http://www.mfa.gov.lv/konsulara-informacija/aplikacija-celo-drosi.
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Nāra

Re: Vasara ceļojumi - Jūs zināt, ko un kā sedz EVAK?
« Atbilde #1 : 2016. gada 29. maijs, 14:16:01 »
Itta, sen jau visi ceļotāji to zina :) Tā taču vispārzināma lieta.
Bet tomēr iesaku vienmēr papildus ņemt ceļojuma apdrošināsanu, pati vnm ņemu - maksā pāris eiro, bet sedz visu, ar Evak nav tik droši, nav tāda pakalpojumu amplitūda, nesedz reaptriāciju utt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2016. gada 29. maijs, 14:23:53 »
Nāra, a tavos augstumos neienāk prātā, ka vienmēr ir kāds, kurš neceļo regulāri/pirmo reizi kaut kur brauc?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies itta

« Atbilde #3 : 2016. gada 29. maijs, 14:54:49 »
Daudzi nenjem neko un brauc celjojumos joprojaam ar saukli: "Ar mani nekas nenotiks un neviens jau taa pat neko nemaksaa..., nepiesauc nelaimi, domaasu kad buus vajadziigs, utt. ..."

Un viena dalja uzskata, ka EVAK sedz visu..., jo LV ar lasiisanu un uztversano lielai daljai ir visai problemaatiski...

P.S. Runa iet ari par taadiem, kas celjo regulaari, ne tikai par iesaaceejiem...

Ja pajautaat apkaarteejiem cik no vinjiem braucot uz Lietuvu vai Igauniju peerk polises vai arii cik daudziem no vinjiem ir EVAK ticat man buusiet ljoti paarsteigti par atbildeem...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #4 : 2016. gada 29. maijs, 16:26:47 »
Nekad nekur neesmu braukusi bez apdrošināšanas.
Mūsu ves.apdr. kartes ir paredzētas lietošanai EU tāpēc tagad papildus gan neko neņemu.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2016. gada 30. maijs, 15:11:26 »
Polisi, jo Evak nesedz repatriāciju. Man nemaz nav tā Evak, neredzu jēgu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2016. gada 30. maijs, 16:47:44 »
Gluži manas domas, ka dodoties ceļojumā vajag kredītkarti un labu ceļojuma apdrošināšanu. Reizēm (AMEX) tie ir 2 vienā.
"Plika" polise arī neko nedos, jo var iznākt maksāt tūkstošus, ko apdrošinātājs pēc tam atdos... bet skaidriniekā neviens jau tik daudz līdzi nenēsā...  EVAK esmu apsvēris, droši vien, ja brauktu studēt vai strādāt, tad paņemtu, bet uz dažu dienu/nedēļu ceļojumu atsevišķa polise ir efektīvāka manuprāt.

PAr laimi nav nācies izmantot! :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2016. gada 30. maijs, 17:40:46 »
Kas ir laba?Ņemu visparastāko, kur viss iekšā, ļoti lēti, brīnos,ka cilvēki nepērk,droši vien domā, ka dārgi. Vai neaizdomājas. Kādreiz biju ļoti iedziļinājusies Evak un visu izpētījusi, bet ir jau aizmirsies. Katrā ziņā EVAK man ir ļoti sen un visu laiku atjaunoju.
Cik atceros,EVAK nedarbojas,ja tajā valstī strādā vai studē.