Aptauja

Vai Jūs atbalsta Lielbritānijas palikšanu ES?

7 (87.5%)
1 (12.5%)
Man vienalga, - kas īsti ir Liebritānija?
0 (0%)

Pavisam nobalsoja: 8

Balsošana ir beigusies: 2016. gada 17. jūnijs, 01:16:46

Autors Tēma: Brexit  (Lasīts 3828 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Brexit
« : 2016. gada 07. jūnijs, 01:14:16 »
Šodien ir pēdējā diena, kad Lielbritānijas pilsoņi un šādam statusam pielīdzināti pilsoņi, var  reģistrēties dalībai referendumā par Lielbritānijas palikšanu ES, jeb, tautā sauktā, Brexit. Šo referendumu solīja Lielbritānijas konservatīvā partija saviem vēlētājiem ar solījumu uzlabot ES un Lielbritānijas attiecības uz dažādiem domstarpību jautājumiem. Un pats galvenais jau bija, cik lielā mērā Lielbritānijas suverēno varu drīkst nodot ES birokrātijas rīcībā un ,vai ES birokrātija jau neizmanto savas tiesības pret Lielbritānijas iedzīvotāju interesēm. Šajā referenduma kampaņā In (iekšā) vadību uzņēmās pašreizējais Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerūns, bet viņu pārsteidzoši atbalsta opozicionāri no Darba partijas ar pašu Džeremiju Korbinu vadībā. Out (ārā) kampaņas līderis ir bijušais Londonas mērs Boriss Džonsons un konservatīvais Maikls Gouvs. Un ideoloģiski atbalsta UKIP ar Naidžēlu Farāžu priekšgalā, kaut gan taisni UKIP bija lielākie zaudētāji šī konservatīvo solījuma dēļ. Patiesībā šī referenduma sakarā nav stingras partejiskas disciplīnas un samērā ir visas partijas akceptēs visus balsojumus, lai kādi arī tie būtu. Balsojums paredzēts  23. jūnijā, ceturtdien - Jāņu vakarā :)  Uz  šo brīdi socioloģiskajās aptaujās briti sola, ka balsos vairāk par out 51-49%, tā kā viss vēl ir mainīgs, kaut gan sola, ka uzvarētāju pārsvars varētu nebūt liels. 
Referenduma oficiālā lapa: http://www.bbc.com/news/uk-politics-32810887

Citāts
Can EU citizens who are resident in the UK and on the electoral roll vote in the referendum?
Philip, from Kriton in Lindsey, North Lincolnshire, asked this. The answer is no, unless you are an Irish, Malta or Cyprus citizen. The rules are the same as for a general election, when EU citizens living in the UK are not allowed to take part. So they will not get a polling card and not be on the list at the polling station.

Ko jūs par šo referendumu domājat?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 07. jūnijs, 09:40:44 no lumbergs »

Atslēdzies Trix

Re: Brexit
« Atbilde #1 : 2016. gada 07. jūnijs, 08:48:51 »
Kaķēniem ir atvērušās acis. Tas labi.
Bet jau maisā ar akmeņiem ceļā uz jūsrskolu. Tas nav labi.
Lai gan jūrskolas labumus propagandē visi vēži, kas tajā sēž un barojas.
Kaķēniem parasti neprasa.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #2 : 2016. gada 07. jūnijs, 09:22:43 »
No britu viedokļa varētu būt, ka viņi zaudē vairāk kā iegūst. Kgan samērā mierīga un vienota eiropa varētu būt viņu interesēs.
Mani uzmanīgu dara trakais mērkaķis Boriss Džonsons... uk-ijā tas kadrs ir kas līdzīgs rus žirinovskim... tādu tipu idejas parasti ir vnk provo... aber, ja iziet cauri - košmar...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2016. gada 07. jūnijs, 09:41:37 »
PSRS sabruka pēc 70 gadu pastāvēšanas (1921-1991), iekšējo pretrunu un nemākulīgas vadības dēļ, kāpēc lai ar ES (1951 - 2021) būtu savādāk? Paskatieties uz šodienas ES pretrunām - ekonomiskām, politiskām, un cik tās lēni (ja vispār) tiek risinātas...

Būtībā es redzu tikai vienu risinājumu, lai paliktu "kopā" - vēl stingrāka varas centralizācija.

Briti to jūt un nav gatavi atdot varu Briselei un tāpēc būs pirmā bezdelīga, kas visticamāk izlidos no centralizētās ES... un pēc tam visas pārējās. Ar ekonomiskiem zaudējumiem nav vērts viņus baidīt, tā arī mūs baidīja, kad stājāmies ārā no PSRS. Galvenais ir politiski ieguvumi   

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2016. gada 07. jūnijs, 11:56:43 »
Emocionāli es gribētu, lai viņi izstājas. Par viņu ekonomiku pārāk nesatraucos. Mums LV varbūt būs sliktāk, kad paliks tikai tādi lielie spēlētāji , kā DE un FR. UK reizēm līdzsvaroja viņu lēmumus.

