Autors Tēma: kaut ko garšīgu medpersonālam  (Lasīts 7406 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Afrora

Re: kaut ko garšīgu medpersonālam
« Atbilde #30 : 2016. gada 14. jūnijs, 10:59:24 »
interesanti, Eiropā  maksā kukuļus ārstiem, vai tikai mums tā sērga?
par konvertiem neesmu dzirdeejusi/redzeejsi, bet to ka shokolaades suuta, kartinjas (individuaali un nodaljai) un ziedus to gan esmu redzeejusi un zinu. Onko.nodaljaa teiksim pukjes nedriikst, tad nu tur bija kartinjas shad tad izliktas. Kas veel ir redzeets ir ziedojumu cheki ... privaatpersona ziedo nodaljai XXX€ liidz dazjiem tuukstoshiem no firmaam.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Camma

« Atbilde #31 : 2016. gada 14. jūnijs, 11:28:28 »
Esmu pati piedzīvojusi to pašu, ko Olgucis. Šajā ziņā maksas medicīna ar oficiālu cenrādi pie sienas ir ok. Un saņem čeku par attiecīgu summu, ko var iesniegt vidam. Kad sākas spelītes ar "nu, to varētu nokārtot, bet... ņjēm, ņjēm...'' - tas ir pretīgi. Visriebīgāk esmu jutusies un palicis atmiņā uz visu mūžu - vecs tantuks mēģina man rokā iespiest apdriskātu rubli - par pārsiešanu. Ne jau summa vai apdriskātums, bet tas, ka cilvēks nāk ar pēdējo... Nu nedrīkst tā.
Esmu pilnīgi pārliecināta, ka ziedojumi būtu daudz dāsnāki, ja zinātu, ka kukuļus neņem.
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #32 : 2016. gada 14. jūnijs, 12:59:54 »
Ir naivi domaat, ka sakariigs vecis straadaas par kjirurgu par 500 eiro... negrib maksaat valsts, jaamaksaa pacientam...

Nee, nepatiik man taa realitaate, bet taada ir... pacientu iedoma, ka man par shokolaadi gaisaa jaalec un sazinkaa jaaiztaisaas gan patiik veel mazaak...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #33 : 2016. gada 14. jūnijs, 13:14:01 »
Es nesaprotu, kas traucē veselības uzlabošanas iestādēs piekārt paziņojumu (lieliem burtiem ).- "Pie mums kukuļus neņem". Un punkts. Visiem uzreiz ir skaidrs, ka nav jēgas dot un otrai pusei, ka nav labais tonis prasīt. Bet man liekas, medicīniskās iestādes pretosies.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #34 : 2016. gada 14. jūnijs, 13:18:23 »
Stradu dzemdiibu nodaljaa redzeeju aicinaajumu nedot...

Lai nepazuud chataa- fb Rudziitis labi izyeicies par pateiciibaam mediciinaa...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #35 : 2016. gada 14. jūnijs, 15:04:11 »
Nav jāiztaisās par 500 eur. Jau teicu - ir privātklīnikas, ej strādāt tur. Neesmu dzirdējusi, ka privātklīnikā kāds kukuli dod. Vai valsts iestādē par maksas pakalpojumu. Tad nu iznāk kretīnisms kvadrātā - it kā bezmaksas, bet kukulis tikpat liels, kā par maksu un vēl jūties pretīgi... Esmu no tiem, kas neprot dot un neprot ņemt...
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #36 : 2016. gada 14. jūnijs, 15:21:39 »
Es ar neprotu dot... paldies Dievam, liidz shim nav naacies...

Bet ir muljkjiigi atrauties no realitaates- visi uz privaatkliinikaam neaizies, konkurence nekaada dizhaa nav, visus neatlaidiis un lepni nenjemt pateiciibu, ja dod, buutu psihes neveseliibas paziime...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #37 : 2016. gada 14. jūnijs, 15:31:43 »
Neņemt - tas ir viens. Nepieprasīt - kas cits...
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #38 : 2016. gada 14. jūnijs, 15:34:59 »
Par pieprasiishanu es kluseeju... tas ir zemiski...

Bet ir sfeeras lv, kur gandriiz neizbeegami no taa izvairiities :(

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #39 : 2016. gada 14. jūnijs, 18:43:06 »
Gadus 16-17  atpakaļ kāds mans ģimenes loceklis bija Gaiļezerā . Uz nomiršanu, jo saārstēt vairs nevarēja, pats pacients man pieteica, lai dodot māsiņām, dodot dakterei, citādi klāt nepienākšot - Kā es mīņājos ar 50 latiem dakteres kabinetā, es te , no tā un tā.... daktere VĒSĀ MIERĀ pastiepa roku un paņēma.  Labi zinot, ka neārstējams. Mans šoks bija tik liels, ka es neatceros dakteres uzvārdu.  Vēlāk nonāca citā nodaļā - tur bija cilvēcīgi.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #40 : 2016. gada 14. jūnijs, 19:31:10 »
Shitas punkts gan mani... Kaa lai to pasaka... Taa neaarsteejamiiba... Dara jau tas cilvis to darbu taapat, kaapeec lai nenjemtu, ja dod...

Par kuratiivu operaaciju dot, par paliatiivu nedot? Jeb kaada tur doma apakshaa?

Tai dakterei vajadzeeja pretii miinjaaties?

Izspieshana lv, paldies Dievam, ir daudz retaak sastopama kaa doshana...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2016. gada 14. jūnijs, 19:39:22 »
Sāk izklausīties pēc texta par vistu un olu.
Dod tāpēc, ka ņem vai ņem tāpēc, ka dod...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #42 : 2016. gada 14. jūnijs, 19:41:39 »
Jo taa iegaajies... Nebuutu valsts mediciinas pashreizeejaa apjomaa par pashreizeejaam algaam bez kukuljiem un pateiciibaam.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2016. gada 14. jūnijs, 19:50:15 »
Tad jau bibliotekāriem, ugunsdzēsējiem, skolotājiem u.c. valsts apdalītajiem arī jānes...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #44 : 2016. gada 14. jūnijs, 20:14:21 »
Tas ir bezperspektiivs diskusijas paveersiens ;)

Ja vot shobriid, ar sho mirkli visa sisteema paliek uz legālajiem ienaakumiem- kirdiks buus ljoooti fixi... Kgan dereetu ;)