Autors Tēma: Pele  (Lasīts 971 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Pele
« : 2016. gada 18. jūlijs, 19:38:23 »
Vakar konstatēju virtuvē peli.
Jautājums sekojošs - vai tā pele, ja viņa nāk pie manis, iet arī citur? Jo, ja viņa iet, tad kāds, varbūt, viņu cienā ar indi un es domāju, ka tad man nevajadzētu virtuvē laist kaķi. Kā man to peli dabūt prom, ja man ir taisnība un kaķi uzrīdīt viņai nav laba doma?
 :rat: :murmur:

Atslēdzies Camma

Re: Pele
« Atbilde #1 : 2016. gada 18. jūlijs, 19:57:13 »
Ja kāds cienā ar indi, tad pelei jābūt beigtai pāris dienās. Bet tā tiešām ir problēma. Jo tie, kam kaķa nav, nezina, ka TEV ir mednieks un viņu peli nožmiegs. Atliek vien parunāties ar augš- un apakšstāvu kaimiņiem. Citādi nekādi. Vēl jau minks var to grauzēju noķert, bet neēst - ja esi pietiekami jauks un neturi minku pusbadā. Manējie regulāri rudeņos nokrāmē medījumu pie lecskapja....
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2016. gada 18. jūlijs, 20:15:32 »
Vēl jau minks var to grauzēju noķert, bet neēst - ja esi pietiekami jauks un neturi minku pusbadā.

Es uz to nepaļautos. Mans dižlops norij peli, atnāk mājās, izrij paku slapjās paikas, uzgrauž sauso, un pēc 5 minūtēm pa pagalmu jau putnu spalvas lidinās. Nesaprotu, kur tas viss paliek, bet pilns šķīvis un pilns vēders netraucē uzēst kādu grauzēju.

IMHO uzliec slazdu un basta. Man arī nav pārliecības, ka kaķis nenoķers pusindētu peli. Zinot indes - liela daļa darbojas asinis škidrinoši, izraisa iekšējo asiņošanu un tā pele izbeidzas -, domāju, ka kaķim pēc šāda medījuma būs baigi smagi.

Bet peles staigā pa dzīvokļiem, nav tā, ka atnāca pie Tevis, piedeklarējās un te nu paliks. Ēdiena meklējumos siros gar stāvvadiem.
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2016. gada 18. jūlijs, 21:07:22 »
Vecajā Imantas lietuvietī bija visas spraugas griestos un grīdās aizbetonētas. Ventilācijas šahtas ar smalku caurumiņu resti. Nelīda neviena pele, par kurām savukārt sūdzējās kaimiņi.
Varbūt paskaties un vispirms novērs iespēju viņām iekļūt.
Bet citādāk jā - slazdi vai tās lipīgās plāksnes / lamatas. Tad gan kaķis jātur pa gabalu, lai nedomā līst klāt pats.