Autors Tēma: Dāvana adītājai  (Lasīts 1871 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Dāvana adītājai
« : 2016. gada 03. jūlijs, 14:51:37 »
Drošības pēc pajautāšu - meklēju dāvanu vecākai kundzītei, kura ir liela adītāja. Kaut kur neta dzīlēs esmu redzējusi adītāju uzparikti, kur kamoliņi ir kopā, bet dzīpari izvērti pa atsevišķiem caurumiem, lai dzijas nesajauktos.
Nu un man prātā ir doma, ka kaut kur varētu dabūt šādu uzparikti, bet pītu no klūdziņām. Ir kādam idejas, kur meklēt?

Atslēdzies kvadra

Re: Dāvana adītājai
« Atbilde #1 : 2016. gada 04. jūlijs, 07:32:15 »
Neko tādu dabā neesmu redzējusi. Ja vēl laika pietiek, var uzmeklēt kādu pinēju un pasūtīt, lai uzpin.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2016. gada 04. jūlijs, 09:55:49 »
Es arī tādu neesmu redzējusi. Pat nestādos priekšā, kā izskatās. Tāpat jau kamoliņi sapīsies - virs vai zem tādas uzpariktes.

Es drīzāk dāvinātu dziju vai dāvanu karti uz dziju veikalu.  Vai arī rokdarbu (adīšanas) žurnāla abonementu.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #3 : 2016. gada 04. jūlijs, 10:15:01 »
Etsy esmu redzējusi tikai koka vai keramikas un parasti vienam kamolītim. Šāds, kas paredzēts 3 pavedieniem, nav bieži manīts.

Kāpēc noteikti pītu? Vai nav tā, ka pinumā dzija neslīdēs un ķersies koka šķiedrās?
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 04. jūlijs, 10:25:32 »
Pītu es nemeklētu. Tā jau dzijām ir tendence atrast katru skabargu, bet pinumos klūgu gali vienmēr ir atrodami.
Es redzu jēgu tādam aparātam, ja kamoliņi arī katrs pa savu panniņu ripinās, citādi sapīsies tik un tā.
Bet ja padomāju - kaut kādu rakstu adot, pavedieni pārceļas un krustojas. Ja kamolu galā tie ir piefiksēti, bet pie adījuma savijas, tad vispār ir auzas - nevar pārcelt pāris kamolus, lai pavedieni atkal ir katrs par sevi, tas savijums pie adījuma kļūst aizvien biezāks.

Klau, varbūt sameklē kādu citu adītāju, lai nokomentē iekārtas derīgumu? Ka nesanāk labi domāts, bet nelietojams gadžets.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies diddly

« Atbilde #5 : 2016. gada 04. jūlijs, 10:25:53 »
man jau arī liekas,ka labāk keramikas,savukārt pītais ērtāks pārnēsāšanai. Varētu Fiasko uzjautāt,adītāja arī.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2016. gada 04. jūlijs, 10:30:19 »
Es ar savu tehnisko domāšanu pieņemu kā lietojamu objektu kaut ko šādu.
Pirmkārt - katram kamolam sava mājiņa, cik krāsas vajag, tik krūzītes paņem. [A ko darīt, ja kamols resns?]

Ir visādi daudzcaurumu varianti, bet mani nepārliecina.

Sameklēt elementāri:
knitting threads organizer

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 04. jūlijs, 10:38:19 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies samtene

« Atbilde #7 : 2016. gada 04. jūlijs, 11:26:01 »
Adot ar 4 vai 5 krāsām, pavedieni tāpat samužināsies.
Vismaz man adot tā ir, un nākas vien pēc kāda laiciņa to "bizīti" mudžināt vaļā. Var jau būt, ka tām uzpariktēm ir kāda jēga, ja jau tādas ir izgudrotas.

Pieņemu, ka čakla adītāja varētu priecāties par labām adāmadatām, kuras nav lētas. Tikai latviešu tautas ticējums neļauj asumus dāvināt, tāpēc rokdarbu veikala dāvanu karte varētu būt labs risinājums (ja tādas tur vispār ir :)).

Atslēdzies dille

« Atbilde #8 : 2016. gada 04. jūlijs, 15:32:57 »
labu dziju - alpaku ar zīdu vai merīnvilnu ar zīdu, kaut ko tādu. adītājai acis iemirdzēsies un sāks domāt, ko nu saadīt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2016. gada 04. jūlijs, 16:23:55 »
Mana adītāja iepirka dzijas (Limbažu, Tīnē), adatas un neesot varējusi noturēties Hobbywool veikaliņā  -3 kastītes ar adīšanas komplektu cimdiem -kastītē pamācība un vajadzīgās dzijas. Ļoti skaisti dāvanai

Atslēdzies samtene

« Atbilde #10 : 2016. gada 04. jūlijs, 16:41:55 »
labu dziju - alpaku ar zīdu vai merīnvilnu ar zīdu, kaut ko tādu. adītājai acis iemirdzēsies un sāks domāt, ko nu saadīt?

Tas nebūtu slikti, ja vien viņa kaut ko tādu kaut kad ir vēlējusies. Un vēl jau ir jānotrāpa krāsas, pavediena biezums, daudzums arī.

Neuzskatu sevi par super-truper adītāju, taču adīt protu, un ik pa laikam kādam kaut ko uzadu. Labu gribot, man arī ir dāvinātas dažādas dzijas, taču vēl nekad dāvinātaji nav trāpījuši pa "manai garšai", diemžēl.