Autors Tēma: Par iespējām palielināt ieņēmumus  (Lasīts 5477 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Par iespējām palielināt ieņēmumus
« Atbilde #15 : 2016. gada 09. augusts, 14:40:20 »
Sapratu, ka tas saistībā ar minimālās algas palielināšanu,
lai darba devējs būtu spiests maksāt, spēj to vai nespēj...
Iepriekš, kad palielināja daudzi maksāja iepriekšējo summu, bet samazināja slodzi.
Nu ko, daļa mazo bankrotēs.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2016. gada 09. augusts, 14:44:44 »
Nu ko, kas uz pusslodzi strādāja oficiāli, tagad strādās pavisam pa melno... Kas no tā iegūs?!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2016. gada 09. augusts, 15:29:19 »
Varbūt tagad par pusslodzi maksās pilnu algu. ;)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2016. gada 09. augusts, 15:30:48 »
Un summārās uzskaites darbs ar minimālo stundas likmi? Likvidēs, vai?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #19 : 2016. gada 09. augusts, 20:53:10 »
Jokaini, nē nu es uz sitiena spriežu, neiebraucis, bet - značit man reāli paša firmā ir darbs vienai stundai mēnesī - aizbraukt, izbļauties, samīļot, izdalīt mēneša jubilāriem pa banānam un parakstīties, kur prokūrists nomīzis. Alga - stundas likme 100, kruta alga. Ko nu? Es ir žuļiks? Šmugulē sociālos? Es tak loceklis, mans lēmums.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2016. gada 09. augusts, 21:24:29 »
Mikrouzņēmumiem arī plāno skābekli nogriezt...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2016. gada 09. augusts, 21:26:33 »
Par mikro bija jau ar šo gadu jāstājas spēkā. Atlika. Nez vai vēlreiz atliks...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #22 : 2016. gada 10. augusts, 19:31:39 »
vispār ārprāts! Ja man elektriķis strādā  vienu stundu dienā... Nē, nu viņš principā  VISPĀR nestrādā, mēs viņam tikai konkrētu algu izmaksājam, lai oficiāli viss būtu. Un izsaucam varbūt reizes septiņas gadā lampiņas izdegušas noskrūvēt, vai kādu problēmu atrisināt... Kas man tagad viņam būs astoņas stundas jāraksta? Un ja viņš stādā pamatdarbā un brīvā laikā skrūvē tās lampiņas kādām  četrām - piecām mājām... Cik tam nabagam stundas dienā būs? Kašmars. Es pati četrās darba vietās strādāju,- man tagad būs 32 stundas dienā? Nu tad kuras  no tām būs virsstundas un stundas nakts maiņā? Un ja tagad būtu jālaiž vaļā tos vienas stundas strādātājus, kas maksās bezdarbniekiem kuri pieaugs un kurš skrūvēs tās lampiņas pagrabos un bēniņos?

Nē... viss iet uz galu. Vai tur nav kāda augšā , kas parušinātu to skudru pūzni? Starp citu, ja paklausās ziņas, tad  tās simts galvas pašas strādā vismaz 12 darbavietās  visādās komisijās un valdēs, no kurienes viņi ķers tās liekās stundas kalendārā?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #23 : 2016. gada 11. augusts, 18:54:57 »
Man ljooooti interesee, vai tas kaarteejo reizi attieksies tikai uz privaatajiem, vai arii valsts par visiem nepilnu darba laiku straadaajoshiem maksaas nodokli kaa par pilnu slodzi... buus jautri :evil:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #24 : 2016. gada 11. augusts, 19:43:17 »
Starp citu, ja paklausās ziņas, tad  tās simts galvas pašas strādā vismaz 12 darbavietās  visādās komisijās un valdēs, no kurienes viņi ķers tās liekās stundas kalendārā?

Reiz intervēja kādu deputātu, kurš bija aš 20 dažādu valsts uzņēmumu valdēs. Katrā alga kā jau valsts iestāžu valdes daik... locekļiem pienākas.
Šis tā arī nespēja paskaidrot ko viņš tur dara un kā to visu var apvienot..
Bet pofig tās dažas minūtes kauna intervijā. Katra algas diena to pārlej ar patīkamu sīrupu :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #25 : 2016. gada 12. augusts, 11:39:29 »
Šodien pašķirstīju internetu un atradu informāciju par tiem soc.nodokļiem. Tagad ir daudz maz skaidrs - pasākums būs spēkā ar 2018.gada 1 janvāri.  2017.gadā jau sāks kaut kādus pārejas perioda pasākumus.

http://financenet.tvnet.lv/zinas/620268-no_2018gada_darba_devejiem_socialas_iemaksas_bus_jamaksa_vismaz_no_minimalas_algas

"LM informēja, ka minimālās VSAOI veiks tas darba devējs, pie kura ir iesniegta algas nodokļu grāmatiņa. Ja algas nodokļu grāmatiņa nav iesniegta ne pie viena darba devēja, tad VSAOI no minimālā objekta veiks tas darba devējs, pie kura darba ņēmējs ir agrāk ieguvis darba ņēmēja statusu.

Palika vieglāk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2016. gada 12. augusts, 12:00:28 »
Gribētu gan redzēt to stulbo darba devēju,
 kurš to darba grāmatiņu gribēs turēt pie sevis...
Būs jautri!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2016. gada 12. augusts, 12:02:14 »
Tagad sanāk tā - atnāks apkopēja uz nepilnu slodzi un DD viņai jautās - tu jau kaut kur strādā? Nē? Tad mēs tevi neņemsim, pārāk dārgi izmaksāsi. Ak, jau strādā kaimiņos pāri ielai? Ok, tad ņemam.
Bet kā lai ļaužs tiek pie pirmās darbavietas?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #28 : 2016. gada 12. augusts, 13:19:13 »
tur jau tas āķis, ka  darbavietai ar algas grāmatiņu piespiež maksāt vismaz minimālo algu (kura katru gadu daudz vai maz bet pieaug). Un tas ir pofig, ka mammis strādā pa apkopēju trijās darba vietās un visās vietās darba apjoms ir līdzīgs- iztukšot misenes, pašīberēt ar putekļu lupatu un nobraukt ar slapju lupatu pa linoleju. Un tad ir kā loze kritīs, viens no darba devējiem būs ziepēs līdz ausīm.  :thumbsup: :computer: :banhead: :alkofest: :rat:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2016. gada 12. augusts, 14:05:47 »
Gan jau darba devējs izeju atradīs,
maksās kā par gabaldarbu vai atskaitīs no mammuča algas atpakaļ.
A mammucim ar slotu lidojums prom no LV paveras.
Lieliska valsts reemigrācijas programma!, galvenais brauciet tik atpakaļ...