Autors Tēma: Zāļu recepšu derīgums  (Lasīts 1197 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Milda Vē

Zāļu recepšu derīgums
« : 2016. gada 30. jūnijs, 13:13:16 »
Kādreiz tām recepšu zālēm, kas bija paredzētas, piem., ne tikai 1 zāļu iepakojuma iegādei, bet vairāk, rakstīja virsū, kad un cik daudz nopirkt. Nesen ārsts izrakstīja vienas zāles (jāizdzer 2 iepakojumi). Aptiekā, kad pirku, prasīja vai dot uzreiz abus, vai pagaidām pirkšu vienu. Izvēlējos 1. Uz receptes neko nenorādīja. Bet recepti kopēja (laikam). Aptiekas kaut kādā vienotā reģistrā vai kkur tml uzglabā šo info? Kā nākamā aptieka zinās, ka man tikai 1 iepakojums vēl pienākas? Protams, neplānoju dzert vairāk zāles, kā man ārsts parakstīja vai ko tml, ne tāpēc jautāju. Tīri tā intereses pēc aizdomājos, gribējās saprast kā tas notiek. Runa par parastajām recepšu zālēm.

Atslēdzies Nāra

Re: Zāļu recepšu derīgums
« Atbilde #1 : 2016. gada 30. jūnijs, 13:28:35 »
Parasti jau aptieka paņem recepti un tad otru gab jāņem tieši šajā aptiekā vai arī receptē ieraksta, kas paņemts un atdod - tad vari ņemt citur. Nekas viņiem nav vienots, manuprāt.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2016. gada 30. jūnijs, 13:47:39 »
Nekad tā nav bijis. Nokopē vai ieskene recepti un atdod

« Atbilde #3 : 2016. gada 30. jūnijs, 17:20:14 »
Manā galā uz receptes uzraksta, ka izsniegts 1 no, piemēram, 3 izrakstītajiem iepakojumiem un recepti atdod atpakaļ, lai varu nākamreiz da jebkurā citā aptiekā iepirkties.

Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2016. gada 01. jūlijs, 20:02:18 »
Man receptei otrā pusē uzraksta, cik iepakojumi izpirkti.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #5 : 2016. gada 02. jūlijs, 06:57:07 »
Ir atshkjiriibas parasto un stingraas uzskaites recepshu apritee