Autors Tēma: depresija  (Lasīts 9226 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

depresija
« : 2014. gada 20. oktobris, 21:21:25 »
Kur ir tā robeža, kad var mēģināt cīnīties pret depresiju paša spēkiem un kad jāmeklē speciālists?

Anete Goba

• Viesi
Re: depresija
« Atbilde #1 : 2014. gada 20. oktobris, 21:37:12 »
Nav ne jausmas. Tas laikam individuaali. Cits jau sagriezta pirksta deelj pie aarsta ies. I varbuut, ka pareizi taa.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #2 : 2014. gada 20. oktobris, 21:52:58 »
...kad tas saak trauceet ikdienas aktivitaateem, tad nu ir peedeejais laiks, lai taa sniega bumba nesaveljas paaraak liela...
...faktiski, ja ir tieshaam depresija, nevis normaals nomaakums, jau der pakonsulteeties...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2014. gada 20. oktobris, 22:55:44 »
Par tām depresijām ir šausmu gabali dzerdēti. Man liekas, ka galvenais nekultevēt sevis žēlošanu, no kuras uznāk dzīves apnikums. Mesties dzīvē iekšā sākt ko  jaunu priekš sevis, ko tādu, kam nekad nebūtu iedrošinājusies.
Kaut gan, tā noteikti nav īsta depresija.
Tas ir kaut kāds  psiholoģisks stāvoklis, no kura vispār nav nekādas izejas, vienkārši aiziet ciet širmis un cilvēkam ir tik traki VIENALGA , ka viņš nereaģē ne uz ko. Tik tālu vienalga, ka ne viņš ēd, ne reaģē uz apkārtni. Pati neesmu ar tādiem cilvēkiem saskārusies, bet  bijušās klasesbiedrenes mammis stāstija, ka  kādu reizi bija aizbraukusi pie meitas ciemos, jo neatbildēja uz telefonu. Atbrauca, tā guļ gultā, ne uz ko nereaģē, sazvanija darba vietu - neesot bijusi darbā pusotras nedēļas. Kas ar šo bija noticis, nekas nav zināms. Kad saprata, ka ne ar lamašanos ne ar lūgšanu viņu nevar iekustināt, izsauca ātros - šo pa taisno uz Tvaika ielu. Vairākus mēnešus dakterēja.  Teica, ka īsti skaidrības nav, vai nu kaut kādas negācijas  esot visu laiku krājušas, un tad pietika at kādu sīkumu ( teiksim, darbā kāds ko pārmeta), varot gadīties, ka kāds vienas reizes stress, teiksi vecis pameta, un viņa tā tajās attiecībās bija iedzīvojusies, ka vienkārši nevarēja savu dzīvi savādāku iedomāties... nu un smadzenes šreijā aizgāja.
Galvenais, ka ta tagad ir diagnoze. Jo slūžas vaļā un uz kaut ko negatīvu organisms var noreaģēt līdzīgi.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #4 : 2014. gada 20. oktobris, 23:04:02 »
Depresijai ar ir smaguma pakaapes, Olgucis aprakstiijis jau galeejo variantu...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 20. oktobris, 23:06:12 »
Lielākajai daļai, kas sev piedēvē depresiju, no med. viedokļa tāda nemaz nav - tā bija rakstīts gudros rakstos. Ja nav būt pie ārsta, kā var zināt, ka tiešām depresija, nevis kas cits?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2014. gada 20. oktobris, 23:12:37 »
Nu, dalja publikas kokjetee un parastu besi sauc par depresiju ;)

Savukaart cita dalja neapzinaas, ka vinju sliktumu iemesls ir depresija...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2014. gada 20. oktobris, 23:13:53 »
un kurš ir tas mirklis, kad besis kļūst par depresiju?

Atslēdzies tuure

« Atbilde #8 : 2014. gada 20. oktobris, 23:15:23 »
Un ne vienmēr aizejot pie ārsta, būs pārliecība, ka tev patiešām ir depresija. Gadus n-tos atpakaļ man vien dakters uzstādīja tādu diagnozi, es pat toreiz tādu vārdu ''depresija'' nepazinu, sadeva man antidepresantus dzert, no kuriem es gandrīz nojūdzos, labi, ka laikus attapos, bet pagāja vēl diezgan pailgs laiks, kamēr tiku no tām drapēm vaļā, jo tos nevar tā uz sitienu ņemt un pārtraukt strebt.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2014. gada 20. oktobris, 23:19:28 »
Depresijai ar ir savi kriteeriji ;) Un jaunajiem ad nav ne vainas kopumaa... Jo iipashi, ja depresija videeji smaga vai smaga un jau traucee sociaalai funkcioneeshanai...

Atslēdzies tuure

« Atbilde #10 : 2014. gada 20. oktobris, 23:23:14 »
Nu jauniem varbūt, bet tas bija daudzus gadus atpakaļ, man pat saprašanas nav, kamdēl tāda diagnoze bija, jo nekas man netraucēja, un dzīvoju pilnvērtīgu dzīvi, tikai galva pa reizei sāpēja. Un vēlāk jau tiku pie diagnozes ''migrēna'', ar šo draudzeni tagad cenšos sadzīvot:D

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2014. gada 20. oktobris, 23:38:31 »
iemetu googlē depresijas kritēriji un izmeta man 2009 gada vadlīnijas. Ja tās palasa, tad man jau 3 gadus ir maskēta depresija variējot no vieglas līdz vidējai un pa lielam man var piemērot papildus apzīmējumus, kuru aprakst likā pazīstams - disforiska, melanholiska.
Tātad. Atbilstības diagnozei tika piemeklētas, bet - vai tiešām tā ir depresija vai pilnīgs besis? Jāmeklē ārsts vai jāuzšauj sev, lai beidz muļķoties? Vai tiešām cilvēks pats bez ārsta spēj noteikt vai viņam ir vai nav depresija?

Tā kā autores jautājums ir par speciālistu nepieciešamību, tad man rodas jautājums - kā tika uzstādīte diagnoze NEiesaistot speciālistu?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2014. gada 20. oktobris, 23:43:56 »
...besis triis gadus- kkas kaartiibaa neir...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #13 : 2014. gada 20. oktobris, 23:45:38 »
aņuks , tai sakarā bija - psihenē, kurš pirmais uzvelk balto halātu, tas arī ir ārsts ;o))
Butībā jau  nav tādas Normas, mēs visi tā vai šā esam nojūgušies ;o)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #14 : 2014. gada 20. oktobris, 23:53:37 »
Psihenee aarsts tas, kuram durvju rokturiits kabataa ;)