Autors Tēma: Privātums - mans un citu  (Lasīts 6977 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Privātums - mans un citu
« Atbilde #30 : 2016. gada 28. jūlijs, 13:57:24 »
Tās taču virtuālas personas, tev tak ar viņām nav kopā jādzīvo...

Cielava

• Viesi
« Atbilde #31 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:02:17 »
Vai,atcerējos,man reiz bija,ka izklāstīju Cālī darba konflikta problēmu, naivā....sapulcē bij izdrukāta, es gan liedzos, bet stulbi bija,ļoti nepatīkami.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:10:39 »
Un tās robežas mēdz būt dažādas.
Arī reālajā dzīvē viens kolēģim mierīgi pastāstīs par pumpu uz dibena,
cits klusēs pat par to, ko brokastīs ēdis. Tā ka...

Atslēdzies bella

« Atbilde #33 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:14:29 »
Nē, nu skaidrs, ka kopā nav jādzīvo, bet privātuma vairs nav, personas atpazītas. Dzīvē skatos uz šiem cilvēkiem un velku paralēles ar to, ko sarakstījuši (izdekorējuši) forumos par sevi.

Cielavai, lūk, piemērs iz dzīves :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:17:05 »
Ak tu jě...
Redz kā kārtějo reizi katrs pěc sevis sprieżam... Man virtuālā vide ir un paliek virtuāla un anonīma, un pofig, kā kura virtuālā persona vāveres frizůru veido, bet ir takš, acīmredzot, amatierprivātdetektīvi, kas pa dažādiem forumiem kopā puzzli liek... Es figeju vispār
 :rat:

Cielava

• Viesi
« Atbilde #35 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:20:07 »
Vēl. Nevainīgās tēmās apspriežu kādu pasākumu,izrādi vai tml,pēc kā mani atpazīst,jo esam apsprieduši darbā vai kopā ar draugiem bijuši. Tad uzsāku tēmu par savu mīļāko un tagad mani atpazinušie uzzina to,ko nemaz neesmu gribējusi,lai par mani uzzina.Tas arī no manas pieredzes.

Atslēdzies bella

« Atbilde #36 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:23:20 »
Nevis pa forumiem, bet tajā pašā cālī, iemet niku meklētājā un par interesējošo personu uzzināsi daudz privātu un personisku lietu. Ja reiz uzrakstīja, tad jāsamierinās ar to, ka tāda kā es, savās nakts dežūrās aiz ļoti gara laika palasos arī. Nejūtos nekāds detektīvs. Vot!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:25:15 »
Es arī nesaistu virtuālo ilūziju ar realitāti.
Bet Cālī bieži brīnos par naivumu sāpes izklāstā, ja reāla sāpe, var tak rakstot arī domāt...
Bet vilkt no virtuālās ko uz reālo pasauli uzskatu par nožēlojamu bezstilu.

Atslēdzies bella

« Atbilde #38 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:27:55 »
Nu kāds bezstils, ja Tu šo cilvēku esi atpazinis vituālajā vidē un reālājā dzīvē pazīsti līdz pēdējai vīlei?
Bezstils ir domāt, ka internetā var pļūtīt dajebko un Tev par to nekas nebūs...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #39 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:28:06 »
Ja ir kāda ļoti intīma tēma, var taču rakstīt kā viesis (vai citos forumos - ar citu niku), un pieskatīt savu stilu, lai neatpazīst.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:35:44 »
Nu kāds bezstils, ja Tu šo cilvēku esi atpazinis vituālajā vidē un reālājā dzīvē pazīsti līdz pēdējai vīlei?
Bezstils ir domāt, ka internetā var pļūtīt dajebko un Tev par to nekas nebūs...

Un kādēļ personai kuru Tu esi atpazinusi nevarētu būt arī sava virtuālā dzīve?
Kura, iespējams, neatbilst realitātei?
Tu būsi tā noteicēja?

Atslēdzies bella

« Atbilde #41 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:42:10 »
Kāds man sakars ar kaut kādu noteikšanu? Kurā virzienā Tu roc?
Es rakstu tikai par to, ka internetā privātums jebkurā brīdī pašam negribot var pārtapt par neprivātumu. Var tikt atpazītas stāstos iesaitītās personas, par kurām uztraucas tēmas autore.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #42 : 2016. gada 28. jūlijs, 14:48:57 »
Protams, pasaulē 100%tīgs nav nekas. Tādēļ jau saku, ka galva domāšanai paredzēta.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #43 : 2016. gada 28. jūlijs, 17:08:53 »
Es gan nebūtu tik pārliecināta par atpazīšanu virtuālajā vidē. Cik nav gadījies, ka vienu pieņem par kādu citu. Un tad ir pašam grūti atkāpties - vai die, kā es alojos. Visnesmukāk, ja pieņem par pazīstamu kretīnu un riebīgi aplamā. Aplamātais aizvainots, lamātājs - kā kuru reizi, ir šepat bijis tips, kurš nekādi nebija apklusināms.
Bellai taisnība - arī virtuālajā vidē nevar izgāzties. Kādam piegriezīsies un atradīs veidu, kā sadot pa muti.
Visus sakost!

Atslēdzies dille

« Atbilde #44 : 2016. gada 29. jūlijs, 11:46:38 »
Kaut kur lasīju - senāk cilvēki baidījās no aukstuma, bada, slāpēm, plēsīgiem dzīvniekiem.
Tagad baidās NEPATIKT.

Man tas šķiet tik zemi - ošņāt, salīdzīnāt, čekot, sekot un justies baigam izzinātājam.
Jāpiekrīt arī Cammai - domājot par kādu, ka tas nu gan ir atmaskots, var smagi gadīties, ka domā gluži nepareizi.
Par to es daudz vairāk baidos -arī domās saukt kādu par kretīnu, kaut esmu smagi alojusies.

Iespējams, mirklī, kad cilvēks uzraksta kaut kādas sev sensitīvas lietas, viņam nav neviena, ar ko padalīties. Cits tā nedarītu, bet tieši tam cilvēkam konkrētā lieta ļoti sāp, nevar atrast risinājumu.
Bija kaut kur viena tēma par bērna veselības problēmu, kuru bērna mamma kautrējās skaidri nosaukt. Kamēr viņa to nedarīja, likās murgs vislielākais un sīcis vienkārši izlaists.
Tad mamma saņēmās un pateica konkrēti. Tai gadījumā tas bija tik aizkustinoši, ka atradās cilvēki ar līdzīgām problēmām, deva viņai daudz konkrētu ieteikumu un palīdzību.

Kāda gan nozīme ir būt ārēji perfektam un nevainojamam? Vai naivi iedomāties, ka varētu zināt par kādu visu ?

Man laikam gluži pretēji. Ja kāds pastāsta  sev sensitīvu tēmu -
-pirmkārt, apbrīnoju šo cilvēku par drosmi,
- bieži tā ir pieredze - ā, arī tā var būt, tā var notikt un sekas iespējamas tādas un tādas,
-kārtējo reizi saprotu, ka absolūti visi cilvēki vien esam, visiem ir savas sāpes, savas problēmas, pārdzīvojumi un tumšie brīži
 un drosme runāt par sev sensitīvām lietām padara tikai cilvēciskāku.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 29. jūlijs, 12:10:51 no dille »