Autors Tēma: Itaalijas dienvidi - Montalbano Jonico  (Lasīts 5574 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lynx

Re: Itaalijas dienvidi - Montalbano Jonico
« Atbilde #30 : 2016. gada 03. augusts, 00:29:36 »
Naara - ja tu pasuuti numurinju b/b, kuraa ir triis  numurinji, tev jaasaprot, ka tas ir gjimenes pasaakums, ar viesu daljeeju ienaakshanu gjimenee. Brokastis personalizeesim (americano gan vienalga eedienkartee nebuus un to tu arii tuvaakajos baaros neatradiisi).
Ja tev vajag bezpersonisku attieksmi, meklee lielos vieniicu kompleksus.

Atslēdzies reno

« Atbilde #31 : 2016. gada 03. augusts, 01:24:20 »
Es būtu satrakota, ja no rīta nevarētu dabūt savu lielo krūzi stipras kafijas. Un pēc brīža otru un varbūt pat trešo. Manas brokastis ir pāris grauzdiņi , omlete, tomāts. Par biezpienu protams nesapņoju
Vietējo kolorītu tomēr ļaujiet baudīt tad, kad to vēlos

Vispār, interesanti -pārējās ēdienreizēs vietējie var izpildīties, kā grib, bet brokastis es gribu savas

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #32 : 2016. gada 03. augusts, 06:55:15 »
Lynx, tu nonāc pretrunā. Latvijā Tavs itālis mokās, itāļu kafiju meklēdams, a Tu gribi nabaga Latviešus bez brokastu lielkrūzes atstāt... Nu kas gan var būt vienkāršāks, kā tai smukajā interjerā kaut kur nolikt paplāti ar elektrisko tējkannu un 2 krūzītēm... Lai padzer un pakaifo pirms brokastīm ( viesnīcās tā vienmēr daru, brokastu kafija reti kur ir lietojama). Un - nu nesākšu pēkšņi ēst brokastīs nekādus kruasānus ar džemu, piedzerot kapučino... Tik daudz balto miltu ar saldu zapti man nevajag... Tad tiešām labāk meklēju apartamentus, kur varu brokastot, kā vēlos... Pusdienas vai vakariņas - cita lieta... Tur es meklēju vietējos ēdienus un krodziņus. Bet manu broksstu kafiju - neaiztieciet...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #33 : 2016. gada 03. augusts, 07:45:12 »
Ar ēdināšanu nekad visiem neiztapsi. Es, piemēram, ja izdzertu to stiprās kafijas krūzi, turpat uz līdzenas vietas apkristu un atmestu sandales (tāpēc pat nemēģināšu dzert). Nav nekā labāka par iespēju katram pašam pagatavot/uzliet savā gaumē un arī ēdamo kā no zviedru galda izvēlēties.                     

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2016. gada 03. augusts, 08:57:42 »
Brokastis personalizeesim (americano gan vienalga eedienkartee nebuus un to tu arii tuvaakajos baaros neatradiisi).
Tieši tādēļ, ka tuvējos bāros neatradīs, tev ir iespēja savus viesus palutināt ar tādu kafiju, kādu viņi grib
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 03. augusts, 08:59:54 no pitons »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #35 : 2016. gada 03. augusts, 09:39:13 »
Uz kādiem viesiem (LV, DE, vietējiem) orientējies, attiecīgi tādas ēšanas tradīcijas arī ievies. Ar iespēju dažādot. Lielākā problēma, ja dzīvo uz vietas nedēļu+ ir tas, ka ēdienkarte nemainās...

Nav jēga mēģināt pret straumi peldēt. Dabūsi pāris atsauksmes internetā - vieta smuka, bet brokastis drausmīgas, un neviens pie Tevis vairs nebrauks.   

Atslēdzies dille

« Atbilde #36 : 2016. gada 03. augusts, 10:27:29 »
Vēlu Lynx, lai viss izdodas! Lai darbošanās nes prieku un gandarījumu!

