Autors Tēma: Mukopedofilija  (Lasīts 3873 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Mukopedofilija
« : 2016. gada 23. jūlijs, 09:00:45 »
Pzģ.
Izlīdu rīta agrumā sēni pameklēt. Galu galā - mežs visapkārt.
Meža malā - jau trīs dir... pakaļas. Piecos. Mežā - vēl vismaz ducis. Ko viņi tur darīja, tā arī nesapratu, jo sēņu vietā ir tikai apkaltuši kāti (izgrābts jau pa nedēļu), caurumi sūnās un zem sūnām sēņu mikrobērni, ko kauns lasīt, bet ja nenolasīsi tu, tad pēc stundas nolasīs krievs un aizstieps uz tirgu.
Sēņošanas paņēmiens - noskati sūnu pauguriņu, pieliecies, pačamdi - ja ciets, tad apakšā ir sēnīte. Tad var apčamdīt arī tuvākos pauguriņus. Izbluso sēnītes, staigā tālāk.

Mukopedifilija kaut kāda.

Sūds par sirdsapziņu - tik mazas es nekad nelasu -, bet vismaz mērcei savācās. Trijās stundās. Vienai mērcei.
Un ne jau vieta slikta - sēņu dīgļi ir. Izplosīts tas mežs.

Ārā braucot - vēl čupa sēņotāju, pie meža - piecas mašīnas.

Pie izlietnes makšķerēt ir ražīgāk.

Jāsaka sēņotāju valodā - pizģec. [Visi, ko dzirdēju, - krievi.]
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

Re: Mukopedofilija
« Atbilde #1 : 2016. gada 23. jūlijs, 09:07:53 »
Tad jau aiz Lapmežciema nav ceļmalā nav brīvas vietas.

Mana laime  2x pa 15-20 baravikām sagriezt mežiņā, kur vidū stāvot varu redzēt 3 apkārtējās mājas, vispār nav saprotama.Man gan arī sētā 1 liela beka, laikus nepamanīju, nu jau lai aug

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #2 : 2016. gada 23. jūlijs, 11:48:03 »
Taa kaa sanaak naktiis pa Riigu braukaat, tad varu zinjot, ka pirmie troliibasi ir pilni ar gumijzaabakotiem un grozainiem babuljiem...

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2016. gada 23. jūlijs, 12:47:36 »
vot entuziasms cilvēkiem ,kad gailenes tirgū par 2-3 eur litrā... kratīties kkur, tērēt degvielu un laiku...

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2016. gada 23. jūlijs, 13:13:50 »
man arī šis aprēķins iestājas -braukt nez kur vai nopirkt. Bet mednieku -vācēju gēns dzīvo

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2016. gada 23. jūlijs, 13:38:19 »
Tur jau tā sāpe, ka te siro tie, kas " gailenes tirgū par 2-3 eur litrā" pārdod, bet nevis tie, kas ģimenei pusdienas meklē. Un viena daļa savus 2-3 Eur izfiltrē caur aknām.

Ieteiksies man braukt uz Rīgu uz tirgu, lai tās manas durpriekšas gailenes nopirktu???
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 23. jūlijs, 13:53:02 no Trix »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2016. gada 23. jūlijs, 15:24:53 »
Man patīk lasīt, nevis ēst, tāpēc tirgus neder :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2016. gada 23. jūlijs, 15:41:55 »
jā, 3 eur litrā, pilns tirgus

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2016. gada 23. jūlijs, 16:07:04 »
Vakar bija ieskrējuši draugi, kuriem pie lauku mājām privātie meži.
Kilometriem visa sūna ar grābekļiem? norullēta :(.
Un ko tu cilvēk, tiem ar gailenēm pelnīt gribētājiem padarīsi?, ta neko.
Bildēs skats baiss. :(

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #9 : 2016. gada 23. jūlijs, 17:06:33 »
Nu es esmu meža duročka - ne sēņotāja, bet pat man ir prieks par katru atrastu un atpazītu sēni.
Šogad 4 reizes gailenes pirku. Mazliet bija škrobis, ka Kolkas tuvumā, ceļmalā tās maksāja tikpat, cik CT, bet ja pati neredzu sēni mežā, tad nākas atvērt maku un samaksāt par darbu un izveicību.

