Autors Tēma: Psihodēliskie Silmači  (Lasīts 3611 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Psihodēliskie Silmači
« : 2016. gada 25. jūnijs, 00:06:44 »
Skatos paa TV1 Brīvdabas izrādi. Kaitina. Nemitīga pārspīlēta bļaušana. Skaistā aina ar Pēteri un Auci pirtiņā nekāda. Un visi kurkstošie un kviecošie ķēmi, Laimas mātes parodija uz koka kājām - kāpēc? Nesapratu.  Ja te jau bija tēma par Silmačiem, tad atvainojos.
Bet varbūt kāds lielāks teātra sapratējs man paskaidros , kas ar to bija domāts, kā jāsaprot.

Egliens pie klavierēm, iespaidīgi, Lūriņas Antonija arī normāla. Aleksis Āmanis kā tāds telš. Visi pārējie kā driģenes sarijušies vai zālīti appīpējušies. Ieviņas "seksīgās"(vēdergala stutēšana gaisā) kustības vispār kronis. Brrrr, skaidrā šito skatīties nevaru!

Atslēdzies Narcise

Re: Psihodēliskie Silmači
« Atbilde #1 : 2016. gada 25. jūnijs, 00:32:53 »
Man īsti neiet pie sirds kā reiz tās kādreizējās "pareizās" Skroderdienas, kurās Kairiša un Jakovļevs bija galvenajās lomās.ŠIS IESTUDĒJUMS man liekas daudz smeķīgāks un kolorītāks, bet nianses - gaumes lieta. Man arī Sebres Ieviņa neliekas visu laiku labākā un tāda nedaudz vulgāra, Sluckas Bebene arī nav mīlākā Bebene tāpat kā jaunā Zāra, bet iestudējums kopumā  liekas vnk iIZCILS.
Dāma (puiša uz koka kājām izildījumā) man domāt, ir Laimas mātes tēls speciāli šim brīvdabas iestudējumam. Nekāda vaina-gluži otrādi !

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 25. jūnijs, 10:27:36 »
Man gan patika, gan vietām nepatika, bet brīvdabas iestudējumam lieliski.Pirmā brīdī, pie Lūriņas neciešami spalgās dziesmas izslēdzu. Bet tad atgriezos, viņai vairs tādi soliņi nebija par laimi, un tiešām bija interesanti un jautri

Vietām jau  bija pavulgāri, ar kaut kādiem stipri slāviskiem gājieniem.
Idille pirtiņā vienmēr ir bijusi neciešami salda, bet tā Laimes māte uz ķekatām tomēr neiederējās. Vai arī vajadzēja tādiem tēliem būt visu laiku, jo ideja baigi foršā. Tāpat tie komentētāji  uz jumtiem. Tās vecenes kaut kā negāja kopā. Alekša žaketei beigās kaut kas noteikti nebija kārtībā.
Bet daudzas starpspēles un epizodes bija lieliskas, un padarīja vienkāršo dziesmuspēli pat nopietnāku

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2016. gada 25. jūnijs, 10:47:08 »
Es saprotu, ka paspilgtinājumi/pārspīlējumi piedien brīvdabas izrādei, bet man pie tv nepatika.Savu postu uzrakstīju, kad izrāde bija tikai pusē. Žīdiņu trio bija ok, Liuzniks smuki dancāja. Ieviņa, kā jau Narcise pieminēja, man likās ne tikai vulgāra, bet pat ļoti vulgāra. Kārlēns - idiots no dzimšanas un pēc tam apdolbījies ar narkotikām - nekas cits man prātā nenāca.

Beigu skats, kad kā kaimiņu māju ļaudis nāca vecie aktieri - labi izdomāts, man patika.
Bet apdziedāšanās par mūsdienu - tēmām neasprātīga, pliekana.

Varbūt uzrakstīs kāds, kas dabā bija uz vietas - kādas sajūtas.

Vēl par Laimes Māti - puisis uz koka kājām, nevīžīgos paltrakos, kas būtībā parodē tautastērpu ar lejkannu rokās. Nu ir lietas , ko NEVAJAG  parodēt, ja nevar to izdarīt izcili.

Orķestris, ar mazu atsauci uz Bregoviču, lai nu būtu. Egliens - malacis!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 27. jūnijs, 09:33:07 no pitons »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2016. gada 25. jūnijs, 11:27:00 »
Pēc Kairišas un Jakovļeva, jau bija vēl citi iestudējumi - Dūdars Šoriņš un Antonija (kas? aizmirsās pēkšņi)....

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #5 : 2016. gada 25. jūnijs, 11:27:59 »
Citāts
Idille pirtiņā vienmēr ir bijusi neciešami salda
Nedaudz off, bet man ļoti patika JRT izrāde, kurā šīs ainas nemaz nebija. Nemaz netrūka. Un Blaumanim pašam tā arī galu galā likusies neizdevusies un lieka.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2016. gada 25. jūnijs, 11:34:40 »
http://nra.lv/izklaide/p-s-kultura/49790-iss-un-nesapigs-kurss-skroderdienu-vesture.htm

Atmiņas atsvaidzināšanai, te tiešām ļoti īsi par visiem iestudējumiem.

