Autors Tēma: Kuru banku izvēlēties?  (Lasīts 5052 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Kuru banku izvēlēties?
« : 2016. gada 30. maijs, 21:55:52 »
Nepieciešams izveidot jaunu kontu, bet ne SEB bankā. Kuru banku izvēlēties un kāpēc? Vajadzība elementāra - naudiņu ieskaita, tā tiek izņemta .... Viss. Neko citu nevajag :)

Atslēdzies Spārka

Re: Kuru banku izvēlēties?
« Atbilde #1 : 2016. gada 30. maijs, 22:03:46 »
Swed? Parastas vajadzības apmierina, bankomātu daudz.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2016. gada 30. maijs, 22:09:18 »
Swed? Bankomāti daudz, der ar seb un dnb automāti. Gana ērta ibanka. Tik laba, ka parādos filiālē tikai pec jaunas kartes.

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2016. gada 30. maijs, 22:30:14 »
swed virs cik tur simtiem jāmaksā par $ noņemšanu.
Tad skaties, kur labāki kartes un naudas izmaksas nosacījumi. un viss - vnk pēc cenām.
Bankomātu tīkls lielākais ir Swed/SEB un vēl1ai...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 31. maijs, 08:31:54 »
swed virs cik tur simtiem jāmaksā par $ noņemšanu.

Taisnība.
Atkarīgs, kādas summas Tev tur apgrozās.

"Naudas izmaksas bankomātā vienā reizē iespējams izņemt ne vairāk kā 850 EUR"

Bet:
"Skaidras naudas izmaksa
- EUR 10 – 715   Bez maksas"
- EUR 715 – 7150   0,2% no summas, kas pārsniedz EUR 715/mēnesī"
Uzrakstīts nekorekti [labs jurists varētu pakasīties principa pēc] - jebkurai summai, kas pārsniedz 715 mēnesī, nokāš komisiju.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5 : 2016. gada 31. maijs, 10:05:30 »
Ui, tas ir paskarbi ....  Jālūko pēc cita varianta...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #6 : 2016. gada 31. maijs, 10:22:28 »
Taisnība.
Atkarīgs, kādas summas Tev tur apgrozās.

"Naudas izmaksas bankomātā vienā reizē iespējams izņemt ne vairāk kā 850 EUR"

Bet:
"Skaidras naudas izmaksa
- EUR 10 – 715   Bez maksas"
- EUR 715 – 7150   0,2% no summas, kas pārsniedz EUR 715/mēnesī"
Uzrakstīts nekorekti [labs jurists varētu pakasīties principa pēc] - jebkurai summai, kas pārsniedz 715 mēnesī, nokāš komisiju.

Tāda komisija ir arī DNB.
Bet DNB man patīk labāk. Filiāļu gan maz, bet tur jau īsti nav vajadzības neko darīt. Ja nu savajagas - rindu praktiski nav. Attieksme forša. Un viskautko var sarunāt. Sarunāt, ka uz kādu līguma niansi piever acis. Nu mazmazītiņu problēmiņu gadījumiņā :D
Skaidro bez komisijas var izņemt gan seb, gan swed bankomātos.
DNB mani sadraudzināja ar sevi, kad man svajadzējās kredītu. Swed, neskatoties uz to, ka ilggadējs klients, atmaksāts ne viens vien kredīts, kavējumu nav, kaut ko sāka ļurkāties - tas viņiem un šitas nepatīk, tādu papīru un šitādu. Tad vēl neadekvāta maksa par kredīta izskatīšanu. Pasūtīju  nahren viņus.
DNB pietika ar izziņu par nodokļu nomaksu, kaut kādu papīru no darba vietas un konta atvēršanu pie viņiem. Pēc 3 dienām man nauda kontā. Un tas neskatoties uz to, ka iepriekš es nebiju nekad bijis viņu klients.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2016. gada 31. maijs, 11:33:40 »
Njā, man tā vajadzība tik vien, kā saņemt un izņemt naudu. 500 - 2500 EUR dienā,  1 - 2 reizes mēnesī.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2016. gada 31. maijs, 11:47:07 »
Atver vairākus kontus, sadali summu un ņem bez papildu komisijas. Kaut dažādās bankās. Japamenedžē tikai cik, kurā kontā un kad ienāk.
Ja piem. 1000 jāizņem, tad pat starpbanku pārskaitījums būs lētāks, nekā komisija par skaidruča izņemšanu.
Vai vienas bankas ietvaros kādu papildkarti. Pārskaitījums starp kontiem aizņem minūti. No vienas kartes 700 un no otras 700. Nekādas komisijas :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2016. gada 31. maijs, 13:14:26 »
Un neaizmirsti katrā bankā aizpildīt anketiņu, cik tu mēnesī saņem, no kā, par ko, kāpēc, kur tu tērē, kāpēc, un vai tu esi politiski nozīmīga persona. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #10 : 2016. gada 31. maijs, 20:16:56 »
Brom, ir jau vairāki konti vienā no bankām. Izrādās vajag vēl vienu, bet laikam nebūs prātīgi tajā pašā.
Specifika tāda - vienu dienu ieskaita, otrā viss jāizņem ... jā, jā ... zinu, ka izskatās nelāgi, bet viss ir gana nevainīgi.

Ai, riebjas man visas šīs finanšu padarīšanas, nekad nebūs man sava biznesa .... un labi, ka tā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #11 : 2016. gada 05. jūnijs, 09:12:57 »
Rezumē, izvēlējos Citadeli. Tur gan ir dienas limits 800 EUR, bet vienam kontam 2 kartes un attiecīgi dubultā var ņemt, bez komisijas un procentiem.
Pirmo gadu viss bez maksas, pēc tam 1 eiro mēnesī par abām kartēm.

Nav ideāli, bet salīdzinot ar Swed, nav jāmaksā par katru elpas vilcienu ...

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2016. gada 06. jūnijs, 19:52:37 »
Atver vairākus kontus, sadali summu un ņem bez papildu komisijas. Kaut dažādās bankās. Japamenedžē tikai cik, kurā kontā un kad ienāk.
Ja piem. 1000 jāizņem, tad pat starpbanku pārskaitījums būs lētāks, nekā komisija par skaidruča izņemšanu.
Vai vienas bankas ietvaros kādu papildkarti. Pārskaitījums starp kontiem aizņem minūti. No vienas kartes 700 un no otras 700. Nekādas komisijas :)
vairākām kartēm būs arī gada izmaksas x to karšu skaits...

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2016. gada 06. jūnijs, 19:56:26 »
Rezumē, izvēlējos Citadeli. Tur gan ir dienas limits 800 EUR, bet vienam kontam 2 kartes un attiecīgi dubultā var ņemt, bez komisijas un procentiem.
Pirmo gadu viss bez maksas, pēc tam 1 eiro mēnesī par abām kartēm.

Nav ideāli, bet salīdzinot ar Swed, nav jāmaksā par katru elpas vilcienu ...
cash izdevīgi :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #14 : 2016. gada 06. jūnijs, 20:44:14 »
Es i šokā, ka Latvijā par skaidras naudas izņemšanu ņem nost kaut kādu fee vai ko tur. Absurds!!!
Un vēl par karti kaut ko ņem?