Autors Tēma: Garneles ar linguine (pastas jeb "makaronu" veids)  (Lasīts 2086 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Garneles ar linguine (pastas jeb "makaronu" veids)
« : 2016. gada 11. augusts, 22:33:50 »

Šoreiz gatavoja mans bērns, man tik ļoti garšoja, ka padalos (greznojos ar svešām spalvām)
Svaigas tīģergarneles
Šalotes sīpoli
Ķiploka daiviņa
Sviests vai sviests plus eļļa
Pētersīļi
Ķirštomāti

Linguine "makaroni" ( līdzīgi spageti, bet plakani, mērce vairāk aplīp apkārt)
Melnie pipari
Citrons
Sāls

Sviestā vai sviesta un eļļas maisījumā sautē uz mazas uguns šalotes sīpolus un garneles ar visu čaulu. Kad garneles sāk mainīt krāsu, pieliek nelielos gabaliņos sagrieztus tomātus, 2/3 sagrieztu pētersiļu, melnos piparus, sāli. Vēl nedaudz pasautē.

Katliņā novāra linguine 10-12 min, sajauc ar garneļu mērci, pievieno citrona sulu un visu pārkaisa ar atlikušo 1/3 pētersiļu.

Garneles jālupina ar rokām. Arī restorānā pasniedz garneles bez galvas, bet čaulā.  Čaulas ir vajadzīgas, lai veidotos labs sautējums/buljons.
Ātri, viegli, sātīgi un garšīgi!

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Pūka

Re: Garneles ar linguine (pastas jeb "makaronu" veids)
« Atbilde #1 : 2016. gada 11. augusts, 22:48:41 »
Ir jau ķēpa lupināt ar rokām, un apsūkāt garneles, bet tas ir pats labums, garšīgais buljons/mērcīte!

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 12. augusts, 01:25:00 »
drausmīgi garšīgi izskatās

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2016. gada 12. augusts, 05:03:40 »
Klaat veesu balrviinu... njamsii...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2016. gada 12. augusts, 08:04:42 »
Izskatās jau smuki, bet priekš manis nekāda garša nav to vērta, lai šitā lupinātos un sūkātos...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2016. gada 12. augusts, 08:29:28 »
Un kā vēl ir vērta! Šis ēdiens man noteikti radītu svētku sajūtu. :big_hug:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2016. gada 12. augusts, 08:55:38 »
Man arī garšotu. Vienīgais - tomātiem es iepriekš novilktu mizu, mizas gan man nepatīk, ja tomātus karsē

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2016. gada 12. augusts, 09:46:33 »
Laimīgā Pūka... :sad_smiley:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2016. gada 02. septembris, 09:55:21 »
Uztaisīju šo pašu ēdienu, tikai nevis ar sīpoliem, bet ar FENHELI (tāpat sasmalcina un cep).
Manuprāt vēl garšīgāk bija.

un, kad bija šķīvī, virsū uzrīvēju Džiugas cieto sieru, tāpēc ka Parmigiano-Reggiano par 24 eur/kg likās par dārgu :)
...tad nesanāktu pudele vīna...   

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #9 : 2016. gada 02. septembris, 12:43:36 »
Paga paga, receptē siera nemaz nav, daddy...!

(jūsu dēļ vakar jau iepirku garneles!)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2016. gada 02. septembris, 13:09:34 »
Paga paga, receptē siera nemaz nav, daddy...!

(jūsu dēļ vakar jau iepirku garneles!)

garneles ir jāgatavo uzreiz, citādi sasmaks (ja nav sasaldētas). vēžveidīgie baigi ātri maitājas...jo ņe riba, ņe mjaso :)

tāpēc jau nav, ka itālijā rīvēts parmezāns ir defaultā piedeva pastai, katrs cik grib, tik uzkaisa...  nu tāpat kā mums sāls, pipari, sinepes uz galda :) 

Es pagājšreiz ēdu un jutu, ka ir baigi Ok, tomēr kaut kā pietrūkst, lai būtu "īsta" pasta... un tad vnk atcerējos, ka tas siers tādu īpašu garšas buķeti iedod :)

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #11 : 2016. gada 02. septembris, 14:56:32 »
Vispaar jau Itaalijaa visas pastas ar juuras moskjiem ir tas veids, kad parmezaans defaultaa neprasaas. ja ir veeleeshanaas - var uzkaisiit- kaa pareizi saka Daddy, pasniedz uz galda kaa garshvielu, pa pirkstiem neviens nesitiis un diivaini neskatiisies.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 02. septembris, 15:20:00 »
Lynx, to es līdz šim neesmu sapratis, kā tas sanāk, ka Itālijā jebkura pasta man rauj jumtu nost, bet LV neko vairāk par makaroniem ar "kaut ko" neesmu ēdis. Nu neturās LV tas ēdiens kopā... :facepalm:... vai mājā, vai restorānā viss viens...  vai tur kādas garšvielas trūkst, vai tehnoloģija nepareiza, vai Itālijas gaiss vajadzīgs, nezinu. :(

Šitā garneļu pasta jau bija kaut kas uz to pusi, ko gribējās :) 

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #13 : 2016. gada 02. septembris, 15:35:11 »
Nezinu Daddy, bet sliecos domaat, ka pie vainas buus gaiss. kad ar viiru bijaam Latvijaa, mans itaalis draugiem gatavoja itaalju pusdienas. It  kaa viss ok. Galja svaiga no CT, pasta itaalju, pavaars itaalis, bet vienalga nebija tas. Identiski to pashu eedienu, kad viirs gatavo maajaas - sit kaut nost, garsha cita...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2016. gada 02. septembris, 15:59:51 »
Nezinu Daddy, bet sliecos domaat, ka pie vainas buus gaiss. kad ar viiru bijaam Latvijaa, mans itaalis draugiem gatavoja itaalju pusdienas. It  kaa viss ok. Galja svaiga no CT, pasta itaalju, pavaars itaalis, bet vienalga nebija tas. Identiski to pashu eedienu, kad viirs gatavo maajaas - sit kaut nost, garsha cita...

Ko arī vajadzēja pierādīt :)  Paldies!