Autors Tēma: Fifīgā strūdele  (Lasīts 12266 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Fifīgā strūdele
« Atbilde #15 : 2016. gada 15. augusts, 12:16:34 »
Es ņēmu 3 plāksnes no dzeltenās Tešlas iepakojuma. Kamēr tīrīju sēnes, plāksnes smuki atkusa, samīcīju vienā bumbā un izrullēju bišķi plānāk nekā bija sākumā.
Pēc pusstundas strūdele šķiet, ka bija izcepusies, taču vēl pagāja vismaz 10 minūtes, kamēr augšu piedabūju brūnināties.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #16 : 2016. gada 15. augusts, 12:19:03 »
Nu, jāpamēģina ar dzelteno un nerullējot. Man jau tagad mērķis dabūt tik smuku kā pievienotajā bildē, kur es pilnīgi sajūtu kaut kādu krāpšanos, jo arī virsējā smukumbizīte bija iespiedusies virsā, nevis smuki sacēlusies.

Laikam kolēģi būs laimīgi par maniem eksperimentiem, jo mājās tik daudz vienu un to pašu neviens neapēdīs :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2016. gada 15. augusts, 12:33:11 »
Padalīšos arī ar savu eksperimentu. bet bildes ar visu fočuku ir izbraukumā

Man bija rauga tešla (kāda bija, tādu cepu), plāksnes īpaši nerullēju, salipināju kopā. Fifīga laikam tādēļ, ka baigi smalki jānotrāpa brīdis, lai nav jēla, bet arī lai nepārcepas sausa. Pīnīti uzlocīju virsū un  virsa bez kādiem īpašiem gājieniem bija ļoti smuki  brūna. Varbūt tādēļ, ka virsū bija plika cepamplāksne, bez papīra

Auksta labāka, nekā karsta, jo tad īsti garšas sasūcas. Karstai prasījās kāda nebūt mērce. Vai arī iekša jātaisa slapjāka

Man liekas, ka rauga vai bezrauga -lielas atšķirības nav, jo virsū plāksne nospiež

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #18 : 2016. gada 15. augusts, 13:05:11 »
Manā cepeškrāsnī pie 180 C un 30 min, apsegta ar cepampapīru un noslogota ar smagiem galda nažiem bija neizcepusies, noņēmu cepampapīru un vēl 3x pa 7 minūtēm cepināju. Tātad kopumā ap 50 min.

Lai dabūtu smukāku krāsu domāju pamēģināt smērēt ar olu ne olīveļļu. Bet vai ola nesadegs 50 min? Vēl viens feileris, ka drusku iesprāga vienā malā. Man diļļu vietā pētersiļi, bet tos neredz. Apskatījos netā, ka citur vispār taisa dziļus un lielus iegriezumus ap 5cm, acīmredzot lai nesasprāgst.

Bet tas viss sīkumi, garša super! Es arī domāju ar šo iznesties, esmu uzaicināta uz pikniku drīzumā!

[attachment deleted by admin]

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #19 : 2016. gada 15. augusts, 13:08:58 »
Šausmas, cik mierīgi palika, ka ne man vienai feileris ar fifīgo sanācis tehniskajā izpildījumā :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #20 : 2016. gada 15. augusts, 13:13:33 »
Tagad sāku domāt, ka manai strūdelei mīkla nemaz neuzvedās kā kārtainajai mīklai pieklātos.  :(

Būs jāmēģina cept atkal. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2016. gada 15. augusts, 13:21:16 »
man bija žēl olu kēzīt, pārsmērēju ar pienu
Ja tā padomā -gandrīz nemaz nerullēju, mazliet pasiepu tikai. Varbūt nevajag pārāk plānu

būs jāpamēģina vēl -kad būs gailenes, bet kaut kas ar pildījumu vēl jāpagudro. Varianti -žāvgaļa, mocarella

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #22 : 2016. gada 15. augusts, 13:24:10 »
Un vēl ir doma, varbūt paņemt rimi sveramo svaigo kārtaino. Nekad to neesmu mēģinājusi.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #23 : 2016. gada 15. augusts, 13:25:11 »
Man Tešla kārtainā, bezrauga, 2 plāksnes pakā, zilā krāsā iepakojums. Salipināju kopā, izrullēju drusku mazāk par cepamplāti. Gailenes varēja būt vairāk, man tādas jau pasausas bija, sataupītas no pēdējā sēņošanas izbraukuma.

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2016. gada 15. augusts, 13:27:49 »
NEŅEM RIMI MĪKLU!!! iztek margarīna peļķe

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #25 : 2016. gada 15. augusts, 13:56:39 »
Oho, tik briesmīgi? Ok, tad neņemšu. Nebūtu sliņķis, varētu pati parullēt, bet pēc vienīgās reizes pirms kādiem 10 gadiem, kad to mēģināju darīt, nosolījos - vairs nekad! - un apņēmīgi turu solījumu :D

Atslēdzies Mango

« Atbilde #26 : 2016. gada 15. augusts, 16:55:36 »
Es neesmu eksperimentētāja, tāpēc visu daru strikti pēc receptēm.
Mīkla dzeltenā tešla.
Izrullēju.
Visu daru, kā rakstīts.
Pīni es nelieku, jo tad vajag vēl mīklu pīnei, man parasti nav extra mīklas.
Ā, vēl, lieku resti, man nav extra pannas.
Vēl kko, par laiku, es esmu virinātāja, to papildlaiku es pavadu, ik pa laikam skatoties, kad gatavs, ne strikti minūtēs, bet tas noteikti nav puse no cepšanas laika.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. augusts, 17:03:14 no Mango »

Atslēdzies hm@

« Atbilde #27 : 2016. gada 16. augusts, 10:00:26 »
kāpēc gailenes jāplucina, nevis jāsagriež?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #28 : 2016. gada 16. augusts, 10:05:24 »
A tā strūdele ir tieši tādā augstumā, cik ir starp divām pannām? Man tak tās pannas iestumjas krāsns sānu rievās - otru nevar "uzlikt" uz pirmās... Vai varbūt jums ir speciālā samazinātā cepešpanna [kas citādi krāsnī nav lietojama, jo krīt cauri]?  :confused:

A vispār žēl, izklausās labi, varētu pamēģināt, tikai nav gaileņu, kas ir tešla, es nezinu un kārtaino mīklu rullēt man galīgi negribas...  :sad_smiley:
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #29 : 2016. gada 16. augusts, 10:13:08 »
Es oriģinālās pannas izmantoju tikai tad, ja kaut kas ļoti liels jācep. Parasti lietoju samazinātā formāta plātis, pannas, keramikas traukus, ko novietoju uz oriģinālās restes.
Tešla - http://food.reaton.lv/glimg/food/0713004L.jpg Ir trīs veidu:
  • zilā paka - divas plāksnes, katra (atlokot) aptuveni A4 formātā)
  • dzeltenā paka - bezrauga kārtainā mīkla, sešas plāksnes tādā izmērā kā paciņa (piemērota visam)
  • sarkanā paka - rauga kārtainā mīkla, piecas plāksnes tādā izmērā kā paciņa (vairāk pozicionēta uz saldajiem izstrādājumiem, jo garša ir saldāka, uzpūšas vairāk (kā kruasāniem))