Autors Tēma: Rimini protokoli.Situāciju telpas  (Lasīts 2519 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Rimini protokoli.Situāciju telpas
« : 2014. gada 20. oktobris, 09:47:27 »
Tātad - Teātris, nosacīti.
Laikmetīgā teātra programma forte forte

Notiek līdz 26.okt, vairākas reizes dienā, "tīrais laiks" - 70 min, plus sākums, nobeigums. Pati vēl neesmu bijusi, bet sajūsmināts atstāsts ir saņemts un šobrīd skatos, uz kuru laiku pirkt biļeti:)
Situāciju telpa būs ļoti interesanta teātra pieredze. Zināmā mērā atsauca prātā Rondo un Kauja pie...  Tiaki ar skatītāju pašu iesaisti. Bet , atšķirībā no citām "iesaistēm", šeit viss ir fascinējoši pārdomāts, iepriekš sagatavots, safilmēts, bet katrs dalībnieks/skatītājs iet singri pēc instrukcijām no viena stāsta otrā, krustojoties savā ceļā ar citiem skatītājiem, kas iet pēc savām instrukcijām ( latviski). 

Pats slavējamākais šeit ir stingrā pārdomātība un rīkotāju ieguldītais darbs sagatavošanās procesā.

Pasākums noris Rīgas Kinostudijā. Katru dienu šonedēļ pl.16, 18, 20 un vīkendā arī pa dienu pl.12 un 14. Biļetes pieejamas - ne uz visiem "seansiem", bet ir. (Katrā ir 20 dalībnieki)

p.s. un pretstatā šim es gribu minēt piektdien LMT tiešraidē redzēto Noķert Rabit. (NT projekts no 4 jauno viesrežisoru  cikla par Šengenas zonu.) Kuru es skatījos 38 minūtes. Nezinu, ar ko beidzās. Droši vien vēl kādas minūtes 7 turpinājās, bet es vairs neizturēju. Un galvenā pretenzija man bija pat ne pret saturu/nesaturu, bet pret rādīšanu - daļa izrādes satura bija par divu svešu cilvēku atrašanos vienā telpā un robežu nojaukšanu, bet mums rādīja telpiņu, kur viņi bija trīs - tas galīgi izjauca visu kontekstu par 1:1, jo bija atsevišķa kundzīte un viens jauniešu pārītis...

Atslēdzies hm@

Re: Rimini protokoli.Situāciju telpas
« Atbilde #1 : 2014. gada 21. oktobris, 13:21:03 »
tā , un šodien jau es varu dziedāt difirambus (lai kas tas arī būtu, bet tāds teiciens ir:) )

esmu sajūsmināta par vakarvakara piedzīvojumu.
Tev iedod rokās planšeti, austiņas uz ausīm, ej, klausies, dari, ko liek, dabā redzi, ka pretī nāk Pēteris, ar ko kopā ieradies, paskaties planšetē, tur pretī nāk indietis, narkotirgotājs. Pacel acis pa labi, tur pie virpas viena kundzīte mēra detaļu, plannšete tev rāda, kā plikpaurains onka mēra detaļu... visas šīs paralēlās realitātes panāktas ar 20 pllanšetēm, 20 ierunātiem stāstiem un teritoriāli - kinostudijas zālē iebūvētā kvadrātā, varbūt 10x10 metros... tu esi strādnieks, staigā, visus pārējos līdzbiedrus nemaz nesatiec, tikai daļu, tev liek palūrēt pa aizkaru spraugu, tu redzi kā ārsts veic operāciju kādam pilsonim,  tu ej tālāk un notupies pie sienas un pēti plaisu. Bet pēc tam savā nākamajā stāstā tu esi fotogrāfs,  nonāc uz trepītēm, skaties lejā, kā zaldāts pietupies skatās pa palisu sienā uz ļaunajem,,,,  Resp - tas, katu vienā stāstā sēdi krēslā kā , piem, narkodīleris, nenozīmē, ka tie, kas tevi redz, zin, ka tuesi narkodīleris, vienam tu esi tantiņa, kas atnākusi uz kapiem, citam fotogrās vai sazin kas :) 
Saturiskā daļa arī interesanta, resp, tā info, ko tev katrs personāžs, tas, kuru tu izspēlē dotajā brīdī, par sevi stāsta, bet tas man nāk atmiņā tikai šodien, jo drusku biju iespringusi, lai pareizi darītu visu, ko man liek.  Jo vēlams precīzi ievērot visu. Katrs skatītājs dzird 10 stāstus. tā kā - ja iet divatā, tad vajag izvēlēties austiņas ar numuru starpību 10. Bet to jau rīkotāji pasaka.