Jā , pirts aina ir sīrupsalda, bet to VAR nospēlēt tā, ka skatītāji apraudas. Esmu redzējusi, tiesa, teātrī, ne brīvdabā.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2016. gada 25. jūnijs, 18:34:53 »
Pēc Kairišas un Jakovļeva, jau bija vēl citi iestudējumi - Dūdars Šoriņš un Antonija (kas? aizmirsās pēkšņi)....
Cik atceros, pēc Jakovļeva Dūdara  Dūdari bijuši Zagorskis un Ivars Puga, bet Šoriņu gan tajā lomā neatminos. :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2016. gada 25. jūnijs, 21:21:04 »
Brīvdabas kā jau brīvdabas, ar visu to, kas nāk tam līdzi - bļaušana, lai palīdzētu apskaņošanai, tautiskas izpriecas, teritorijas aizpildīšana. Nav godīgi,  ka jūs vērtējat iestudējumu pēc šīs brīvdabas izrādīšanās. :)
Uz skatuves viss ir citādi, izņemot Zāru. Nav arī nekāda laimes māte. Un pirtiņas skatam šis ir vienīgais iestudējums, kur publikai nenāk miegs kā parasti. Un dažreiz pat publika saplaudē aktieriem. Tas ir kas nebijis pirtiņai:)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 27. jūnijs, 09:39:32 no pitons »

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2016. gada 25. jūnijs, 21:58:32 »
to es ievēroju -1.x pirtiņā ir kaut kāda dzīvība un intriga

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2016. gada 25. jūnijs, 23:37:53 »
Un normāla mīlestība:) toreizb kad Lūriņš spēlēja, tas bija tiiiiik miegaini:)

Atslēdzies faraons

« Atbilde #11 : 2016. gada 26. jūnijs, 00:01:27 »
Brīvdabā neskatījos, bet to pašu jau pāris gadu redzēju teātrī, arī šogad. tāpēc ir viedoklis.
pie kurkstošajiem ķēmiem jau paguvu pierast, tikai jāpiekrīt, ka dažbrīd vienkārši par skaļu, traucē pamattekstu.
Pūka, spriežu roku par Āmani - teļu. (es nevarēju atrast īsto vārdu).
kaut kad jau rakstīju - manā atmiņā ir  viens kārtīgs Aleksis, rihtīgs vecis - Maņjakovs. visi citi ir tikai teļi. nedomāju, ka Blaumanis būtu ieplānojis tādu teļtēlu, bet  pagrūti atrast aktieri, kas spēj nebūt teļš - tā loma ir grūta.
aina pirtiņā man patika pērn, ar Melnbārdi (?, Ugunsgrēka Gunāru; piedošanu, neesmu paŗliecināta par uzvārdu) - nemaz nebija tik salda.
Slucka savā mūžā neko citu, kā tikai sevi  nav mācējusi tēlot; negaidiet no viņas Bebeni. nav un nebūs.
Katrā iestudējumā ir veiksmīgāki un mazāk labi momenti. bet tik un tā ir labi ik gadu paskatīties Skroderdienas.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 27. jūnijs, 09:40:08 no pitons »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2016. gada 26. jūnijs, 00:15:38 »
Kur jūs pirtiņas ainā kādu dzīvību saskatāt?  Nu jā, Auce drusku palēkā un pagrozās, bet viņas vīrs brīžam monotoni atskaita tekstu..

Kā kritiķi teica - Silmačus nekritizē, Silmačus piedzīvo. Jo aiz tagadējā stulbā Kārlēna un vulgārās Ieviņas, mēs vienlaicīgi redzam visas iepriekšējos Kārlēnus un Ieviņas. Un nākošos....Un tā nemitīgā turpināšanās un paaudžu maiņa ir tas sāls.

Es saprotu, ka jaunajiem gribas būt super/duper oriģināliem.... Bet dažam iekšā nav , bet ārā nāk, tipa tukša muca tālu skan...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #13 : 2016. gada 26. jūnijs, 00:35:50 »
Par Aleksi es neko neteikšu, lai arī teātrī pašā sākumā viņš bija ļoti labs, tagad tas tēls ir izļurkāts un aktieris spēlē savu teļa paštēlu.
Faraon, ko nozīmē pērn? Pagājšgad? Pēdējos piecus gadus Kļavinskis Pičuku spēlē. Arī no Ug, ja tā skatās. Protams, var jau būt, ka tai reizē tev ir bijis Melbārdis, bet vispār nav par to dzirdēts.
Par Ieviņu - diži aizstāvēt nevaru. Pirms tam šai pašā iestudējumā spēlēja Pušpure, viņa bija ļoti jauka, bet viņu ielika Auces lomai, un arī tur viņa ir laba! Ceru, ka par Rūdi jums slikti vārdi nav sakāmi:) viņš ir izcils:)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 28. jūnijs, 09:56:53 no lumbergs »

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #14 : 2016. gada 26. jūnijs, 00:38:48 »
Manā uztverē Skroderdienas ir latviešu kultūras mantojums un leģenda, tāpēc vien neprasās šausmīgi kritizēt. Un fantastiski, ja katram nākošajam iestudējumam ir izdevies atrast jaunas ninases, par pēdējo iestudējumu to pārliecinoši var teikt. Kaut vai ar Antonijas tēla pilnasinīgu iemiesošanu -no diezgan garlaicīgās, kokainās, pareizās saimnieces Antonija šobrīd transformēta kā vitāla, šarmanta, koķeta un emocionāla būtne. Un arī Aleksis ir iedzīvināts ar visām iekš.pretrunām, emocijām, jūtām un kaislībām. (Maņjakovs kā Aleksis man likās kaut kāds bezjūtīgs robotveidīgs mužiks ;d)