Autors Tēma: Ir bezcerība valsts pārvaldes bezjēdzību novēršanā  (Lasīts 4047 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Ir bezcerība valsts pārvaldes bezjēdzību novēršanā
« : 2016. gada 31. maijs, 22:39:39 »
Pētersone par atkāpšanos: Ir bezcerība valsts pārvaldes bezjēdzību novēršanā

Pēc 21 gada valsts pārvaldē nākas secināt, ka trūkst perspektīvas valsts pārvaldes situācijas uzlabošanā, vienlaikus arī neizdodas uzlabot sabiedrības viedokli par valsts sektoru kopumā, otrdien, stāstot par atlūguma iesniegšanas iemesliem, atzina Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone.
Tāds redz raksts Dienā. Šodien pirms pusdienām noklausījos arī Pētersones skaidrojumu, kāpēc viņā iet prom. Starp vārdiem it kā pavīdēja, ka VID priekšniecei ir pazudusi politiskā aizmugure, proti, premjere Laimdota, ar ko Pētersonei bija labs kontakts. 
Bet nu atklāti Pētersone saka, ka valsts ierēdņi ir kā izkliedēti starp dažādām grupām, priekšniekiem un kopējās virsvadības tā arī nav, bet ir tikai šauras resoriskas intereses, pat nepiesaucot neko nepieņemamu.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 01. jūnijs, 21:31:48 no lumbergs »

Atslēdzies olgucis

Re: Ir bezcerība valsts pārvaldes bezjēdzību novēršanā
« Atbilde #1 : 2016. gada 01. jūnijs, 09:46:58 »
ierēdņiem liekas bija savs likums, vai MK noteikumi, ar kuriem šie sevi aizsargā, bet būtībā izveidoja sev krātiņu, kur praktiski neko nevar mainīt. Te arī rezultāts.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #2 : 2016. gada 01. jūnijs, 10:39:24 »
Īsumā - Pētersone aizlaidās, pirms uz viņu sagāza visus mēslus no rotācijas rezultāta, turklāt izdarīja to tā, lai no ūdens izietu maksimāli sausi - strādāt neesot iespējams, jo visi citi ir slikti.   :smoker:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2016. gada 01. jūnijs, 11:08:29 »
Tātad pastāvēja iespēja, ka uzpeldētu kādi pārāk netīkami fakti un noslēpumi?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2016. gada 01. jūnijs, 11:43:04 »
Nu nezinu, man liekas, ka Pētersone ir ārpus aizdomām. Ir tādi cilvēki... Nu tāda man pārliecība, esmu bijusi  dažos semināros. Vienkārši, mēģināt to kādam pierādīt, un vēl to darīt publiski. Kašmars, man liekas. Nu iedomājaties, jūs kāds apvaino jebkādā nedarbā. Nervi čupā, jāvāc pierādījumi, jāceļ dokumenti... Bet tie "anonīmie labdari", vēro no malas un smīn ūsās,- Pamocies, mīļum. A kam tagad viegli. Gribēji kādu parotēt, tagad pati "parotē". 
Un visapkārt mīļie tautieši, kuriem kā zināms, citu aprunāšana ir medusmaize čukst viens otram,- Nav dūmu bez uguns. Tas ir kā tai faktā, ka pierādīt to, ka esi nevainīgs, var tikai vienā veidā, proti- zaudējot nevainību. Kas zina, varbūt cilvēks vairs negrib atrasties tās mēslu čupas tuvumā.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #5 : 2016. gada 01. jūnijs, 11:52:10 »
Tātad pastāvēja iespēja, ka uzpeldētu kādi pārāk netīkami fakti un noslēpumi?
Secinot pēc tā, kas tagad tajā būdā darās, es domāju, ka viņi arī uzpeldēs. Daļa noteikti. Kura daļa, tas atkarīgs no tā, kā tie rotējošie galu galā sasēdīsies un kuram jaunais krēsls liksies par šauru. Nu tas tad arī pacels uz augšu kaut ko, lai tiktu pie platāka krēsla.

