Autors Tēma: Bankrats, jeb parāds nav brālis - ņefig jācackājas...  (Lasīts 4365 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Bankrats, jeb parāds nav brālis - ņefig jācackājas...
« : 2016. gada 17. jūnijs, 09:28:20 »
Nu gan visi sadalījušies divās frontēs. Fronte - nav, neatdošu, pameģiniet noķeriet, ko uzplijāties buržuji nedagraizītie? Sauksim par "Sliktie". Un fronte - ko ņēmi, kā nav kauna, citiem jācieš, baigais gudrais, ņemtais ir jāatdod, kaut nieri izgriez! Turpmāk tekstā "Labie".
Sakārojās asiņainas dispusijas par šo.
Es par piemēru uzskatu, ka cilvēkam ir tiesības gribēt uzlabot savus dzīves apstākļus un milzīgajā piedāvājumu virpulī apjukt un kļūdīties.
Tā uzskata arī civilizētas valstis. Labu apetīti.

Atslēdzies Emīlija

Re: Bankrats, jeb parāds nav brālis - ņefig jācackājas...
« Atbilde #1 : 2016. gada 17. jūnijs, 10:00:28 »
1. variants
"aizdod, draugs, tu tak zini, ka atdošu (plēš kreklu no krūtīm), kad es esmu Tevi pievīlis" - un pēc tam - noķer ja vari... nez, nez...

2. variants
banka - nāc, iedosim, visa civilizētā pasaule tā dara, ja nu kas sarunāsim, atliksim, palidzēsim, un stundā X - lasi 17 lapu 153 rindkopu sīkā šriftā, pats tak parakstīji, nekādu izņēmumu

tā ka... nekas nav viennozīmīgi.

Bet tas, ka parāds jāatdod - nu, tas nu nav apspriežams. Ja vien abas puses nevienojas citādi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #2 : 2016. gada 17. jūnijs, 11:05:25 »
Te ir tikai 1 BET... resursu nav neierobežoti. Ja kāds ņme un neatdos, tad kāds/i cits/i par to maksā...
Es negribētu būt tas,kurš maksā, kaut netiešā veidā (parex pārnēmšana, piemēram) par citu kļūdām. Katrs lai tomēr par savējo maksā pats!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #3 : 2016. gada 17. jūnijs, 13:18:05 »
Te ir tikai 1 BET... resursu nav neierobežoti. Ja kāds ņme un neatdos, tad kāds/i cits/i par to maksā...
Es negribētu būt tas,kurš maksā, kaut netiešā veidā (parex pārnēmšana, piemēram) par citu kļūdām. Katrs lai tomēr par savējo maksā pats!

Jā, jā! Bet Tavos procentos, nodokļos un atļauju/kompensāciju maksās tāpat absolūtais vidējais Slikto procents ir ierēķināts un Tu jau maksā, plus vēl apdrošināšanas preēmijai esi piemetusi. Tāpēc varbūt, lai pasprūk tas nabadziņš, kura maziņiem bērniņiem nav ēst ko, ko?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #4 : 2016. gada 17. jūnijs, 13:23:59 »
1. variants
"aizdod, draugs, tu tak zini, ka atdošu (plēš kreklu no krūtīm), kad es esmu Tevi pievīlis" - un pēc tam - noķer ja vari... nez, nez...

2. variants
banka - nāc, iedosim, visa civilizētā pasaule tā dara, ja nu kas sarunāsim, atliksim, palidzēsim, un stundā X - lasi 17 lapu 153 rindkopu sīkā šriftā, pats tak parakstīji, nekādu izņēmumu

Bet tas, ka parāds jāatdod - nu, tas nu nav apspriežams. Ja vien abas puses nevienojas citādi.

Es gan domāju, ka "parāds jāatdod - nu, tas nu nav apspriežams" ir absolūti arhaisks viedoklis. Piemērs - ir SIA nu tādi mums atdevēji, ka prieks skatīties ij neko, apzogās, uzcep jaunu un valsts rausta plecus, SIA TĀPĒC IR SIA. Ja nevar pierādīt ļaunprātību, pļurkc, ir tādas tiesības. A ko ta parastais mieta pilsonis sliktāks, nevar iestāties forsēti mažori??? Kategoriski nevar?

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2016. gada 17. jūnijs, 14:24:20 »
Jā, jā! Bet Tavos procentos, nodokļos un atļauju/kompensāciju maksās tāpat absolūtais vidējais Slikto procents ir ierēķināts un Tu jau maksā, plus vēl apdrošināšanas preēmijai esi piemetusi. Tāpēc varbūt, lai pasprūk tas nabadziņš, kura maziņiem bērniņiem nav ēst ko, ko?
nein! Tad lai atlaiž labāk godīgam un nestulbam kā vēl liek citu stulbumu sponsorēt
Nevēlos apmaksāt muļķu vairošanos, kamēr gudrie domā, ka viņiem nepietiek, jo muļķi jāuztur

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2016. gada 17. jūnijs, 14:36:09 »
A ko ta parastais mieta pilsonis sliktāks, nevar iestāties forsēti mažori??? Kategoriski nevar?

