Autors Tēma: Express kase Maximā  (Lasīts 7700 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Express kase Maximā
« : 2016. gada 05. jūlijs, 15:33:23 »
Kā jau droši vien zināt - ir tādas kases, "līdz 5 pirkumiem". Protams, ņetuttabilo - ka kāds baigi skaitīs nu, un neviens jau arī to tā strikti negaida, lai būtu tikai līdz pieci - UN VISS!!!. Bet tomēr - bet nu tomēr...
Apstākļi:
- strādā 4 kases (viena no tām - express)
- pie visām kasēm 3-4 pircēji, tātad gandrīz maza rindiņa
Es:
- paķeru 1(vienu) cukura paku rokās, tešu uz expresskasi...

Un... pirms manis... 2 sievieši krāmē uz lentas. Visā garumā. apmēram mašīnas bagažnieka apmēra pirkumus...

Nu ko es, es neko, bet nu tāds mērens šoks un vēlme uzjautāt "vai Jūs pamanījāt, ka šeit ir expresskase līdz 5 pirkumiem?" Bet jēga jautāt - neba nu krāmēs ratos atpakaļ un brauks prom kaunīgi... OK, domāju, pavicināšos ar savu cukurpaku (ko turu rokā, redzami), un mani paaicinās atrāk kasiere (man tiešām bija jāsteidzas). Es pat mēģināju bilst ka varbūt... Ai, esot jau sākusi kasiere "skaitīt"...

Jautājumi
- vai ir kautkādas instrukcijas kasierēm kā rīkoties šādas klajas bezkaunības gadījumā, turklāt redzot, ka rinda aiz šā kretīna ir neapmierināta...?
- ko darītu jūs?

Riktīgi sacepos (iekšēji)...

Te tagad derētu kādas zinošas pārevējas skaidrojums...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 05. jūlijs, 15:46:00 no Emīlija »

Atslēdzies Milda Vē

Re: Express kase Maximā
« Atbilde #1 : 2016. gada 05. jūlijs, 16:04:30 »
Es gan nebūšu no kategorijas "zinoša pārdevēja", bet vairāk no aizkaitināto pircēju grupas. Līdzīgās situācijās esmu dažreiz dzirdējusi, ka pārdevēja norāda, ka šī ir express kase un lūdz turpmāk to ievērot, citos gadījumos pārdevēja nesaka neko. Bet nav gadījies piedzīvot situāciju, kad pārdevēja liktu iet uz citu kasi. Līdz ar to man tā rādās, ka tas vairāk no pašu pircēju goda prāta atkarīgs, vai to ievēro vai nē. Bet man arī gribētos tomēr, lai būtu arī no pārdevējiem nostāja stingrāka šajā jautājumā.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2016. gada 05. jūlijs, 16:29:20 »
Maximai ka tik pērkas, un pārējais atstāts pašplūsmā.
Es lamātu ārā no panckām duras. (Es šodien nokaitināta.)
Citā dienā ietu uz citu kasi, ja varētu, vai burkšķētu iekšēji.

(Maximā neiepērkos, ja tas nav vienīgais veikals ciemā.)

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #3 : 2016. gada 05. jūlijs, 17:38:29 »
It kā Rimi nenotiktu tas pats.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2016. gada 05. jūlijs, 21:21:15 »
Dažos RIMI kasieres korekti aizrāda un es uzskatu, ka pareizi dara.

No otras puses - viņa tur iespējams sēdēja nenodarbināta, kad piebrauca tas "bagažnieks", tad nu, lai neurķētu degunu, apkalpoja un tad pieskrēja cukura paka ... Apstākļu sakritība ....

Bet vēl, kā ir ar uzrakstiem - vai tie nav tikai valsts valodā? Tā varbūt ir problēma.

Ātrajam variantiem labas ir pašapkalpošanās kases vai info punkti (vai kā tos sauc), ja vien tajos kāds neatgriež preci un nerisina citu sāpi .... (abas opcijas laikam tikai lielajos veikalos).

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2016. gada 05. jūlijs, 21:28:25 »
Nē viņa nesēdēja nenodarbināta. Pirms kravas bij 2 klienti. Pēc manis savācās kādi 5...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2016. gada 05. jūlijs, 22:50:25 »
It kā Rimi nenotiktu tas pats.

Tāpēc jau no sākuma uzrakstīju, ko darītu es neatkarīgi no veikala.

