Autors Tēma: antibiotikas  (Lasīts 1590 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Lita

• Viesi
antibiotikas
« : 2016. gada 22. jūlijs, 14:12:25 »
Pirms pāris gadiem iekritu pamatīgā riņķadancī ar nepatīkamu problēmu - urīnceļu iekaisumu. Viens, otrs, trešais antibiotiku kurss, laikam ar ceturto beidzot tiku uz strīpas - bet tas krietni atšķirās no ģimārsta nozīmetajiem piecu dienu kursiem. Tā nu man šuplādē vēl viena paka ar labu derīguma termiņu mētājās, un vakarrīt, jūtot, ka "nav labi", fiksi rāvu vaļā. saprotot, ka šābrīža labā pašsajūta nenozīmē, ka ar tām divām kapsulām pietiek, ir jautājums - padzert 5 vai 7 dienas? (pietiktu arī 10 daudzuma kas man ir). Zinu ka te ir mediķi... lūdzu nelieciet man iet uz poliklīniku jautāt - ģimdaktere tāpat ir atvaļinājumā, speciālists, pie kā veicu noslēguma veiksmīgo ārstēšanu laikam pirms 3 gadiem - tālu...

Atslēdzies baaciens

Re: antibiotikas
« Atbilde #1 : 2016. gada 22. jūlijs, 14:52:09 »
Es gan tik viegli neķertos pie antibiotikām ...  Ir taču arī citas iespējas ....

Bet ja antibiotiku kurss iesākts, tad tas esot jāpabeidz (ja problēma tiešām pastāv) .... vai arī tas ir mīts?

Īsti neticu, ka 2 kapsulas ko dos, bet es tiešām nedomāju, ka ik reiz, sajūtoties slikti, jālieto antibiotikas ....

Veseļojies!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2 : 2016. gada 22. jūlijs, 15:08:44 »
Iekaisums no iekaisuma šaušalīgi atšķiras. Tāpat kā jutība pret antibiotikām. Ideālā variantā ir jāņem iztriepe no urīnceļiem ar audzēšanu un AB jutības noteikšanu. Dzerot AB uz dullo izselekcionēsi tāādas ureaplazmas, ka maz neliksies. Bez tam, ja ir partneris sexam, tad vienlaikus jāārstē arī viņu.
Visus sakost!

Lita

• Viesi
« Atbilde #3 : 2016. gada 22. jūlijs, 15:21:17 »
"Citas iespējas" - nesmīdiniet. Tā jau iedzīvojos hroniskajā, tējiņas un dzērveņu ekstraktus lietojot. Nu nē, tās mocības vairs negribu.

Par tām ab jūtības noteikšanām - mhm, 2x jau taisīju, katru reizi atkal + nedēļa mocību, kamēr pie ģimdakt, nosūtījums, analīzes, rezultāta gaidīšana, beigās jēga bija maza. Šīs ir pēdējās, ko lietoju, laikam pirms divarpus gadiem, palīdzēja.

tad 5 vai 7 dienas, ja jau esmu iesākusi?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2016. gada 22. jūlijs, 15:37:36 »
Īsu laiku palīdzēja... šoreiz var nelīdzēt.
Process ir ''sacūkots'' līdz nākamajai reizei. Ja sāki un jūties labāk, tad 5 dienas ir minimums.
AB lietošana vairs neļaus uztaisīt analīzes infekcijas precizēšanai un AB jutības noteikšanai. Bet var pačurāt sterilā traukā un aizstiept uz laboratoriju infekcijas noteikšanai ar molekulāro (PCR) metodi. Tādu izpriecu (7-10 infekcijas) pa 30-35 eur. piedāvā VC4 laboratorija, ViaUna Laboratorija.
Un kā tad ar partneri?
Visus sakost!

Lita

• Viesi
« Atbilde #5 : 2016. gada 22. jūlijs, 15:54:17 »
Tuvumā ir tikai Gulbja laboratorija, viss cits nosauktais - neaizsniedzams.

Par partneri - nekad neviens ārsts nav jautājis/teicis ka arī šim kaut kas paralēli jādzer... skumji. Toč ir?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2016. gada 22. jūlijs, 16:02:28 »
Cammai šajā ziņā var ticēt, jo pati daktere.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2016. gada 22. jūlijs, 16:30:27 »
 :sad_smiley: - tas par kolēģiem, kuri ārstē ģimeni kā... kā... kā kartupeļus stāda - pa vienam...
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #8 : 2016. gada 22. jūlijs, 17:20:44 »
Divas standarta drapes jau vien pie UCI pirmajaa rindaa raxta...