Ja abas puses par to vienojas - var. Ja nevienojas - sorry. Tad Tu, protams, ņemdams solījis, ka atdosi - ja šitā esi izdomājis, esi mani apkrāpis un apzadzis.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2016. gada 17. jūnijs, 14:42:43 »
te arī sākas spēles moments! :)

kredītdevējam nav vajadzīgs "pilsonis, vai viņa niere", bet gan sava naudiņa...un tad viņi runā un vērtē par atdošanu garākā termiņā, pārkreditēšanos utt. vai cer ka ekonomiskā situācija mainīsies... ir tak starpība, vai -bors ir 5%, 0.5% vai -0.05%...

rekā ķīnā ņem ķīlā kailfoto!! http://apollo.tvnet.lv/zinas/kinas-atro-kreditu-firmas-pieprasa-studensu-kailfoto/734008

Atslēdzies ragana

« Atbilde #8 : 2016. gada 17. jūnijs, 15:35:17 »
Pēc tam beibes atdos  suteneru kantorim parāda piedziņai.  :thinking:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2016. gada 17. jūnijs, 23:17:21 »
1. variants

2. variants

Jā, te arī tā atšķirība - kredītdevēji, sevišķi jau ātro kredītu kantori, paši reklamējas un bāžas virsū kā uzmācīgas mušas. Ieslēdz televizoru - ātro kredītu reklāmas, atver e-pastu - arī visi tie paši jau priekšā. Mēs vislabākie, baltākie un pūkainākie! Ņem tikai, ņem! Apvārdo un zvejo vājākas dvēseles gluži tāpat kā reliģiskās sektas. Labi, ja cilvēks ir tik morāliski stabils, ka nekādi uz tā āķa neuzķeras, bet visi jau tādi nav... Un man ir no tiesas žēl to ģimeņu, kas kādā jaukā dienā atklāj, ka viņu nesaprātīgie jaunieši vai naivie vecīši kaut kad paņēmuši kredītu, kas nu apaudzis ar procentu procentiem līdz tādam līmenim, ka ūdens smeļas mutē...
Uzskatu, ka dots pret dotu - vieni atspērušies cenšas nozvejot savus upurus, sadot kredītus atmaksāt nespējīgajiem, lai pēc tam ar svētu ģīmi (pats taču ņēmi, kas tev lika, domāt vajadzēja!) tos plikus izģērbtu, otri, savukārt, kalkulē, kā apčakarēt pirmos... Kā saka, kad zaglis zaglim zog, tad Dievs smejās. 
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 17. jūnijs, 23:23:06 no kvadra »

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2016. gada 18. jūnijs, 11:43:06 »
Taa kaa man v vidu polnogo finansovogo idiotizma ir veeraa njemama paraadu pieredze, tad teikshu, ka, sadarbojoties, aadu neviens paar aciim nevelk un par visu var vienoties...
Bet vb man vnk vairaakkaart afigenna veicies...

Taa kaa- jaasadarbojas, nevis jaasleepjas no probzas un tad jaameklee pilniiga paraadu atlaishana...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2016. gada 18. jūnijs, 12:13:21 »
Man uz naudas aizdošanu un aizņemšanos ir stingra nostāja - nekad. Ja man ko vajag un naudas nav, tātad es to vēl neesmu nopelnījusi.  Laika jautājums -nopelnīšu nopirkšu. Kādam aizdot arī nav prāta darbs, ja protams tas nav labdarības jautājums un no tā kādam dzīve ir atkarīga. Tāds "aizdevums"parasti uzreiz norakstāms. Citos gadījumos ir skaidrs. Cilvēks dzīvo no rokas mutē, šamā izdevumi nesedz ienākumus. Ja aizdosi naudu tas viņa dzīves ritmu nemainīs un viņam nebūs no kā tev atdot, jo ienākumi viņam būs tādi paši un savus paradumus viņš mainīt neplāno.

Atslēdzies roze

« Atbilde #12 : 2016. gada 18. jūnijs, 12:44:42 »
Nu gan visi sadalījušies divās frontēs. Fronte - nav, neatdošu [..]  Un fronte - ko ņēmi, kā nav kauna.

Ja autors runā par kreditēšanu kā biznesu, tad jā. Un tur es nevaru piekrist, ka kreditoru haizivis ir baltas un pūkainas ("labie"), bet aizņēmēji visi slikti draņķi ("sliktie").

Privātā līmenī es atļaujos uzskatīt naudu par "enerģijas veidu", un pie tās krampjaini neturēties. Daudz esu aizdevusi, arī tad, ja zināms, ka diez vai atdos. Ir arī aizņemties nācies.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #13 : 2016. gada 18. jūnijs, 13:47:03 »
nein! Tad lai atlaiž labāk godīgam un nestulbam kā vēl liek citu stulbumu sponsorēt
Nevēlos apmaksāt muļķu vairošanos, kamēr gudrie domā, ka viņiem nepietiek, jo muļķi jāuztur

Nevis - Nein, bet ja, ja, das ist gut, das ist phantastiš! Tu jau maksā. Jau. Tad kam lai paliek, bankām un apdrošinātājiem peļņā, vai lai nosedz Slikto neveiksmes?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #14 : 2016. gada 18. jūnijs, 16:43:46 »
Kaa lai ierakstaas sliktajos, kuriem nav jaaatdod?

Miljonu saistiibas nav, lai taas kaa Laaciitim ar sievu man norakstiitu...