Autors Tēma: Ziemas krājumi - saldēti, vārīti, marinēti un citādi saglabāti. Jūsu versijas!  (Lasīts 1140 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Laikam jau trešo gadu runāju par to pašu, bet ja nu kas mainījies. Samulsu no šodienas ecēšanās čatā, tāpēc jautāju - kas ir jūsu top 3 ziemas krājumi? Receptes arī, lūdzu :)

Aģents 0.7

• Viesi
Blendētas saldētas avenes - cieņā ar pankūkām. Karstai pankūkai pa vidu iesmērē nedaudz pakusušu aveņu masu. Garšu un aromātu saglabā ilgāk kā blendētas saldētas zemenes.

Atslēdzies kvadra

Ziemas krājumus gribu un gatavoju. Un vienmēr šķiet, ka par maz, ka vajadzētu vēl to un šito, bet kaut kā laika visam nepietiek, diezgan jau liels čakars tomēr.
Saldētava man maza, cik nu vieta atļauj, tā tiek piebāzta ar zemeņu, aveņu, krūmmelleņu un ķiršu kārbiņām.
Mans gurķu tops - tā saucamie "Volgas gurķi" - a la Latgales salāti ar ķiplokiem sīpolu vietā. Iet uz urrā pie da jebkādiem otrajiem ēdieniem.
Tomāti želejā - nekad vēl nav bijis par daudz.
Noteikti kāds dārzeņu mikšļa lečoveidīgs savārījums - ziemā tiek izmantots kā zupu un sautējumu sagatave.
Ābolu biezenis ar cukuru un kanēli.
Pārējais - cik nu ir izejvielas gadījušās. Šogad ceru sēnes salasīt tā pavairāk.

Atslēdzies tuk

Ja jānosauc trīs, kas ziemā man visvairāk pietrūktu, tad
                -gurķi dažādos veidos,
                -saldēti zaļumi
                -saldētas dažādas ogas

Atslēdzies Emīlija

man vajag:
- gurķus rosolam, soļankai, tāpat ēšanai
- tomātus (vnk gabalos, ar sāli, izkarsētus) mērcēm, soļankai
- gardzaptītes, ko pie jogurtiem pielikt

ja sanāk
- ceptas, saldētas baravikas
- marinētas baravikas
- saldētas avenes, dzērvenes

ā un vajag brūkleņzapti, ko ruletē smērēt.

Atslēdzies Pūka

Man nav kur glabāt, bet patīk svaigas lietas, tāpēc krājumi nav lieli, tik , cik vienā ledusskapī var ietilpināt.

Zemenes sablenderētas ar ļoti maz cukuru.
Svaigas upenes sablenderētas ar cukuru.
Brūklenes ar āboliem.
Saldētas meža mellenes.
Kādi vēl 2 ievārījumi - kas nu kurā reizē ienāk prātā - plūmes ar konjaku, lācenes, pīlādžu želeja, tipa tās sezonas eksperimenti.

No sāļā gala -

sālītas sēnes
marinētas bekas....un viss. Gurķus nemarinēju, jo garšo tikai sālīti.

Ā - vēl ābolu sula pudelēs (var glabāt istabas temp.), ja nepaslinkoju.
Cidoniju sīrups - kā blakusprodukts no sukādēm.