Autors Tēma: Veļasmašīna  (Lasīts 2102 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Veļasmašīna
« : 2016. gada 13. augusts, 00:11:26 »
Izskatās, ka mana ilggadējā Whirlpool palīdze devusies uz "citiem mazgāšanas laukiem". Tagad aktuāls jautājums par jaunas iegādi. Viena veikala apmeklējums pagaidām bija neveiksmīgs - nekas no piedāvājuma "neuzrunāja"...

Atslēdzies Broms

Re: Veļasmašīna
« Atbilde #1 : 2016. gada 13. augusts, 01:36:06 »
Saazīmē veļas svaru mazgāšanas reizē, centrafūgas apgriezienus, nepieciešamās programmas un atfiltrē.
"Iekšas" visām vienas - Čaina vai Malaizija.
I-neta veikalos bieži sastopami brāķi, par kuru garantijas remontu galva sāpēs tikai Tev.
Sadz. tehniku pērku tikai veikalos, kuriem nav tikai i neta tirdzniecība, bet ir arī reāla tirdzn. zāle.
Protams, visas raizes  šis faktors neizslēdz, bet tie par savu reputāciju piedomā vairāk.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2016. gada 13. augusts, 07:26:10 »
Noteikti pirktu tikai zināmu zīmolu ar servisa tīklu. Labāk bišku dārgāk, bet cerīgāk.
Nuja, jānoformulē vēlamie parametri, un jāskatās, kas atbilst.
Man savulaik izvēle necik liela nesanāca, jo vajadzēja tikai pašu šaurāko. Nopirku Zanussi, jau kur tie gadi, bet iet kā zvērs (tpu, tpu...)

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2016. gada 13. augusts, 08:28:02 »
Sāc ar to, vai der 60cm dziļums. Ja nē, - tas kapitāli samazinās izvēles iespējas.
Ja vajag iebūvētu žāvētāju, - atkal.

Piemēram man, kam vajadzēja dziļumā <=47cm un ar žāvētāju - varianti palika tieši 3 un tie visi no Candy Hoover grupas...

Nebaidos pirkt elektroniku internetā. Pagaidām (tfu, tfu, tfu) pabojājies (lampiņa nedega :D ) bija tikai tvaika nosūcējs un konstatēts tas fakts tikai tad, kad virtuve jau bija uzstādīta un jams jau bija iebūvēts. Pirkts internetā, galīgi nezināmā bodē. Garantijas talons līdzi. Zvanīju garantijas servisam (Rīgā uun jebkurai elektronikai, ja nav kāda pavisam nezināma vrb firma, Rīgā tāds ir, jo ir 2 lieli servisi, pa 1 katrā Rīgas galā, kas apkalpo jebko), atbrauca vīrieC, kontatēja problēmu, pasūtīja detaļu, atbrauca vēlreiz un nomainīja bojāto detaļu.
Jā, 2 dienas darba laikā kkādu laiku bija jādrin mājās, bet tā arī visa skāde - par pārējo $ ražotājs pa tiešo servisam.

Un tas nosūcējs nebija kkāds tur bosch par štuku, bet elica par pāris simtiem...
Tā ka par to baidīšanos no interneta, nudien nezinu vai ir vērts. It sevišķi, ja manas vešenes gala cena internetveikalā bija par 120EUR mazāka kā tā, ar kādu tieši tāda (tieši tā pati marka, modelis) bija elkorā...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2016. gada 13. augusts, 08:45:20 »
Elkorā pērk muļķi.
Es ir gudrs, pirku visu tehniku pta Bukultu ielā. Darbojas labi (tfu, tfu). Izvēle tur bija affigennā.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2016. gada 13. augusts, 10:39:43 »
Man vēl trakāk -lieliski darbojas tās ierīces, kas pirktas pat ar iebuktētu sānu- tfu tfu tfu

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2016. gada 13. augusts, 10:58:13 »
Pta arī ne vnm cenas ir draudzīgas. Ja stikla virsma (1konkrēts modelis) maksāja apmeram tikpat cik internetā, tad cepene bija atrodama par kkur 45-50 lētāk netā.

OK, daziem brendiem vrb ir būtiska ne tikai cena, bet arī kurā no brenda rūpnīcām ražots. Rūpnīcas tomēr mēdz būt arī Eiropā (Polijā,Itālijā,piemēram), bet tas jau pie izsmalcinātām vēlmēm.  Un kur nu vēl brendi "designed in sweden, made in china" ...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #7 : 2016. gada 15. augusts, 11:45:57 »
Pirms mēneša streiku pieteica mūsu no augšas lādējamais Blomberg ar žāvētāju, tad nu pēc iespējas iztaujāju meistaru - ko iesaka, ko neiesaka, un kopsavilkums sanāca apmēram šāds, cik nu atceros:

Pa firmām šķiet pēc cenas bija tā, bet to var pārbaudīt internetā: Zanussi=Elektrolux=AEG; Beka=Blomberg; Siemens=Bosch; Indesit=Ariston (vai varbūt šis bija otrādi), bet viņiem nu it kā piesaistīts arī Whirlpool. Neko viņš nezināja teikt par Candy, jo par tām viņa remontkantorim nav līguma.