Varbūt tomēr derētu ieklausīties potenciāli iespējamo ciemiņu vēlmēs? Informācija par dažādiem viedokļiem ļaus Tev veidot veiksmīgu biznesu :)

Kafija man vienaldzīga, par to nekādas bēdas.
Tas, ka brokastīs tiek piedāvāti tikai saldumi un baltie milti, ak vai, laikam paliktu neēdusi.
Manas brokastis nekādā ziņā nav lielas un pamatīgas, bet saldumus un baltmaizi sevī no rīta iedabūt nevarētu.

B&B izbaudījām IT ziemeļu galā.
Eiropeiskas brokastis - maize (bez baltmaizes arī kas sausmaizītēm līdzīgs un arī tāda tumšāka), vaicāja, vai vēlēsimies olu, bija arī kāda siera šķēle, tomāts, gurķis. Lieliski!
Saimnieks - ļoti inteliģents, pat nedaudz aristokrātisks ( norādīja gan, kur tieši istabā mums jāliek koferi un nekur citur :) ), bet tā ne ar ko lieki neuzbāzās.
Varējām dabūt apkārtnes karti un informāciju par transportiem, lidmašīna mums bija ļoti agri, par samaksu aizgādāja uz lidostu - paldies viņam par to!
Brokastīs viņa klātbūtne nebija manāma. Pasniedza olu, pārējais bija salikts un nozuda.
Justos neomulīgi, ja man skatītos uz pirkstiem un vērotu.

Kāds varētu būt jūsu cenu diapazons?  Teiksim, divvietīga numura cena? Vai labierīcības ir katrai istabai vai kopējas?

Un vēl viens jautājums, ja Tu varētu atbildēt - cik daudz ikdienā savā pusē jūtat dažādus Islama brāļus?
Šis jautājums mani interesē, jo drīzumā pošamies uz Itāliju, ne gluži dienvidu daļu, tas gan.
Paldies, ja atbildēsi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2016. gada 03. augusts, 10:45:42 »
No vienas puses man patīk Lunx nostāja - šeit ir Itālija un basta!, visu cieņu.
No otras - klientam vienmēr taisnība un kurš maksā, pasūta mūziku. ;)
Uz Itāliju, Franciju un vēl šur tur braucot man vienmēr līdzi maza elektriskā spirāle,
bez kafijas rīts neiedomājams.
Bet nu tie kruasāni, džemmaizes - uff, atmiņā paliekošs pārbaudījums. :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #38 : 2016. gada 03. augusts, 10:54:43 »
Ceļotāji, ekskursanti utml, parasti no rītiem šķiet vēlas nevis mazas "itāļu" brokastis, kas pēc apraksta īpaši neatšķiras no iespējamā pasūtījuma jebkurā kafejnīcā, bet kārtīgāku paēdienu, lai varētu turpināt ceļu, nezinot, kur un kāda būs viņu nākamā maltīte.

Atslēdzies dille

« Atbilde #39 : 2016. gada 03. augusts, 11:07:22 »
Saprotu arī Lynx, lai viesiem katru rītu gatavotu "pamatīgākas" brokastis, tur jāiegulda laiks, arī līdzekļi un saimniece pati visu laiku ir "piesieta". Produkti jāsagādā, jāgatavo.
Ir iespējams arī vienkāršāks variants - ne tikai baltās maizes, bet kādas tumšākas sausmaizes sapirkt, vietējā maiznīcā varbūt arī kāda graudu maizes šķirne.
Mazliet siera, kādu gurķi, tomātu, vietējo augli.

