Autors Tēma: Gurķu psihoze  (Lasīts 3019 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Gurķu psihoze
« Atbilde #15 : 2016. gada 01. augusts, 22:26:03 »
Es sapratu, ka Kok konservētie (tieši konservētie, ne marinētie) mums garšo labāk kā mājās taisītie. Patēriņš mazs, jēgas pērties nav.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #16 : 2016. gada 02. augusts, 08:33:53 »
85kg gurķu ir 42 trīslitrenes... jūs tos tiešām noēdat pa gadu?? :)
jūs vēl kaut ko bez marinētiem gurķiem ēdat? :D

mēs (tb es) sataisu padsmit burkas, nu max 20, tad pietiek visām jubilejām, bet 40+ ir pa nopietno...
85 ir litrīgās gurķu burkas. :0 trīslitrenes ir oldskūls. Starp citu, man viens no mīļākajiem ēdieniem ir biezpiens, kam piekož klāt marinētu gurķi. Vairākus marinētus gurķus. :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #17 : 2016. gada 02. augusts, 08:36:33 »
man svarīgāk būtu vēl kāda ieburkotas zupas recepte. Pašlaik iet lečo un biešu zupa. Zaļos tomātus šodien arī iemānīju kaut kādā jocīgā zupas savārstījumā
Ja interesē, varu vēlāk ielikt sēņu soļankas recepti.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #18 : 2016. gada 02. augusts, 08:42:05 »
Hmm, es domāju, ka Camma nezin, kā tikt galā ar savu izaudzēto ražu, tad vēl saprastu gurķu verdzības mokas :) bet pirkt tādu lērumu!!!!!Tad nu, mīļā, nekunksti un strādā :)
Jāatceras Piafas ieteiktais KOK, es vienmēr aizmirstu, kuri ir vislabākie no veikala plauktiem.
Jā, tā ēšana un marinēšana gan jau ka atkarīga no ģimenes ēšanas paradumiem. Man neviens students gurķus  vai citus marinējumus nekad nav ēdis, ne līdzi ņēmis, arī paši ļoti reti lietojam.

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2016. gada 02. augusts, 09:47:59 »
Ragana, ja ir bez sterilizēšanas -lūdzu ieliec. Mums ļoti aktuālas ir šīs "Katlā un gatavs" burciņas, jaunieši  labprāt pieņem savos Rīgas ledusskapjos, tāpat marinētos gurķus un lečo.
Pesto arī laikam jāsāk taisīt, tas tagad meitai, lai ņemās. Rieksti, starp citu, ir lieliski aizstāti ar apgrauzdētām saulespuķu sēklām.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #20 : 2016. gada 02. augusts, 12:22:28 »
Jā, recepte ir tikai ar vārīšanu ->burkā iekšā. Bet to vakarā, man klade ir mājās.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #21 : 2016. gada 02. augusts, 14:09:33 »
Kaaaa man gribeetos Latvijaa marineetus gurkjiishus. Es jau vareetu arii te meegjinaat, bet nav ne dillju, ne upenju lapu, kjirshu lapas ar taadas - nekaadas shaj laikaa (es te mammas un omes marineeshanas receptes atceros).
Man beerniibaa mammas gurkju burka - triislitrene tik taa vakaraa pie televizora seezhot aizgaaja. Njammm....
Var jau teikt - visu var veikalaa nopirkt, bet maajaas taisiitam tomeer cits smekjis. Kuram patiik saldaaks, kuram skaabaaks, kuram asaaks....

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #22 : 2016. gada 02. augusts, 14:20:26 »
Man vienmēr ir paticis, ka marinēšanas procesa laikā smaržo māja un tas rezultāts, kad burkas smuki saliktas un darbs pabeigts.
Taču nu jau vairākus gadus nevaram apēst mammas dotās burkas .... sestdien atradu pirms gada doto biešu zupas burku un vairākas burkas mājās gatavotā "kečupa". Ēšanas paradumi mainījušies un diemžēl ieguldītais darbs vairs neatmaksājas.
Pati neko nemarinēju, jo man nav kur uzglabāt..., bet ja būtu, tad dažas gurķu burkas gan iemarinētu un noteikti sataisītu tomātus želejā.

No veikalā nopērkamajiem man vislabāk garšo Spilvas Latvijas lauku gurķi.

Gurķu marinētājas varētu iemest arī kādu labu recepti - un ja nu uznāk bizdings un dažas burkas iemarinējas :D

Atslēdzies ragana

« Atbilde #23 : 2016. gada 02. augusts, 14:37:16 »
Eļementarno  :saule:
Uz 1 l burku:
~15-20 melnie pipari
1 lauru lapa
2-3 daivas ķiploka
kārtīga šķēle no čilli pipara (ar visām sēklām)
diļļu-mārrutku lapu-pētersīļu maisījums (attiecības ~3:1:1), vai arī neliek mārrutku lapas, bet saknes gabaliņu ~1 cm biezumā
Gurķi , pats par sevi
Marinādei:
uz 1 L ūdens 2 lēzenas ēdamkarotes sāls, 1 ēd.kar. cukura, 2 ēd.kar etiķa esences.
Uzgāž vārošu marinādi, liek karsēties katlā ~10-12 min.
Mani gurķi ir pikanti un kraukšķīgi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2016. gada 02. augusts, 14:40:02 »
Lunx, kādam no LV jāatsūta kaltētus diļļu ziedus un lapas.
Esmu tā likusi, kad aplej ar karstu, beigās rezultāts tāds pats kā ar svaigiem. :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #25 : 2016. gada 02. augusts, 15:32:03 »
Itālijā dilles neaug? Pat, ja tradicionāli ne, vai tad nevar iesēt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2016. gada 02. augusts, 15:50:25 »
ir taču sausie maisījumi marinēšanai

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #27 : 2016. gada 02. augusts, 16:59:05 »
Varbuut ziemeljos dilles arii aug, dienvidos new. Es savulaik ar viiru striideejos putaam uz luupaam, ka dilles un fenhelja laksti nav viene un tas pats.
Kalteetas dilles esmu pirkusi vienaa rumaanju prechu veikalinjaa Policoro, bet vienalga - nav tas, kas svajgs. Un manai garsbai, kaa jau rakstiiju, ideaalam marineetam girkjim vajag arii upenju (maneejie upenes nepaziist) un kjlrshu lapas. Tas kraukskji gurkjeenam dod.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #28 : 2016. gada 02. augusts, 17:36:44 »
Pag, bet Roberto vienmēr spļaudās par to, ka viņiem Sardīnijā dilles baro aitām .... Tātad, tās aug ne tikai ziemeļos.
Un vispār, itāļi Latvijā piedāvā produktus no savām bio saimniecībām, kāds varētu aplaimot arī itāļus ar Latvijas gardumiem.
Jā, jā, no biznesa viedokļa - nekā rentabla, bet Lynx vismaz gurķus varētu iemarinēt :D Varbūt ne tikai ;)

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #29 : 2016. gada 02. augusts, 17:47:11 »
Nezinu, ko Sardiinijaa aitaam baro, bet pieljauju, ka taas nav dilles, bet jau mineetie fenhelja laksti- ikuraat peec skata kaa dilles.
Un par itaalju aplaimoshanu ar Latvijas gardumiem, baidos, ka shaada ideja lemta neveiksmei no dzimshanas briizha, jo itaalji ir nenormaaaaaali konservatiivi eeshanas jautaajumos un uzskata, ka nekaa labaaka par itaalju virtuvi uz pasaules nav.