Tā jaunā ģenerāldirektora izvēlēšana atklātā konkursā būs cirks bez maksas. /Es to neesmu teicis/

RaFix

• Viesi
« Atbilde #6 : 2016. gada 01. jūnijs, 12:01:46 »
Nu nezinu, man liekas, ka Pētersone ir ārpus aizdomām. Ir tādi cilvēki... Nu tāda man pārliecība, esmu bijusi  dažos semināros. Vienkārši, mēģināt to kādam pierādīt, un vēl to darīt publiski. Kašmars, man liekas. Nu iedomājaties, jūs kāds apvaino jebkādā nedarbā. Nervi čupā, jāvāc pierādījumi, jāceļ dokumenti... Bet tie "anonīmie labdari", vēro no malas un smīn ūsās,- Pamocies, mīļum. A kam tagad viegli. Gribēji kādu parotēt, tagad pati "parotē". 
Un visapkārt mīļie tautieši, kuriem kā zināms, citu aprunāšana ir medusmaize čukst viens otram,- Nav dūmu bez uguns. Tas ir kā tai faktā, ka pierādīt to, ka esi nevainīgs, var tikai vienā veidā, proti- zaudējot nevainību. Kas zina, varbūt cilvēks vairs negrib atrasties tās mēslu čupas tuvumā.
Kā persona ar ko komunicēt, Pētersone ir tiešām patīkama. Tu esi bijusi dažos semināros, toties man ir gadījies gadus 3 viņas vadībā pastrādāt. Viņa zināja, kas tur notiek un tie "labvēļi" nemaz nav tik anonīmi, kā Tev šķiet. Viņa vienkārši negaidīja, ka viņu šitā iegāzīs, taču amatā būtu vēl šodien, ja žurnālisti nebūtu uzkūlušies. Nu nav tā, ka viņa tur balta un pūkaina sēdēja stikla kalna galā un pat nenojauta, kas notiek zemāk. Cik lielā mērā viņa ir līdzvainīga, tas cits jautājums, taču, pat ja pati neko kabatās nebāza, uz citiem acis pievēra un tas jau ir pietiekami, lai viņa būtu ne mazāk vainīga kā tie, kas tur tagad rotē.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2016. gada 01. jūnijs, 12:08:28 »
Jā, te es gan piekrītu. Vainīga, jo zināja un pieļāva. 100% Cik zinu, tad par "lietu kārtību" ir daudz vai maz informēts jebkurš uzņēmējs, kam bija ar šo iestādi darīšana. Tātad, TO zināja visi.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2016. gada 01. jūnijs, 12:23:16 »
Vispār, nezinu, kā jūs, bet mani tracina tā ierēdņu visatļautība. Ja normāls cilvēks izdara kādu pārkāpumu, kas notiek? Viņu sauc pie atbildības un nosoda tiesas kārtībā. Šams atlīdzina zaudējumus un viņa nedarbs tiek novērtēts tiesas lēmumā. Šeit,jebkurš ierēdnis var savārīt ziepes, klaji redzams materiālo zaudējumu fakts valstij, nē,- šamo kaut kur aizrotē, vai pat vēl trakāk nosoda rakstiski - brīdinājums, rājiens ... un kas tur viņiem vēl bija. Ja ir ziepes pāri galvai, šams vienkārši aiziet no darba. Kas sedz valstij nodarītu kaitējumu? Nodokļu maksātāji. Vai vienkārši tauta, kurai paziņo, ka naudas NAV.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #9 : 2016. gada 01. jūnijs, 13:01:56 »
Ja normāls cilvēks izdara kādu pārkāpumu, kas notiek? Viņu sauc pie atbildības un nosoda tiesas kārtībā. Šams atlīdzina zaudējumus un viņa nedarbs tiek novērtēts tiesas lēmumā. Šeit,jebkurš ierēdnis var savārīt ziepes, klaji redzams materiālo zaudējumu fakts valstij, nē,- šamo kaut kur aizrotē, vai pat vēl trakāk nosoda rakstiski - brīdinājums, rājiens ... un kas tur viņiem vēl bija. Ja ir ziepes pāri galvai, šams vienkārši aiziet no darba. Kas sedz valstij nodarītu kaitējumu? Nodokļu maksātāji. Vai vienkārši tauta, kurai paziņo, ka naudas NAV.

