Autors Tēma: Morāle un likums  (Lasīts 9525 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Morāle un likums
« Atbilde #15 : 2016. gada 22. jūlijs, 18:11:13 »
Ja maate to pieljauj...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2016. gada 22. jūlijs, 18:26:54 »
Mātei droši vien neērti un jūtas vainīga, ka audzināšanā ko garām palaidusi,
tādēļ meita var braukt augumā...
Mātes bieži jūtas vainīgas par savu bērnu neizdevušos dzīvi,
cik nav redzēts... un ja vēl bērns to izmanto...

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2016. gada 22. jūlijs, 18:30:41 »
Ja mātei nav rakstura tagad, tad visticamāk nekad arī nav bijis. un audzināšanā  tas protams savu ietekmi atstājis...
Vai nu beidzot savākt sevi un rīkoties kā pieaugušam clv, vai turpināt pinkšķēt lupatiņā un prasti sūdzēties neko nedarot - viņas izvēle un es varu derēt, ka zinu, ko viņa izvēlēsies ;)

Nav jēgas mēģināt palīdzēt tādam, kas neko mainīt nevēlas.
Lai kādus juridiskus un labus ieteikumus te nesarakstītu, tāpat tā māte neko nedarīs un turpinās sūdzēties. De iure mutiskas vienošanās ir saistošas. un ir visādi citi triki, bet...

Un galu galā, mēs nezinām meitas versiju... bet tāda attieksme pret labu māti nerodas un noteikti ne no zila gaisa...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 22. jūlijs, 18:43:18 no tex »

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #18 : 2016. gada 22. jūlijs, 18:46:50 »
Maatei jaasaak ar sevi... tikai mainoties pashai un mainot savu attieksmi var cereet uz citaadu pretreakciju...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #19 : 2016. gada 22. jūlijs, 21:13:02 »
Piekrītu gan tex, gan inešukam, gan tuk. Meitēns vienmēr ir kāpis mātei uz galvas un ļoti agri iemācījās manipulēt ar savu pusbāreņa statusu.  Man dzīvē tik grūti iet, tēvs miris, māte mani nesaprot. Es - tīrais enģelītis. Ir kā  TUK saka - no sākuma bija piemēram milzīgi telefona rēķini, ko māte maksāja atdodot pusi toreizējās algas, pēc pilngadības dators, telefons uz un citas lietas uz nomaksu, ko vienkārši nemaksāja, māte samaksāja. Vīru apprecēja uz savu galvu, nebija nekāda mātes spiediena, izšķīrās arī uz savu galvu. Pirmo mašīnu nopirka par mātes nejaušu , nelielu mantojumu. Dibināja visādas SIA un citus mākoņstūmēju projektus - bez rezultātiem.

Aizgāja pat tik tālu, ka mātei pārmeta, ka nevar veci dabūt, lai būtu ģimene un materiālais stāvoklis (!) kā visiem. Tagad ar atpakaļejošu datumu visiem stāsta, cik briesmīgi māte pret viņu izturējusies, nekad nav palīdzējusi, viņa tur ārzemijā gandrīz vai badu mirusi ar bērniem. Zemes gabals starp citu bija kompensācijas zeme mātei. Tikko dabūja, tā uzreiz meitai pārrakstīja.

Un no malas - tiešām eņģelītis, viena augstākā izglītība, otra profesija - manikīrs, pedikīrs. Brīnišķīga konditore, cep tādas figurālās tortes kā Piafa - automašīnas, zvērus, kuģus.

Bet what's up - ā un tiešā sarunā mātei tādas lamas ierunā, ka tupi un turies, "stulbā"  un "aizveries" ir paši maigākie.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #20 : 2016. gada 22. jūlijs, 21:26:00 »
Kā kas ne pa spalvai, tā tiek bloķēti mazbērnu telefoni, draugi, facebook, skype, what's up un viss cits iespējamais.
 Tas gan netraucē vasarā atvest bērnus uz LV uz mēnesi, uzkārt kaklā omēm  ( arī bijušajai vīramātei) un pašai paņemt atvaļinājumu. Es saprotu atvaļinājums , viņai ir vajadzīgs, nav viegli vienai ar diviem bērniem. Bet tas netraucē gāzt mēslus pār mātes galvu.

Piedodiet , ka tik gari, bet es arī esmu nogurusi no visa šitā ļembasta. Pēc paaudzēm, es esmu vienā paaudzē ar meitu. Pēc vecuma pa vidam starp māti un meitu. Un gana labi pazīstu un esmu redzējusi abas puses.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #21 : 2016. gada 22. jūlijs, 21:36:21 »
Bet pilnīgi piekrītu, mātei jāsāk ar sevi.
Bet viņa ir tā nobaidīta, ka neko nevar. Sadūšojās pateikt, ka nemaksās vairs par 1 ist. dzīvokli, mīļmeitiņa momentā "par sodu" atrubīja dažus sakaru kanālus, perfekti zinādama, ka tas mātei visvairāk sāp.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2016. gada 22. jūlijs, 21:57:28 »
Mātei jābeidz tā maksāšana un pretimnākšana meitas vēlmēm.
Jo vecāka un nespēcīgāka māte kļūs, jo nahalka būs nekaunīgāka.
Tādas var apštopēt vienīgi stingri paužot un realizējot savu nostāju.