No visām savām vakarveiktajām dazādajām un atstāsta vērtajām darbībām pateikšu vienu - mani aizved pie elektrības sadales dēļa, viens korķis iezīmēts ar sarkanuun man liek uz skaitli 3 izslēgt elektrību, nospiest uz leju slēdzi,, viss satumst...  tagad jāslēdz iekšā , ar baiļem ieslēdzu, un - sekundes daļu joprojām viss ir tumšs un man vienīgā doma - lūdzu, iededzies, es taču nebūšu visu izrubījusi???!!!!!  fū, nē, viss ieslēdzās:)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2014. gada 21. oktobris, 13:29:24 »
Izklausaas kreizii un forshi :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2014. gada 21. oktobris, 13:36:38 »
nenormāli forši:)  "mēs, peiaugušie" pēc tam visi (dzirdēju dažādas sarunas) atcerējāmies Rubesas iestudēto Rondo JRT pirms gadiem padsmit. Jaunieši, kas to dzirdēja, kalusījās sajūsmā par to Rondo.  (Starp citu, nesen Eihem bija Kauja pie..., kas pēc uzbūves līdzinājās Rondo, bet bija par mūsdienu jauniešu dzīvi). Rimini protokoli/Situāciju telpas tikai attāli atgādina Rondo. Atgādina tieši nepieredzētā iespaida ziņā. Tāpat kā toreiz Rondo fascinēja ar savu uzbūvi, tāpat šeit. Un vēl vairāk:)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #4 : 2014. gada 21. oktobris, 17:29:53 »
Sveikas šajā forumā !  :big_hug: Prieks sastapties un vēlr.paldies, hm@ !

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 21. oktobris, 18:24:37 »
Nevaru teikt, ka peec apraksta sapratu, kas tur notika, bet apjaushu, ka bija forshi.

Sveicinaati jaunbiedri!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2014. gada 21. oktobris, 20:03:26 »
čau, muha, jaunbiedri!!

Habibi - ja ir nopietna interese un nedomā iet, varu stāstīt arī sīkāk, ja ne - tur jābūt arī treilerītim, kas dod, es vismaz tā ceru, ieskatu ša pasākumā!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #7 : 2014. gada 21. oktobris, 21:27:03 »
Es jau nekur netieku..

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2014. gada 22. oktobris, 16:02:46 »
Izklausās fantastiski. Es arī gribūūū.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2014. gada 22. oktobris, 16:54:56 »
diemžēl, ja neieliks jaunas izrādes, tad viss nu ir izpirkts...  pirmdien vakarā, kad liku tēmu, vēl bija daudz biļešu, nu bet tagad reklāma ir nostārādājusi.....  bet, ja ieliks jaunas, ziņošu!!!

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2014. gada 23. oktobris, 10:25:14 »
Es sapratu tikai tad, kad hm@ dzīvajā izstāstīja. Fantastiska ideja .

Bet vēl fantastiskāka kādam no augšas, kas redz visu spēles labirintu kopumā (es nedomāju Dievu -tā būtu atsevišķa tēma. bet līdzība ir)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #11 : 2014. gada 23. oktobris, 13:34:09 »
Šodienas KDi par Situāciju telpām.
Hm@, pievērs uzmanību pēdējam teikumam. :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #12 : 2014. gada 23. oktobris, 14:22:35 »
ja kaut kas personīgs, tad izlasīšu pati, bet, ja nē, lūdzu pasaki kaut aptuveni par ko tai teikumā runa!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #13 : 2014. gada 23. oktobris, 14:22:58 »
jo -kamēr tikšu līdz mājai un KDi...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #14 : 2014. gada 23. oktobris, 14:49:40 »
Foršāk, ka izlasīsi pati.