Vo, vo.
Piem šis: http://www.delfi.lv/bizness/budzets_un_nodokli/lielakie-nodoklu-paradnieki-valstij-nav-nomaksajusi-264-34-miljonus-eiro.d?id=47317229

Cik ilgi nav jāmaksā nodokļi, lai iekrātu 30mio nod. parādu? Ne konti bloķēti, ne īpašumi arestēti. Un līdziki cipari ir varākām firmām.
Tadus parādus bez sekām var iekrāt bez "acu pievēršanas" ?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #10 : 2016. gada 01. jūnijs, 13:03:48 »
Tā jaunā ģenerāldirektora izvēlēšana atklātā konkursā būs cirks bez maksas. /Es to neesmu teicis/

Jā, par šo Lato teica :)
http://pietiek.com/raksti/petersones_ugunsgreks

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2016. gada 01. jūnijs, 13:39:32 »
 :coffee: ... nu es pieņemu, ka 70% no nesamaksātiem nodokļiem ir vienkārši ziepju burbulis, kuru VIDs aprēķina pierastajā kārtībā - APRĒĶINU veidā. Teiksim, atnāk jaukās meitenes no audita nodaļas, paceļ papīrus uzņēmumā. Bez uzrēķina nevar, jo pirms viņas atnāk  vēl viena - analīzes daļa to uzņēmumu atlasīja, kā riska uzņēmumu. Pat vairāk, vadoties tikai no iesniegtajām deklarācijām un kaut kādās  viņām tikai zināmas informācijās (zemes dienests, šaubīgie partneri, soc.dienests, darba inspekcija... nu kas mums tur vēl ir) analīzes meitenes aprēķina kaut kādu mistisku iespējamo uzrēķinu. Un jaukām dāmām no audita , acis rauj no pieres, dokumentāli to jāpierāda vai arī ja izrādās, ka deklarācijā nepareiza rinda aizpildīta, šaubīgais partneris ir šaubīgs tikai jo izbraucis no valsts un nav iesniedzis savu deklarāciju, līdz ar to nav apstiprinājis viņu deklarācījas rindu... un t.t. Beigās, bez uzrēķina nevar un sākas cirks - skuķi sāk kidāt rekvizītus uz papīriem, neatzīst faktiski notikušus darījumus, jo kaut kur kāds cipars trūkst, vai paraksts nepārliecinošs. Beigās uzliek uzrēķinu, tam klāt 100% soda naudu un  ar to brīdi palielina Valsts nesamaksātu nodokļu summu. Jo sakarīgs uzņēmums cīnīsies par savu taisnību, un ja godīgi saka , tad pie trešās pārsūdzības, kas tur kasācijas , vai kā viņam atzīst taisnību. Bet ja nav pacietības un skanošā  tiesāšanas atrakcijām, viņš vienkārši pasūt VIDu dillēs ar visām viņa fantāzījām, pārdod sevi kādam bezpajumtniekam par 10 euro un  reģistrē jaunu uzņēmumu.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #12 : 2016. gada 01. jūnijs, 21:12:20 »
:coffee: ... nu es pieņemu, ka 70% no nesamaksātiem nodokļiem ir vienkārši ziepju burbulis, kuru VIDs aprēķina pierastajā kārtībā - APRĒĶINU veidā. Teiksim, atnāk jaukās meitenes no audita nodaļas, paceļ papīrus uzņēmumā. Bez uzrēķina nevar, jo pirms viņas atnāk  vēl viena - analīzes daļa to uzņēmumu atlasīja, kā riska uzņēmumu. Pat vairāk, vadoties tikai no iesniegtajām deklarācijām un kaut kādās  viņām tikai zināmas informācijās (zemes dienests, šaubīgie partneri, soc.dienests, darba inspekcija... nu kas mums tur vēl ir) analīzes