Izskatās, ka meita tā arī nav pieaugusi, ja vēl aizvien dzīvo kādos bērnības pāri darījumos.
Nu jau attiecībām vajadzētu būt kā divām pieaugušām sievietēm,
ne vairs kā mammai un meitai.

Atslēdzies tex

« Atbilde #23 : 2016. gada 22. jūlijs, 22:03:30 »
Vai tās jelkad īsti ir bijušas kā mammai un meitai? No tās vietas nebūtu jāsāk?
Jo izskatās, ka vadošā loma vnm ir bijusi meitai. Aber pieaugušajai tajās attiecībās būtu bijis jābūt mātei.
Vai meitas bērnībā tajā ģimenē vsp bija kāds reāls pieaugušais? Vai pieaugušo lēmumus pieņēma meita arī būdama vēl bērns?

Ja mātei pietiktu iekšas, tad būtu vnk jāmaksā par savū īres dzīvokli un viss. A meita ir pieaugusi, lai dzīvo kā vēlas. un kādu laiku vrb arī jāsavāc raksturs un bez tiem sakariem jāiztiek.

Un uz atvaļinājuma laiku pašai par ietaup;ito $ jāaizbrauc atvaļinājumā? Get a f**king life...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #24 : 2016. gada 22. jūlijs, 22:03:58 »
Un cik mazi ir mazbērni?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #25 : 2016. gada 22. jūlijs, 22:13:18 »
10 un 8 gadi mazbērniem. Nu ir jau tā , ka māte viena kuldamās kaut ko salaida greizi. Kam negadās. Ļoti bieži mammas neviļus uzveļ bērnam mugurā smagus akmeņus. ("mamma mani nekad nav sapratusi")  Viekāršākais - kritizē labu gribēdamas un iedzen bērnus kompleksos.

Bet pieaugot tā ir tikai nu jau pieaugušās sievietes izvēle un gudrība, vai nomest tos akmeņus  vai turpināt stiept visu mūžu līdzi. Piekrītu Tuk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2016. gada 22. jūlijs, 22:26:16 »
Mātei jau cits vīrietis, kā noprotu, arī dzīvē nav ienācis. Visa dzīve meitai.
Par mazbērniem es vismazāk uztrauktos, vēl jau nevar zināt vai viņi jūtot šīs attiecības
jūtas komfortabli, un ko par to visu domā un domās.
Ja māte ar viņiem tā manipulē, gan jau izaugot arī akmeņi atradīsies.
Normāli jau tieši bērnu dēļ mātes pieņem kompromisus un problēmas risina civilizēti.

Žēl Pūku, kas iekļuvusi  tam visam pa vidu. Beigās vēl  būsi abām tā ļaunā...

Atslēdzies tex

« Atbilde #27 : 2016. gada 22. jūlijs, 22:35:38 »

Bet pieaugot tā ir tikai nu jau pieaugušās sievietes izvēle un gudrība, vai nomest tos akmeņus  vai turpināt stiept visu mūžu līdzi.
Meita arī, izsaktās, ka ir izvēlējusies. Nomest akmeņus ar visu māti. Un vai tas ir nepareizi? Neņemos nosodīt meitu.
Viņia de facto nav bijis neviena īsta vecāka, kgan 1 bija dzīvs un relatīvi fiziski vesels...

Atslēdzies tex

« Atbilde #28 : 2016. gada 22. jūlijs, 22:38:11 »
Kas tad Pūkai? Gan jau māmuķis vnk nervus bendē ar savām žēlabām un nostrebj kafiju... ja apnīk, lai 1. dodas atvaļinājumā ;)
Tik es tikai no māmuķa gaudām neņemtos stāties viņas pusē (galu galā gan jau meitas viedoklis nav nepamatots). Būtu tā kā laiks mātei pašai pieaugt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #29 : 2016. gada 22. jūlijs, 22:48:34 »
Bet ko tad īsti grib šī māte? Pūka, Tu šeit "no sevis" raksti un jautā vai kā?

Kāda jēga? Ja vienīgais reālais un iedarbīgākais ieteikums ir - pārtraukt maksāt par meitas īpašumiem - bet no Tava apraksta var spriest, ka māte to negrib realizēt, tad nu nekā. Kādi citi juridiski varianti te vel var būt? Nekādi