Autors Tēma: sensitiivi dati  (Lasīts 1878 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

sensitiivi dati
« : 2016. gada 20. jūlijs, 23:17:18 »
Nu, kā jums patīk, ka jūsu veselības datus valsts atdevusi privātfirmai
 un nu par saviem datiem, ja nepieciešams piķosiet?
Par datu aizsardzību un privātumu pat nerunājot...
Nu nez‘ vai es valstij būtu ļāvusi tai uzticētos datus kādam atdot???

viesmiiliigs

• Viesi
Re: sensitiivi dati
« Atbilde #1 : 2016. gada 20. jūlijs, 23:26:31 »
Tu par ko?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2016. gada 21. jūlijs, 00:13:54 »
Nu es skatījos pa TV, datu apstsrāde nodota privātai firmai “Datamed“, kā es sapratu.
Ja vājniekam savajagās kādu senāku izrakstu,
tad par maksu savu slimības  vēsturi var saņemt.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 21. jūlijs, 00:41:16 no tuk »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2016. gada 21. jūlijs, 08:23:51 »
Kāda datu aizsardzība, nesapņo! :D
Katrs kantoris pieprasa personas kodu, un pamēģini pīkstēt. Monopols it kā esot aizliegts. Ščas! Sadales tīkli, atkritumu izvešana... Alternatīvas nav. Ja vēl elektrību teorētiski (tikai teorētiski) var iepirkt no cita piegādātāja, tad atkritumu izvešana mums ir monopoluzņēmuma rokās, alternatīvu nav, neizvest nedrīkst - sods.

Hi, hi, datu aizsardzība...

Neatceros, kurā izrādē [Kurā tur reiha spožums un posts, vai kaut kā tamlīdzīgi?] bija dziesmiņa "Ādolf, kur ir mans automāts!..."
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2016. gada 21. jūlijs, 08:37:16 »
Cik kaķburkas manā miskastē - tas nu vēl pusbēda. Bet medicīna pieprasa būt personiska ar visiem datiem par triperiem, kurus tad nu jebkurš var aplūkot. Un pat belēviči nav pasargāti. Bet varbūt tā arī labāk - vismaz zinām, ka pumpains surķis...
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2016. gada 21. jūlijs, 17:06:28 »
Un tad brīnās, ka clv tos savus triperus neārstē

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2016. gada 21. jūlijs, 18:46:48 »
Vispār jau interesanti.
Mediestādei itkā esot jābrīdina, ka dati tiks nodoti trešajai personai.
Var nepiekrist. Nepiekrist kam?, saņemt medpakalpojumu? Smieklīgi, izvēles jau nav.

« Atbilde #7 : 2016. gada 21. jūlijs, 20:43:10 »
st.citu, šitā bija arī ar to nelaimīgo Rīdzinieka karti, kad viņu tikko ieviesa. Tur arī bija rakstīts par datu nodošanu trešajām personām un arī no sērijas - nepiekrītat tipveida līgumam, neparakstiet (lasi, braukājiet ar sabtransu pa dārgo).

Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2016. gada 21. jūlijs, 21:05:30 »
Man gan liekās, ka ja pērku pakalpojumu par pilnu cenu, tad tas ir mans un tikai mans īpašums. Un nav ko knaģus snaikstīt ne gar manu triperi, ne cērmēm, ne abortiem.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2016. gada 21. jūlijs, 21:43:26 »
Vēl jau arī tā otra puse -izrādās kāds ar maniem datiem gūst peļņu.
Un ja man savajagās kādu infu par savām analīzēm, piķo nu.
Kāds gūst peļņu no manām urīna analīzēm. Neko jau biznesiņš.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2016. gada 22. jūlijs, 03:39:32 »
Principā, datus glabāt nav neviena pienākums. Ņem savas analīzes vai MR datus rimbulī un lasies dillēs. Neredzu vajadzību kādam rūpēties par svešu datu saglabāšanu - uztaisīji savu čuranalīzi un tinies.
Kritiskās situācijās tāpat nav laika pētīt, a kas tad nu tur bija 10 gadus atpakaļ.
Nelietība sākās tad un tur, kad šādi dati sāk klejot pa pasauli un cilvēks nekad nevar justies drošs, ka kāds kretīns neizvilks dienas gaismā tiešām sensitīvus datus.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2016. gada 22. jūlijs, 04:05:59 »
Kaut kas jau jāglabā ir, ja kāds pēkšņi ceļ pretenziju par, viņaprāt, šaizi ārstēšanā,
ko tad komisijas izmeklēs, ja visi gali ūdenī. ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2016. gada 22. jūlijs, 07:01:21 »
Priekš tam ir slimības vēsture, kas jāglabā 70 gadus...
No kuras jēga kā no tualetes papīra ruļļa - ar pēdējo vismaz pakaļu var noslaucīt. Tauta vazājas pa 101 dakteri un katrā kaktā taisa savu vēsturi. Pie tam, 99 kantoros visu raksta ar roku, 1 ar datoru, bet 90 nav internets pieejams un vienā vispār pūšļo un riebj...
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #13 : 2016. gada 22. jūlijs, 08:00:17 »
Cik likumīgi ir, ja tas kantoris par MANU analīžu izsniegšanu prasa naudu? Ar kādu pamatojumu? Es ar viņiem nekādu līgumu slēdzis neesmu.
Ja viņi bez manas atļaujas ir savākuši manas analīzes, tad kāda mārrutka pēc par to drīkst naudu prasīt?!

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2016. gada 22. jūlijs, 17:25:13 »
nu laab... gulbja laboratorija arī ir privāts kantoris, kas glabā vecas čuranalīzes, kas pie viņiem taisītas.
BET, kāds valstij ar to sakars un ar kādām tiesībām kvai tā pati Gulbja laboratorija manus datus nodod kkādai citai firmai (izņemot kantori, kurā strādā uz konkrētajām analīzēm nosūtījušais ārsts) vai tai pašai valstij? Kkā neatceros, ka es tādu piekrišanu vai atļauju būtu devusi...

JA valstij vēl varbūt, kgan arī slideni, par tām analīzēm, kas ir valsts apmaksātas, tad par pārējām IMO viņiem nav nekādas daļas.