Autors Tēma: Tīņi  (Lasīts 2556 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Tīņi
« : 2016. gada 03. jūlijs, 17:21:17 »
Kā ar šito periodu tikt galā? Vecākajai meitai tas kaut kā nebija tik izteikti - tīņa vecumu pārlaidām, i nemanījām.
Jaunākajai - omg.

Atslēdzies Atuss

Re: Tīņi
« Atbilde #1 : 2016. gada 03. jūlijs, 17:33:54 »
Grūti spiest, katrs bērns ir savādāks, bet nu ja dumpinieks tad humors līdz.. :) Viss jau ir atkarīgs kādas ir bijušas attiecības pirms trakā vecuma! ;)
Es esmu filozofs Hereklatuss

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2 : 2016. gada 03. jūlijs, 17:53:14 »
Ar ko tieši netiec galā? Vispār, šis periods "jāpārslimo"... nav variantu, bet cik tīņu, tik izpausmju.

Atslēdzies taj

« Atbilde #3 : 2016. gada 03. jūlijs, 17:54:17 »
Daļēji jāgaida, jāpieņem.

kaut kā atceros pati sevi kādreiz. Bija viens tāds posms. Toreiz tā ļoti viens gadījums, tāpēc iespiedies atmiņā. Un zinu, ka priekš mana toreizējā gadījuma, mana mamma izdarīja labāko, lai es pati sāktu domāt. Viņa atļāva man darīt to, ko es biju tolaik darījusi. Neaizliedza. Un īpaši nemoralizēja. Kaut gan viņai nācās grūti. Bet tieši pateicoties tam es pati tolaik sāku domāt ar savu galvu.

Tagad gaidu, ka man mājās sāks pamatīgi izpausties tīnis. Un, iespējams, mēģināšu kaut kā līdzīgi.

Tikai nevajag moralizēt, apelēt pie veselā saprāta.

Un vēl. Jādomā, labāk jau, lai kaut kā izpaužas šais tīņu gados, kad it kā to var izskaidrot (ar tīņu gadiem), nevis tagad apslāpē savas izpausmes un pēc tam pieaugušā vecumā ar uzviju.

Protams, nevaru zināt, cik īsti smagi. katram savs.

Atslēdzies taj

« Atbilde #4 : 2016. gada 03. jūlijs, 17:59:41 »
Turklāt, tas nenozīmē, ka audzināšana sliktāka vai saprašanās. Citreiz, piemēra pēc, var būt tā, ka bērns, gadās, izteikti ekstraverts, bet māte introverta. Gribot neiespēs visu laiku tikai sarūpēt ekstravertās izpausmes un, protams, kaut kur tam pusaudzim iesēžas, ka, redz, tas nebija un šitas, un tad nu tagad pateiks visu, ko domā. Lai izsaka. Labāk, lai izsaka, nekā tur sevī un tad tas vēl krājas. Nu, aizkries kaut kur, sadarīs muļķības. Tikai neskriet uzreiz pakaļ un visu momentā nerisināt. Lai drusku pieredz arī sekas. Galu galā, katram vajag savu pieredzi. No visa nevar pasargāt, visu nevar izskaidrot.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2016. gada 03. jūlijs, 18:50:05 »
Man patika, kā darīja mana draudzene ar savu dēlu - nevis moralizējot vai aizliedzot, bet palīdzot apzināt un izvērtēt rīcības iespējamās sekas un izdarīt izvēles. Ja tu darīsi tā - rezultātā dabūsi šito. Tev to vajag? Negribi vairs skolā mācīties, iesi stroikā lielo rubuli pelnīt? Ok. Bet vispirms pastrādā tur vasarā, tad izlemsi, sarunāts? Pastrādāja džeks par palīgstrādnieku, pārstaipījās smagumus līdz vēdersāpēm un vemšanai... Klau, varbūt pamēģināsi šito darbu (fiziski vieglāku, vairāk "ar galvu" strādājamu, turklāt labāk apmaksātu), palīdzēšu iekārtoties...? Pastrādāja, saprata, ka labāk tomēr gribēs izglītību un specialitāti iegūt... Šodien pieaudzis puisis ar interesantu, retu un labi apmaksātu profesiju un arvien pieaugošām karjeras iespējām.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2016. gada 04. jūlijs, 11:14:25 »
Ne jau visiem paveicies ar vecākiem.

