Autors Tēma: kabaču džems  (Lasīts 4985 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

kabaču džems
« : 2016. gada 07. jūlijs, 16:26:21 »
Saruna par recepti
(skat. recepti zemāk)

tikai jāņem 2 lieli citroni. Tagad es mizu plāni nomizoju strēmelītēs (man garšo) īkšķa lieluma ingvers sarīvēts

Garšā sākumā ir pārāk stiprs, nogatavojas kādas 1-2 nedēļas.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 07. jūlijs, 17:13:54 no pitons »

Atslēdzies Luīze

Re: kabaču džems
« Atbilde #1 : 2016. gada 07. jūlijs, 16:44:55 »
Vai šī ir īstā recepte?

(kopēts no SAPa)
1,0 kg cukurgrauda lielumā sagriezti kabači
2 lieli citroni
1,0 kg ievārījuma cukurs
1 vidēja ingvera sakne nomizota,sarīvēta
patiesībā jāsauc par džemu
http://foto.inbox.lv/malaarija/20-08-2008-2/kabacu-ievarijums.jpg

nomizo citroniem mizu, izspiež sulu. Citrona paliekas iesien marlē. Kabačus ieber platā pannā, pielej mazliet citrona sulu un maigi sautē, kamēr caurspīdīgi un mīksti, bet nejūk. Tad maisa iekšā cukuru, citrona mizu, sarīvētu ingveru, atlikušo sulu un ieliek marles maisiņu. Maisa,kamēr cukurs izšķīst. Pēc tam vāra apm.10-15 min, kamēr kabači mīksti un džems gatavs - pārbauda uz auksta šķīvīša, vai stingst. Liek siltās burkās. Garšai jāievelkas, īsti lietojams esot pēc pāris mēnešiem, bet visa ģimene apliecina, ka baigi labs jau tūlīt.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 07. jūlijs, 17:15:44 no pitons »

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 07. jūlijs, 16:58:22 »
Jā, ingvers apm īkšķa lielumā
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 07. jūlijs, 17:14:06 no pitons »

Atslēdzies diddly

« Atbilde #3 : 2016. gada 07. jūlijs, 17:45:59 »
mani atbaida tas lielais daudzums cukura. vai zaptscukuru,to,kurš ar recekli,var likt mazāk? un ja sarīvēšu kabaci,jo smērēt kūkās ērtāk,būs ok?

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2016. gada 07. jūlijs, 18:31:22 »
citrons un ingvers nokauj visu saldumu

Es blenderēju jau izvārītu. Varbūt var jau iepriekš -izmēģini un ziņo! Sablenderēts nav dzidrs

Atslēdzies diddly

« Atbilde #5 : 2016. gada 08. jūlijs, 10:33:21 »
 fotoreceptēs interesanti,ka to masu 3x jāuzvāra,pa starpai atdzesējot

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2016. gada 08. jūlijs, 11:25:07 »
Baigā ķēpa un pilnīgi nevajadzīgi, tāpat beidzamā karsēšana cepeškrāsnī. Varbūt tādēļ, ka lieto parasto cukuru.

Man viss process aizņem apm. stundu. Pārbaudīt, vai būs stingra želeja,( bet nekad citāda nav bijusi), var tā: saldētavā ieliek šķīvīti, ja uz tāda auksta uzlej ievārījumu un tas pastumjot veido krokas -gatavs

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2017. gada 19. augusts, 13:33:08 »
Šodien varu papildināt un pielabot -vāru parastā katlā. Gabaliņus griežu mazākus. Ja grib kūkām, tad pavisam sīki, bet blendēt nevajag, nebūs dzidrs -ja tam ir nozīme. Citrona mizas sagriežu strēmelītēs, lieku klāt tūlīt un ingveru arī. Šogad man pašas dzeltenie cukini, nedaudz no nomizotās mizas tāpat sagriežu strēmelītēs, vnk smukumam, lai dzeltenāk.

Cukini griežu ar visām sēklām, jāņem ārā, ja nu galīgi pāraudzis, bet tādu nemaz nevajadzētu lietot -sauss un ciets.

Var likt mazliet mazāk ievārījuma cukura un pavārīt ilgāk. Ar parasto būs galīgi šķidrs.

Man vislabāk garšo ar biezpienu vai uz rupjmaizes

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2017. gada 19. augusts, 13:37:32 »
Ai, vajadzētu to kabaci mest ārā ! CUKINI -visi kabači, kamēr baby ir cukini

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2017. gada 19. augusts, 14:06:08 »
reno ..tu minēji beidzamā-karsēšana cepeškrāsnī. man interese..es negribu neko katlos pasterizēt ..tā karsēšana cepeškrāsnī ir ekvivalents tai pat karsēšanai katlā vai ne? nekad neesmu karsējusi cepenē..oky..es pēdējo x kko kompotēju un marinēju 20 gadus atpakaļ.neko netaceros.
varbūt tur kāds svarīgs knifs?
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2017. gada 19. augusts, 14:11:29 »
Tās ir pilnīgas muļķības, nekas nav jākarsē vai jāpasterizē, vāru kā parastu ievārījumu. Biezuma pārbaudei triks ar auksto šķīvīti. Burkās iekšā, skrūvējamais vāciņš. Sākumā apgriežu otrādi, tad, kamēr siltas,  atpakaļ, lai gabaliņi izkliedējas vienmērīgi.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2017. gada 19. augusts, 14:22:46 »
ne ne ne, es šoreiz tieši par karsēšanu ..nevis par konkrēto ievārījumu.laikam tad cita tēma jāver  :scratch:
man tomati, nevis kabači..es vienk šeit ieraudzīju vārdu salikumu- karsēšana cepeškrāsnī :D tāpēc iejaucos
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2017. gada 20. augusts, 13:38:50 »
Tā, iet vaļā sautēšana. Nekādā marlē nekādas citrona paliekas neliku - danunafig, baltās mizas vien tur palika, izspiedu sausu

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2017. gada 20. augusts, 14:03:17 »
-no tām baltajām iekšām un sēklām nepieciešamais rūgtums nāk

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2017. gada 20. augusts, 14:38:06 »
Vot velns... Rūgtums bij vajadzīgs... Nu labi, citreiz :)

[attachment deleted by admin]