meitenes aprēķina kaut kādu mistisku iespējamo uzrēķinu. Un jaukām dāmām no audita , acis rauj no pieres, dokumentāli to jāpierāda vai arī ja izrādās, ka deklarācijā nepareiza rinda aizpildīta, šaubīgais partneris ir šaubīgs tikai jo izbraucis no valsts un nav iesniedzis savu deklarāciju, līdz ar to nav apstiprinājis viņu deklarācījas rindu... un t.t. Beigās, bez uzrēķina nevar un sākas cirks - skuķi sāk kidāt rekvizītus uz papīriem, neatzīst faktiski notikušus darījumus, jo kaut kur kāds cipars trūkst, vai paraksts nepārliecinošs. Beigās uzliek uzrēķinu, tam klāt 100% soda naudu un  ar to brīdi palielina Valsts nesamaksātu nodokļu summu. Jo sakarīgs uzņēmums cīnīsies par savu taisnību, un ja godīgi saka , tad pie trešās pārsūdzības, kas tur kasācijas , vai kā viņam atzīst taisnību. Bet ja nav pacietības un skanošā  tiesāšanas atrakcijām, viņš vienkārši pasūt VIDu dillēs ar visām viņa fantāzījām, pārdod sevi kādam bezpajumtniekam par 10 euro un  reģistrē jaunu uzņēmumu.
Interesanta teorija, bet dabā tā nenotiek.
Pie mums populārākie nemaksātāji ir pilnīgi citi. Es gan vēl 2 gadus par to nedrīkstu izteikties, bet  mēģināšu paskaidrot ar pieejamiem faktiem. Ja paskatīsies, kam pieder tie top 100 nemaksātāji, sapratīsi, ka nevis piebesī normālu uzņēmēju un viņš visu uzkonstruē bomzim, bet tieši tie bomži, kas sāk no nekā, taisa apgrozījumu uz kosmiskiem cipariem, bet nodokļus nemaksā. Turklāt baigi liela daļa tās summas joprojām ir ēnu ekonomika - aplokšņu algas, pelēkās pavadzīmes un citi tādi sīkumi. To, ka tas viss eksistē, uzzināt var vienkārši. VID nevienam nepatīk, bet VDI mīl visi un sūdzās uz nebēdu, lai iegāztu priekšniekus. Bet šīs iestādes nav viena no otras tik neatkarīgas, lai VID nezinātu, ka Anniņa ir nikna, jo Pēterīša veikalam ir milzīgs apgrozījums dēļ pelēkajām pavadzīmēm, taču Anniņai izmaksā tikai minimālo algu, bet solīto aploksnes daļu nedod.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #13 : 2016. gada 02. jūnijs, 00:57:19 »
nu, ja ... es tak par vidēji normālu uzņēmumu, par tiem, kas radīti krāpšanas nolūkiem, tas ir  pavisam cits stāsts.
A bet interesanti tas, ka faktiski  Eiropā, nodokļu iestādes ir domātas tam, lai Palīdzētu nodokļu maksātājiem samaksāt nodokļus. Mūsējiem galvenais uzdevums kontrole un nosodījums likuma paredzētā kārtībā. Un tas vēl nekas. Pārsvarā visi auditējamie objekti ir tieši tie, ko piesauca RaFiks. Jau iepriekš zinot, ka nekādu ieņēmumu budžetā no tā nebūs, 70% no jaukām VID meitenēm trenkā bomžus, kuri vispār nesaprot, ko no viņiem vēlās. Toties skaisti uzrēķini, kas nekad nebūs samaksāti, jo naudiņa sen apgrozās citos kontos.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #14 : 2016. gada 02. jūnijs, 17:35:06 »
Taa rotaacija vsp skan kaa murgs...

Mosh jaasavaara ritiigas ziepes, lai mani ar "aizrotee" siltaakaa un ienesiigaakaa amataa?