Vēl iesaku sagādāt apkārtnes kartes, tūristiem apskatāmās vietas utt.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #40 : 2016. gada 03. augusts, 11:31:00 »
Paldies visiem par labiem vaardiem un arii ieteikumiem. Ar garo kafiju nav probleemu, ir iepirkta eleltriskaa uudenskruuze un klients var pashapkalpoties. Par brokastiim paskatiisimies, paveerosim. Bet bagaatiigi zviedru galdi nebuus noteikti. Asortimentu var piereguleet, budzheta ietvaros , protams. Jo, ja ir skjinkji un sieri, taas jau ir citas izmaksas. 
Peernruden bijaam Perudzhaa. Tur B/b par brokastiim prasiija 5 naudinjas. Un tur tieshaam bija tikai kafija vai lapuchiino. Ja gribeeji veel bljodinju ar jogurtu, tad jau 7 eiras. Mees gaajaam aaraa un par tiem pashiem 7 euro 3 personas pabrokastojaam. Romaa brokastis bija cenaa iekljautas, bet sortiments tas pats.
Un nav jau runa par to, ka Man buutu gruuti viesim olu izcept. Taapat zinu, ka , kameer buus klienti, buushu piesieta. Brokastis, peec tam jaauzkopj un taa(uz juuru braukshu vakaraa).

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2016. gada 03. augusts, 13:08:43 »
Nu protams -cena uzliek limitus, citādi kaut kaviāru ar šampi brokastīs pie gultas

Es savā japāņu tēmā ieliku saiti uz viņu mājaslapu, tur gan gadiem ieguldīts pamatīgs darbs, visu laiku rakstot un liekot bildes. Bet interesanti lasīt un pētīt. Tas ir tas, kas man patiktu -tev bija olīvu vākšanas bildes, apkārtne, tavi pašas rokdarbi. Tas viss potenciālos viesus var pievilināt.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #42 : 2016. gada 03. augusts, 13:39:27 »
Idejas jau ir 100 un viena. Pagaidaam taustamies. Arii budzhets ierobezhots. Veelaak ir plaanos arii kaadu minibusu iegaadaat, lai transfeerus vareetu piedaavaat, arii ekskursijas tiem viesiem, kuriem nav iekaariena pashiem apkaart vazaaties. Varam kaadu kompaaniju uz labu un zinaamu krogu aarpus pilseetas aizgaadaat. Arii oliivtalka noteikti buus, tik visdriizaak naakamruden. Un ir doma arii ziemaa rotas sacakot un uz naakamsezonu kaadu nelielu vitriinu dziivojamaa istabaa ieriikot.
Vaardu sakot, idejas ir un daudz. Bet naudas ir tik, cik ir. Un tas zinaamaa meeraa ierobezho.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #43 : 2016. gada 03. augusts, 14:03:03 »
Dille - atvaino, uzreiz nepamaniiju konkreetus jautaajumus Tavaa postaa.  Tad nu meegjinaashu atbildeet. Cenu politiku veel tikai izstraadaajam, bet noteikti nebuus daargaak, kaa citiem Montalbano B/b. Lielaa istaba protams buus daargaaka, jo ir savs balkons ar skatu uz ieleju. Vannasistabas gan tikai 2   uz 3 istabaam. Viena, lielaakaa ar vannu, mazaakaa ar lielu dushkabiini, piemeerota arii cilveekiem ar kustiibu trauceejumiem.
Par islma braaljiem - mees tos te nemanam. Es pat lasiiju, ka shobriid IT dienvidi esot visdroshaakie. Iipashi tie regjioni, kur mafija speeciiga. Lai nesabaidiitu, teikshu uzreiz, ka mafija ne vieteejos, ne tuuristus neaiztiek, ja vien kaads galiigi aarpus raamjiem neiziet un nesaak narkotikas beerniem tirgot vai ko tamliidziigu. Taapeec arii tie muslimi, kas sheit miit, uzvedas klusi un mieriigi. Vairaak galvassaapes sagadaa albaanji un rumaanji. Bet ne taa, lai nosauktu to par globalu probleemu.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #44 : 2017. gada 27. septembris, 14:51:28 »
hmm, un kur var atrast informāciju? Mājaslapa...?