Pamata dzelži viena zīmola grupai esot vienādi, lai gan cena var ievērojami atšķirties. Nianses varot būt elektronikā vai vienkārši izskatā, tāpēc viņaprāt, neesot jēgas pirkt dārgāko zīmola ietvaros
Kad stāstīju, ka pirms gadiem 20 bija laba pieredze ar pirmo automātisko veļasmašīnu - Elektrolux, purināja galvu un teica, ka šobrīd viņš Elektrolux neiesakot, neesot vairs tas. Tāpat par Samsung teica, ka telefoni nevis veļasmašīnas ir viņu jājamzirdziņš. Bosch, Siemens šobrīd esot labas, pret Ariston, Indesit viņam bija neitrāla attieksme. Par Whirlpool viņš nezināja teikt, jo viņu kantorim tikai tikko par to apkopi līgums parakstīts.

Pēc meistara pieredzes mūsdienās veļasmašīnas paredzētas, ka darbosies kādus 5-6 gadus, tāpēc mūsu teju 10 gadīgo viņš neieteica remontēt (izņēmums - ja noplīsusī detaļa nav dārga). Jo - kādu pustru gadu kopš modelis izņemts no ražošanas (un 10 gadīgs tāds būšot) pārtstāj ražot tam rezerves daļas, līdz ar to jo vecāks modelis, jo grūtāk tās dabūt un attiecīgi tās kļūst dārgākas. Un, ja labošana dārga, bet prognozējamais darbošanās laiks pēc tās, iespējams, vairs nav liels (kas zina, kas vēl noplīsīs), labāk pirkt jaunu.

Tā kā vairāk interesējos par vešmašīnām ar žāvētāju, man apskaidroja, ka tās nav īsti paredzētas regulārai žāvēšanai, bet vairāk domātas gadījumiem, kad pēkšņi uz fikso vajag tīrus un sausus dažus apģērba gabalus.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ragana

« Atbilde #8 : 2016. gada 15. augusts, 12:41:37 »
Ja grib ļoti ilgi un labi kalpojošu, tad jāpērk Miele. Dārgi, pat stipri dārgi.
Man ir Candy, esmu apmierināta.

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2016. gada 15. augusts, 12:44:55 »
Veļasmašīna ar žāvētāju nevāks spalvas, matus utt kā atsevišķais žāvētājs.
Žāvē diezgan ilgi, bet mitrajos periodos, kad ārā nekas nežūst vai pat iekšā mitrs, gana OK. Ja ir vieta atsevišķam žāvētājam, tad labāk pērciet to.
Kgan, ja jau iepriekšējā bija no augšas lādējama, tas liecina par to, ka diez vai tās vietas ir tik daudz, lai žāvētāju kaut virs vešenes uzliktu.
un no augšas lādējamās parasti ir 45x60x85 cm. Kamēr vairums ar žāvētāju būs 60x60x85... Visas širpotrebā redzētās ir no sāna iekraujamas.
Izņemot 1 gab. Candy 60x45x85 (ir arī versija, kur 45 vietā ir 42 un mazāk kg) un 1 60x42x85 Hoover, kas ir no 1as grupas.
Vēl vari pameklēt kko nestandarta un ne-širpotreba Vernerā vai tml. bet man tur kkā nav veicies neko ne labu, ne lētu atrast.
Kad būsiet noskatījuši marku un modeli, tad pērciet vnk, kur to atrodat vislētāk(kopā ar piegādes izmaksām, ja nevedīsiet un nenesīsiet paši)... Es tā ieteiktu.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. augusts, 13:12:43 no Camma »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #10 : 2016. gada 15. augusts, 12:52:48 »
Nez, man kautkā žēl drēbju, nevaru paskaidrot kāpēc, bet man šķiet ka tās "bojājas", ja žāvē. Tāpēc izmantoju žāvētāju tikai tad, ja steidzami kaut ko vajag, kas vēl mitrs... Sekojoši - nekad neesmu sapratusi napig piebāzt māju ar šo vēl vienu aparātu - mans vecais Aristons (neatceros kura gada), i izmazgā, i džinsas uzsilda vēsā un mitrā rudens rītā, kad fiksi jāskrien a bikšu nav...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #11 : 2016. gada 16. augusts, 11:23:28 »
Iegādāta jauna. Tā kā biju ļoti pieradusi pie Whirlpool, arī jaunā no šīs pašas sērijas. Tikai ekonomiskās klases (A+++) un mazāka izmēros.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2016. gada 16. augusts, 11:29:14 »
Pēdējais pirkums iemācīja mani vispirms izlasīt arī lietošanas instrukciju - pirms pirkuma! Jo biju pieradusi, ka var uzlikt skalošanu atsevišķi, uz 10 minūtēm kopā ar centrifugēšanu. Pēdējam brīnumam skalošana nav tikai 1 cikls, bet pilda visu garo skalošanas programmu - uz stundu! Stulbums. Kaut gan, piem., vilnai visa programma ar mazgāšanu un skalošanu ir stundu gara.
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2016. gada 16. augusts, 13:36:20 »
A+++ AR žāvētāju? 60x60x85? izmēros, vai tika atmesta vajadzība pēc žāvēšanas. Bilde par sīku, lai es saredzētu visas opcijas...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #14 : 2016. gada 16. augusts, 15:56:47 »
Žāvētājs nebija aktuāls. Man pietiek ar 1200 apgriezienu centrifūgu. Bet izmēri ir 60x47 (? varbūt 5 jo visi "izvirzījumi priekšā un pakaļā")x85. Bet visas tās skalošanas un centrifugēšanas ir, ko Camma minēja. Ja to nebūtu, būtu jāpērk cits modelis. Šai vēl plusā, salīdzinājumā ar veco, ir papildus skalošana.