Dārgākās gailenes man bija 4EUR litrā - iznācu no Tomes mežiem tukšām rokām. Turpat autobusa pieturā vietējie sīņi pārdeva. Tā kā bija skaidrs, no kurienes gailenes nākušas un tirgus tālāks, tad ņēmu pie viņiem  :blushing: :faint:

Bet vispār ar šausmām skatos uz piemēslotiem mežiem un tām vietām, kur ar "mašīnīti" mētrām pārbraukts pāri.  Žēl ...., liekas, ka nav pareizi....

Un tā kā esmu nekāds sēņotājs, tad vienmēr skatos, lai es atrastos Latvijas Valsts mežos .... ne privātajos.... Iespējams, ka stulbi, bet negribu privātos "aplasīt" :) Lai gan es jau sēnes neredzu :D

Paldies, Trix, tagad saprotu, kāpēc man tiek vien 10 bekas, svaigas spiras un dzīvnieku pēdas, tāpēc, ka normāli sēņotāji jau marinē sēnes, kamēr es vēl tikai braucu savu mežu meklēt  :P

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2016. gada 23. jūlijs, 19:58:33 »
jā, 3 eur litrā, pilns tirgus

Reno, nu vai zin, man jātērē laiks - vismaz 3 stundas -, nauda par benzīnu vai biļeti, un vēl jāpiemaksā par sēnēm??? Tā vietā, lai izietu un pusstundas laikā paķertu kaifu mežā un salasītu pusdienas? Tu to nopietni????

Zin, tad es šitos mežu izlaupītājus jau uz perona apsitīšu - regulāri no rīta stāv ar savām kulēm un somām.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #11 : 2016. gada 23. jūlijs, 20:22:57 »
Ja tas nav gluzhi Tavs privaatmezhs, tad jau shiem tikpat tiesiibu, cik Tev... ja Tavs- pat nezinu...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2016. gada 23. jūlijs, 20:32:30 »
Privātajā arī drīkst sēņot, ogot...

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2016. gada 23. jūlijs, 21:03:17 »
Reno, nu vai zin, man jātērē laiks - vismaz 3 stundas -, nauda par benzīnu vai biļeti, un vēl jāpiemaksā par sēnēm??? Tā vietā, lai izietu un pusstundas laikā paķertu kaifu mežā un salasītu pusdienas? Tu to nopietni????

Zin, tad es šitos mežu izlaupītājus jau uz perona apsitīšu - regulāri no rīta stāv ar savām kulēm un somām.
piedod, nesaprotu tavu sašutumu :confused:

Gribēju teikt vien to, ka, ja nav izdevīgi tērēt naudu pa benzīnu un nezinot kādu supervietu, var nopirkt sēnes tirgū. Staigāt pa piecūkotu un tukšu mežu noteikti ir nepatīkamāk.

Tā laikam ir visur, kur var aizbraukt ar riteni vai sabtransports tuvu. Ne jau aiz labas dzīves pa mežiem cauru dienu lodā. Tirgū tikai normāla izmēra  gailenes redzēju

Mans mežiņš par laimi pietikami tālu no Kauguriem un Slokas , pat melleņu lasītāju ordas vēl nav sasnieguši.

Mētrām no tiem grābekļiem liela nelaime nav, ja vien nerauj ārā ar saknēm.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. jūlijs, 20:41:38 no pitons »

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2016. gada 23. jūlijs, 21:04:30 »
Man liekas, ka jābūt informācijai -žogs, plakāti, tad vari neļaut privātmežā