Autors Tēma: Express kase Maximā  (Lasīts 7685 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Re: Express kase Maximā
« Atbilde #30 : 2016. gada 08. jūlijs, 23:39:34 »
Man ir draugs. Viņš ir invalīds ar apliecību. Viņš staigā un viņam ir divas rokas. Abas kustās. Viņam ir vai nav tiesības atrasties ar pilniem ratiem pie ātrās kases, ja reiz tā ir paredzēta vecākiem ar bērniem, līdz 5 pirkumiem un invalīdiem?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #31 : 2016. gada 08. jūlijs, 23:59:04 »
tur noteikti vēl jānovērtē, vai ar tiem ratiņiem viņš tiks cauri tai šķirbai. Tur jau cilvēki knapi apgrozās, bet ar invalīda ratiem :thinking: ... Nu nezinu, mans fāteris pēdējos 5 gadus lietoja invalīdu ratus, iedomājos to platumu jo bija liela noņemšanās un dikti šaubos. Kaut gan tagad ir tādi atviegloti modeļi, var gadīties, ka tā vairs nav problēma...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #32 : 2016. gada 09. jūlijs, 00:28:40 »
Pa manam, tās ir divas atšķirīgas kases - "ekspreskase" mazajiem pirkumiem un kase vecākiem ar bērniem, bez pirkuma apjoma ierobežojuma. Vismaz Maximā tā bija. Tā ka, ar pilnajiem ratiem viņš varētu droši braukt pie "vecāku" kases. Tikai bez savas invaliditātes apliecināšanas viņš diez vai tiks pie ārpuskārtas apkalpošanas, jo kasiere aicinās vispirms pircējus ar bērniem, vienam vīrietim liekot gaidīt.
Vispār uzskatu, ka tā ir bezkaunība braukt ar ratiem pie ekspreskases vai "vecāku" kases, ja šajā kategorijā neietilpsti. Pat, ja tajā brīdī tā kase ir brīva, lielo pirkumu čekojot paiet labs laiciņš, un tikām var sastāties rindā cilvēki, kam tiesības uz ārpuskārtas apkalpošanu, un viņi būs spiesti gaidīt.
tur noteikti vēl jānovērtē, vai ar tiem ratiņiem viņš tiks cauri tai šķirbai. Tur jau cilvēki knapi apgrozās, bet ar invalīda ratiem :thinking: ... Nu nezinu, mans fāteris pēdējos 5 gadus lietoja invalīdu ratus, iedomājos to platumu jo bija liela noņemšanās un dikti šaubos. Kaut gan tagad ir tādi atviegloti modeļi, var gadīties, ka tā vairs nav problēma...
Es sapratu, ka pieminētais cilvēks pats staigā un ir bez acīmredzamām invaliditātes pazīmēm.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #33 : 2016. gada 09. jūlijs, 00:33:53 »
nē, nu Rafiks teica, ka rokas  darbojās, par kājām nebija runas, man likās, ka droši vien ar ratiem. Interesanti, kā neredzīgie tiek galā ar problēmām... Droši vien soc darbinieki palīdz, bet ne jau visur ir ...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #34 : 2016. gada 09. jūlijs, 09:04:22 »
Ljaunpraatiigi neizmantoju, bet ir gadiijies... nu neskatos es uz tiem uzrakstiem pie griestiem... kkur redzamaak vinji jaanovieto...

Atslēdzies garozza

« Atbilde #35 : 2016. gada 09. jūlijs, 18:54:21 »
Cūku pasaulē netrūkst diemžēl

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2016. gada 09. jūlijs, 19:05:48 »
esmu redzējusi, ka soc darbinieks/asistents palīdz iepirkties, dod pārdevējai parakstīt kaut kādu papīru

Nav redzēts, ka invalīdiem būtu atvieglojumi rindām pie kases

RaFix

• Viesi
« Atbilde #37 : 2016. gada 11. jūlijs, 13:19:54 »
nē, nu Rafiks teica, ka rokas  darbojās, par kājām nebija runas, man likās, ka droši vien ar ratiem. Interesanti, kā neredzīgie tiek galā ar problēmām... Droši vien soc darbinieki palīdz, bet ne jau visur ir ...
Pirms pieminēt rokas, es rakstīju, ka viņš staigā. Staigā - tas parasti nozīmē kustīgas abas kājas. RIMI pie ātrajām kasēm ir uzraksts, ka tās paredzētas līdz 5 pirkumiem, grūtniecēm, vecākiem ar bērniem un invalīdiem. Tātad, vai cilvēkam bez ārējām pazīmēm par invaliditāti, bet ar valsts izsniegtu invalīda apliecību uz visu atlikušo mūžu, jo nav cerību, ka viņa veselības stāvoklis jelkad uzlabosies, ir vai nav tiesības stāvēt pie tās kases ar iepiskumu ratiņiem, kas piekrauti pilni?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #38 : 2016. gada 11. jūlijs, 13:25:54 »
Pļac, grūtniecība arī redzama tikai no 4.-5.mēneša. Un pēc sevis zinu, ka visgrūtāk nostāvēt bija tieši LĪDZ 6.mēnesim. Iet varēju desmitiem kilometru, bet kā jāstav, tā ģībiens. Spravku līdzi nēsāt?
Runa ir par ko citu - cik lieli kretīni esam dažādu sīku privilēģiju izmantošanā tur, kur tas paredzēts konkrētiem cilvēkiem. 
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #39 : 2016. gada 11. jūlijs, 14:43:11 »
Šodien biju Rimi un par saviem pirkumiem maksāju ātrajā kasē, lai gan man to bija daudz vairāk. Kāpēc? Tāpēc, ka pie kases nebija rindas. Ja nu kāds nāktu ar bērnu vai ar invalīda apliecību rokā, vai arī ar pāris precēm, man nav problēmu palaist sev priekšā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2016. gada 11. jūlijs, 14:48:14 »
mūsu maksimā tagad ir ekspresskase kur pats sevi apkalpo. vo.

es gan vēl neesmu pamēģinājis :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #41 : 2016. gada 11. jūlijs, 14:56:27 »
mūsu maksimā tagad ir ekspresskase kur pats sevi apkalpo. vo.

es gan vēl neesmu pamēģinājis :)

Vienreiz vai divreiz pamēģināsi, iepatiksies. Es tagad savā Maximā tikai uz tādu eju.

Atslēdzies tex

« Atbilde #42 : 2016. gada 11. jūlijs, 18:28:53 »
Es arī atkal Prismā paskatos, ka ie visām parastajām kasēm pāris clv - pat ne gluži rindas - pa taisno uz pašapkalpošanos. IMO, man tos savus dažus nesveramos sīkumus noskenēt sanāk ātrāk :)

Atslēdzies Spocinjs

« Atbilde #43 : 2016. gada 11. jūlijs, 21:59:27 »
ir tā ka mums ir iekšējais noteikums, ja sēdi bez rindas var apkalpot ar vairāk precēm, bet tikai tad ja citur ir garas rindas... nezinu kā citi bet lielākais ko es ņemu ir līdz kautkādām padsmit precēm, ne ar pilniem ratiem (RIMI)... JO NEKAD NEVAR GARANTĒT KA KĀDS PĒKŠŅI NEPIENĀK...

Atslēdzies Spocinjs

« Atbilde #44 : 2016. gada 11. jūlijs, 22:02:22 »
ja neesmu sākusi skenēt preces, tad vienmēr pasaukšu pa priekšu tos kas atbilst ātrajai kasei... tam iepriekšējam pasakot, ka atvainojos bet man nevajag sūdzības no cilvēkiem, kas ir iestājušies atbilstošā kasē... līdz padsmit precēm uzņemos, jo zinu ka ļoti ātri strādāju un pat ja kāds pienāks, viņš ilgāk par minūti vai divām negaidīs...