ES ir pārāk liela un dažāda, lai katrs lēmums būtu labs  visās tās nostūros.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2016. gada 07. jūnijs, 13:23:52 »
Emocionāli es gribētu, lai viņi izstājas. Par viņu ekonomiku pārāk nesatraucos. Mums LV varbūt būs sliktāk, kad paliks tikai tādi lielie spēlētāji , kā DE un FR. UK reizēm līdzsvaroja viņu lēmumus.

ES ir pārāk liela un dažāda, lai katrs lēmums būtu labs  visās tās nostūros.

Es arī gribētu. Būs interesanti :)
Kas un kāpēc mums LV varētu palikt būtiski sliktāk dēļ tā, nespēju iedomāties? 

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2016. gada 07. jūnijs, 14:15:43 »
Kas un kāpēc mums LV varētu palikt būtiski sliktāk dēļ tā, nespēju iedomāties? 
Lielajam daudzumam sēņu lasītāju nāksies meklēt citas sēnes.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2016. gada 07. jūnijs, 14:23:17 »
Lielajam daudzumam sēņu lasītāju nāksies meklēt citas sēnes.

Tie pa lielam neesam "mēs" :)
Un vai tad tos, kuri jau ir tur dzīs ārā? taču nē, varbūt pašiem pēdējiem bezdarbnieka pabalstus nemaksās, bet strādāt jau viņi tur varēs. Jauniem lasītājiem gan laikam būs grūti iebraukt... 

Atslēdzies mary

« Atbilde #8 : 2016. gada 07. jūnijs, 15:10:42 »
Ja britiem būs ekonomiski sliktāk, tad tiem latviešiem, kas tur dzīvo, būs vēl jo vairāk sliktāk.

Un pa lielam, vai jūs nopietni domājat, ka Latvijai būs labāk, ja ES izjuks? Ru ar savu Pu to vien gaida.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2016. gada 07. jūnijs, 15:28:40 »
Un pa lielam, vai jūs nopietni domājat, ka Latvijai būs labāk, ja ES izjuks? Ru ar savu Pu to vien gaida.

Būs savādāk, iespējams labāk.

ES sankcijām PU šķauda virsū.
Ja mēs nebūtu NATO, bet tikai ES, tad baidos, ka pie dažām ēkām Brīvības un Jēkaba ielā plīvotu trikolori un mēs varētu kopā ar Krimiešiem vilkt līdzi pēc meldiņa "Sojuz ņerušimij... "
ES tikmēr uzliktu vēl stingrākas sankcijas un pakratītu 2 pirkstus, jo nekā cita ko kratīt jau nav... tas arī viss...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2016. gada 07. jūnijs, 16:03:26 »
Lai tik viizu rezhiimu neieviesh

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2016. gada 07. jūnijs, 16:24:41 »
Lai tik viizu rezhiimu neieviesh

Tāpat jau UK nav Šengenā...
un dēļ bēgļiem viņi robežkontroli un vīzes kaut rīt var ieviest...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2016. gada 07. jūnijs, 16:54:59 »
MAN viizu rezhiimu

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Brexit
« Atbilde #13 : 2021. gada 26. janvāris, 23:03:32 »
Šodien euronews ziņās redzēju sižetu par britu zvejniekiem, kuriem patreiz milzīgas problēmas dēļ brexit...nevar pa tiešo tirgot zivis uz EU...nu, tur sanitārie noteikumi/muita utt...atceros bija uzjautrinoši sižeti, kad ES muitnieki poļu lielo fūru šoferiem pēc robežas šķērsošanas konfiscēja bekonu no līdzpaņemtajām maizītēm , kas iegādātas UK, jo ,redz, esot sanitārās normas...tagad britu zvejnieki vairs nevar pa taisno nodot svaigās zivis Eiropā , atliekot variants tikai saldēt...vispār cirks, cik atceros, tad lielākā problēma noslēgt ES un UK līgumu bija tieši zveja...britu zvejnieki bija lepni, ka tagad savos ūdeņos zvejos vieni un neredzēs Eiropas zvejniekus....tagad tā bilde kardināli mainās, taču jebkurā gadījumā franču restorāni tak gribēs  svaigās zivis?....tātad punkts vel nav likts...

Atslēdzies daddy

Atb: Brexit
« Atbilde #14 : 2021. gada 27. janvāris, 08:41:51 »
nja. zvejnieki, kā vienkārši ļaudis, nezināja elementāru lietu - ka ir vajadzīgs arī TIRGUS, kur savu produktu pārdot, ne tikai produkts, vai iespēja to saražot... tas pats bija ar LV produkciju 90tajos, tas pats būs ar BY produkciju, ja viņi aizies nu RU tirgus...

Nedomāju, ka tur politiski vēl kas darāms, nu varbūt skoti mēģinās ieprasīties atpakaļ ES... zivis restorāniem piegādās franču un spāņu zvejnieki (ja par Atlantiju), būs drusku dārgāk, bet vienalga labāk nekā tagad, kad uz restūžiem tauta nemaz iet nedrīkst... angļi savas saldētās zivis varēs tirgot ķīniešiem.