No sava pubertātes vecuma posma atceros, ka man bija visādi lecīgi izgājieni, viss kaitināja. Vienreiz māte man prasa, ko es tāda lecīga, agrāk biju mierīgāka. Atbildēju, ka man ir pārejas vecums, ka hormoni trako (vai mātei tas pašai nebija jāzina bez teikšanas???). Un tad šī man saka: "Ja jau tu to zini, tad kāpēc tu tā dari???" Es paliku uz pauzes par tādu loģiku.... :)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 04. jūlijs, 11:36:49 no Luīze »

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #7 : 2016. gada 04. jūlijs, 11:25:00 »
Dažiem paveicas ar bērniem.
Pirmajiem trijiem (puikas) bija pilnīgi regulējamas tīņu vecuma izpausmes.
Ceturtais (puika) bija un ir vēl joprojām sakarīgs un saprātīgs. Mēs ar viņu kopā reizēm smējāmies, ka -padsmit gados jāvāra ziepes un vismaz minimāli jākonfliktē ar vecākiem.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #8 : 2016. gada 12. jūlijs, 20:30:48 »
Problēma ir negarastāvoklī un pūcīgumā. Attieksme, ka vecāki jau neko nesaprot.  Nekur kopā nav piedabūjams iet. Nu un  kur tad vēl izskata problēmas - deguns nav tāds un kājas nav šitādas....
Tīnis ir tik foršs reizēs, kad nav saīdzis, - gan jautrojas, gan var sakarīgi komunicēt. Bet tas nav bieži. Cenšos neņemt galvā, bet ik pa brīdim sanāk apskaisties. Gaidu tīņu vecumā beigās. Uz 16 tak būtu jāpāriet?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2016. gada 12. jūlijs, 20:42:49 »
Es pati biju ļoti nejauka tīnene. Manējiem toties vispār nekādu krīzi nemanīju.
Ja citu problēmu "apakšā" nav, tad gaidi, kad pāries. Ap 17 gadiem varētu pāriet :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2016. gada 12. jūlijs, 21:20:34 »
Manam uznāca pa periodam "viss ir stulbi, visi ir stulbi", bet man labs kontakts ar viņu bija, kaut kā varējām normāli izrunāties pēc strīdiem un neturēt ļaunu prātu. Nezinu, varbūt vēlāk iestātos kāds smagāks periods, bet uztvēru viņu kā reti sakarīgu cilvēku ar labu sirdi un superīgu humoru

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #11 : 2016. gada 12. jūlijs, 21:35:59 »
Es pati biju ļoti nejauka tīnene. Manējiem toties vispār nekādu krīzi nemanīju.
Ja citu problēmu "apakšā" nav, tad gaidi, kad pāries. Ap 17 gadiem varētu pāriet :)
Vai tajā vecumā tu pati saprati, ka esi nejauka, bet inerces pēc turpināji, vai arī jau nopietnā vecumā atskārti "jā, TAD es biju nejauka"?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2016. gada 12. jūlijs, 21:41:47 »
Es apzināti darīju, ko gribēju, un nevienu galvā neņēmu. Un mani izgājieni nebija tik jauki kā pūcīgums un sūdzības par izskatu.
16 gados pametu skolu un sāku strādāt. Labi, ka tolaik vakarskolas bija :)

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #13 : 2016. gada 12. jūlijs, 22:42:06 »
Viss tas pāriet. Protams, tas nav mierinājums autores tagadējai situācijai. Atceros kā murgu, bet cik labi bērni galu galā izauguši  :)