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2016. gada 06. jūlijs, 07:53:01 »
Nekauņas... un es nav zinoša pārdevēja...
bet man ar to skaitu arī nav līdz galam skaidrs: ja man ir, piemēram, 3 vienādi snikeri, paka piena un 2 vienādas kolas: tās ir 3 vai 6 preces?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2016. gada 06. jūlijs, 09:25:57 »
Es šo kasi izmantoju, kad man tiešām ir maz preču un pārsvarā cilvēki tā arī dara, bet reiz gadījās kā Emīlijai un tad teicu kasierei, kāpēc viņa neko nesaka. Viņa atbildēja, ka saka jau, bet neviens neklausās, tā ka laikam viņas atmetušas ar roku. Ārzemēs man pat ir bijis, ka lieku kādu preci nost, jo citādi neapkalpo, bet pie mums man bieži liekas, ka cilvēki vispār uzrakstus pie kasēm nelasa un kasierēm ir vienalga.
To es novēroju pie kases, kur apkalpo tikai ar maksājumu kartēm, kas ir mana mīļākā kase. Tur regulāri kāds sakrauj pilnu lentu un tad dabū krāmēties nost :D , jo tur vnk nav citas opcijas :D Un tad brīnās, kaut uzraksti ir gan pie kases, gan uz tiem preču atdalāmajiem. Tur gan arī kasieris visu laiku kaitinoši bubina, ka apkalpo tikai ar kartēm. Agrāk es vnm atteicu, ka es protu lasīt, bet tagad saprotu, ka citi laikam neprot. Žēl, ka šādas opcijas, ka vnk nav iespējams apkalpot, nav ekspreskasē, tad kasieres pacenstos atgādināt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2016. gada 06. jūlijs, 09:35:11 »
Te būtu vieta apsargiem - pienākt, palūgt dižratu vilcējus pārvākties pie citas kases.
Bet pelņa uber alles...

Njā, līdzcilvēku pohujistiskais egoisms. Sastopams aizvien biežāk.
Aizvien vairāk sliecos uz teoriju, ka elle ir tepat un tagad, nevis kaut kur pēc šīs ellītes.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #10 : 2016. gada 06. jūlijs, 09:41:48 »
Pie bērnu kases gan kasieres vienmēr saka, lai ar bērniem iet bez rindas, nez kāpēc tur tomēr iespringst.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #11 : 2016. gada 06. jūlijs, 09:45:01 »
Sjo, es pieņēmu lēmumu - nākamreiz es tomēr runāšu ko  vairāk par kuslu lūgumu mani apkalpot pirms kravas. Pieklājīgi, bet skaļi norādīšu uz uzrakstu, pieklājīgi, bet skali palūgšu pārdevējai skaidrojumu - kāpēc tad šitāda šiltočka ir piekārta, tad jau jāņem nost, ja tāpat tiek apkalpoti visi...

Es vēl saprastu, ja pie citām kasēm būtu bijušas dižas rindas, bet nebija jau. Zinu,ka cilvēki iet pie "ģimenēm ar bērniem" kases, ja tur nevienu bērnu neredz, un esmu redzējusi, ka ja kāds ar bērnu iestājas šajā rindā, uzreiz tiek paaicināts pirms citiem pircējiem un tie pabīdās atpakaļ. Naivi cerēju ka ar manu cukurpaku būs līdzīgi...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2016. gada 06. jūlijs, 09:47:36 »
Emīlij, es agrāk biju no kašķīgajām, kas ieved kārtību jebkurās niecīgākajās netaisnībās utt,  :D , bet tagad kaut kā neiespringstu, ja nu vienīgi tas ir ļoti svarīgs jautājums. Bet nu - ja visi klusēs, nekas nemainīsies, tas tiesa.
Es jau arī saprotu kasieres - kāda viņam jēga bojāt savus nervus, bet tur vainīga priekšniecība - ja būtu stingri noteikumi, tad viņas rīkotos.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2016. gada 06. jūlijs, 09:50:46 »
Nāra, kā jau pirmajā postā rakstīju - skaidrs ka neviens tur diži neskaita 5 tev pirkumi vai 7, un par sīkumiem es arī nemēdzu iespringt. Bet nu tādi klaji bezkauņas tomēr ir jāsit. Tagad jūtos slikti, ka vakar noklusēju...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2016. gada 06. jūlijs, 10:26:07 »
Kopš manā piemājas Maximā ir atvērtas pašapkalpošanās kases, es eju tikai uz tām. Nav ne rindas, ne stresa, pati sevi apkalpoju ātri un neiespringstot.  :thumbsup: