Autors Tēma: Atmiņas fenomens  (Lasīts 1882 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: Atmiņas fenomens
« Atbilde #15 : 2016. gada 06. jūlijs, 22:59:54 »
Auto numurus un markas atšķiru reti, bet Setru no Neoplāna, Volvo, Skāņa, Maņkas vai Vanhūla atšķiru itin labi. Vēl šodien ar kolēģi iesmējām pa Brīvības ielu ejot - hei, šitāda sarkana Setra Latvijā vēl nebija manīta  :blushing: Duras, kas duras .... jo kā nākamo noteicām aptuveno izlaiduma gadu (nu nebija šī desmitgade) un tagad atliek domāt - kāpēc tādas grabažas bēniņos turam, analizējam ...

Tas saucas - profesionālais kretīnisms. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #16 : 2016. gada 06. jūlijs, 23:16:44 »
Oi, viens telefona numurs man joprojām galvā... Bija aktuāls trīs gadu garumā deviņdesmito gadu sākumā. Jebkurā laikā varu noskaitīt - zwei eins sieben null acht vier :)
Bet ir, ir tā atmiņa jocīga štelle, reizēm tikai pabrīnos, kas kaut kādos prāta plauktiņos ir labi nolikts, kas rēgojas priekšplānā un ko es spēju izvilkt no pakaļplāna priekšplānā :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #17 : 2016. gada 06. jūlijs, 23:22:31 »
 :blushing: es joprojām  neesmu droša par savu divu telefonu numuriem. Laikam tāpēc, ka nekad neesmu sev zvanījusi. Numuri nav mainījušies jau gadus 15... Tas arī ir atmiņas fenomens. Ļoti daudziem.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #18 : 2016. gada 06. jūlijs, 23:36:30 »
Bet nedrīkst aizmirst arī tādu atmiņas fenomenu, ka, ja nu kaut kādu daļu neatceramies, tad atmiņai ir tāda opcija- piezīmēt trūkstošo lai aina būtu pilnīga.
Un šādi atmiņas sazīmēti notikumi kļūst par reālām atmiņām. Notikumi, kuri nekad nav notikuši nosēžas atmiņās un stāstos...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2016. gada 06. jūlijs, 23:46:57 »
Vecu ļaužu atmiņas fenomens-atcerēties metriem jaunīblaiku dzejoļus,
bet neatcerēties vai pirms brīža ēstas brokastis vai nē.