Camma labi pateica par mēģināšanu likt savu psiholoģisko slogu uz apkārtējiem, kam patiesībā gar to visu nav nekādas daļas. Sorry, man sveši slogi nav vajadzīgi. Nepazinu to(s) aizgājēju(s) un man viņa/u nepietrūks.
Kaut nu savējiem spēka pietiktu...
Es gan skatos uz to arī kā zemes īpašnieks pie ceļa(labi, ka maza un neviens tā vēl nav izpildījies). Nu negribētu es tādas "dekorācijas" uz savas zemes - tur man tās tiešām traucētu(un atrastu veidu, kā pēc iespējas lēti iznīdēt: ja tas deg, tad pavisam lēti...). Turklāt varētu dabūt maksāt sodu par svešām izdarībām/būvēm, jo soda jau parasti zemes īpašnieku, neatkarīgi no tā, kas to dekorāciju uzstādījis...
Un jā, pārdot zemi ar tādām komplektā varētu būt grūti, t.i., tiek mazināta svešas zemes vērtība. Ar kādām tiesībām drīkst aiztikt cita Satversmē paredzētās tiesības uz īpašumu? Lai paustu sēras, tomēr drīkst? Tad vrb citiem uz tām bēdām, ka radinieks traģiski aizgājis: atņemsim kaimiņam dzīvokli un atdāvināsim viņam, lai tik ļoti neskumst un sēro plašākā dzīvoklī?
Gribat ķēmoties, izrādīties, kko apbedīt utt? Uz priekšu! Tikai, lūgtum vispirms nopērciet(vai noīrējiet) zemi, uz kuras/kurā vēlaties to darīt. Tad uztaisiet projektu, dabūjiet saskaņojumus. Un tad padomājiet vēlreiz, vai tas tiešām TIK ļoti ir vajadzīgs

Deru, ka 99% no tādiem, kamēr izietu visu to procesu(+nevājas izmaksas), būtu pārdomājuši tā nepieciešamību.
Kapa vieta kapos st.c. arī nav par brīvu un tur nez kāpēc nedrīkst izpausties gluži kā ienāk prātā - arī tur ir daudzkas jāsaskaņo.
Citādi: tā na haļavu kko uzsiet uz sveša īpašuma, lai uztieptu garāmbraucējiem savas sēras, - why not?