Autors Tēma: Dīvainie altāri  (Lasīts 14590 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Dīvainie altāri
« Atbilde #90 : 2016. gada 15. augusts, 00:17:53 »
Kā ar dakšām pa ezeru vai zirņiem pret sienu :D
Un domas te visi izsaka, tikai nevajag piedēvēt citiem to, kas nav teikts

100%īgi piekrītu. :) Viens par desu, cits par plūmēm ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #91 : 2016. gada 15. augusts, 00:18:21 »
Oj, dāmas, takš nomierinieties, kariniet takš tos kroņus kur vien vēlaties... :)
Ja kas, tad kā autobraucējas drošivien zinat, ka tas ir pret CSDD noteikumiem,
nepieciešams saskaņojums, kuru nedos un sods privātpersonai līdz 200. :)

Ūja, tie kroņi un krusti jau nu neietilps kategorijā "reklāmas objekti un informācijas objekti", lai tos kkur saskaņot vajadzētu...
 :facepalm:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #92 : 2016. gada 15. augusts, 00:23:17 »
tuk patiešām ieņēmusi galvā, ka mēs visus LV ceļus plastikāta kroņiem apkarināsim. Ieradīsimies, saskaņosim un apkarināsim. Un aizbrauksim :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #93 : 2016. gada 15. augusts, 00:41:29 »
Minne, kad nākamreiz to lielo loku. braukšu,
es Tev par prieku safočēšu to daili - koku pie kura
pienaglots bamperis, krusta veidā, riepu krāvumu ar lietū, vējā sapluinītu
printētu attēlu, zemē iespraustu paresnu zaru ar krusta veidā
piestiprinātu auto numura zīmi, tā varētu turpināt.

Reliģiskie rituāli, sāpes, vēlme lai pārējie cieš līdzi, visu saprotu.
Bet nepatīk man. Nepatīk. Nav pieņemami. Droši vien man “nepareiza“ galva...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #94 : 2016. gada 15. augusts, 00:59:33 »
Tak saprotu, ka nepatīk. Un normāli, ka nepatīk.
Bet tas līdzīgi kā busā sēdēt blakus būtnei, kas salējusies ar smaržām, kuras tev riebjas. Vai strādāt vienā kabinetā ar kolēģi, kuras gaume nepas ar tavējo. Un ko?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #95 : 2016. gada 15. augusts, 01:15:34 »
Nu par to jau arī bēdājos un īgņojos, ka diemžēl neko...:(

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #96 : 2016. gada 15. augusts, 06:38:13 »
Nuja, plastmasas kroņu un krustu piesārņojums ceļmalās noteikti ir vērtīgāks, kā plastmasas pudeļu, jo "garīgāks".

Nu gan aizbraucàt...

P.S. aizšļūkt no tēmas, tkā šeit - to paplašinot uz vecmeitu ballītēm, sliktām smaržām u.c. ir viens no demagoģijas pamatprincipiem :)

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #97 : 2016. gada 15. augusts, 08:25:46 »
Tuk..... Nu tu tieshaam kaa dzenis - tuk,tuk, tuk....  Te burtiski nevienaa komentaa nav rakstiits, ka patiik. Un neviena ne Latvijaa ne kur citur neko netaisaas karinaat. Vaards 'netraucee' nav sinoniims vaardam 'patiik'. Bet kas mani visvairaak tracina visaa shajaa staastaa - nemitiigaa latviwtiibas piemineeshana. Mees itin jaugri svinam Valentiindienu, grebjam kjirbi uz Heloviinu, nodarbojamies ar jogu, iekaartojam maaju pewc fen shuj, rulleejam sushi un meegjinaam tos iedabuut mutee ar kocinjiem.... u.t.t. Taa var turpinaat ilgi. Bet ... Tikkliidz sastopamies ar ko taadu, kas iisti nepatiik, atceramies par latvietiibu... Veel labaak, ja nepatikas objektu var krievu invaazijai piesiet. Nu ko braalji un maasas latvieshi. Manupraat taa ir liekuliiba... (maigi izsakoties)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #98 : 2016. gada 15. augusts, 08:32:43 »
Emīlij, nav jēgas cepties, lai tak tauta nolaiž tvaiku, arī veselīgi... :)
Intereses pēc paskatījos, par kādām tad nozīmīgām tēmām sūrojas citi šajā sadaļā,
ja es atļaujos par sīkumiem, kuri nav bēdu vērti.
Sasmējos. Dažam jēra karbonādei kumoss mazāk, citam lelles nepatīk, citam placenta... :)
Nozīmīgi un svarīgi. ;) Protams, jo tā ir viņu problēma un nevienam nenāk prātā viņu nepatiku
apšaubīt, jo ir normāli, ka ne visiem viss ir pieņemami. :)

ps Redzi Lunx, mēs (es) gan svinam Mārtiņus, Miķeļus, Saulgriežus ...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. augusts, 08:44:22 no tuk »

Atslēdzies tex

« Atbilde #99 : 2016. gada 15. augusts, 08:48:22 »
Par saskaņošanas nevajadzīgu gan aplami. Tik tiešām saukt PP,lai vnk uzliek administratīvos.
1 paziņa nomocījās nejēgā, lai dabūtu atļauju pie veikaliņa Rīgā uzstādīt velostatīvu uz vasaru... Lūk, sabojāšot arhitektūru un peizāžu. Un ja uzstādīs patvaļīgi, tulīt būs klāt PP un uzliks sodu, kas mazam uzņēmējam būs gana manāms.
A krustveidīgas trubas, bamperi un riepas nē? Vai Rīgā velostatīvu nedrīkst, bet ceļa malā kēzīt visu pēc kārtas gan?
Ja ir jāsaskaņo šķūnītis savā pagalmā vai velostatīvs pie bodes, tad pilnīgi noteikti kkāds baisa paskata krusts ceļa malā (ej,vel sazini, uz kā zemes ;) ) pilnīgi noteikti arī. IMO zemes īpašniekam būtu pat pienākums to drazu novākt pirms nav sodīts un vērsties policijā, lai noskaidro vainīgo, kas viņam radījis lieku darbu un izdevumus, kurus vēl derētu arī piedzīt. Tā to kaiti vrb pat izskaustu. Uz šejieniešiem nekas tik labi neiedarbojas kā naudassods ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #100 : 2016. gada 15. augusts, 10:12:39 »
Mēģināju tikt skaidrībā ar savām sajūtām. Nekas racionāls, tikai sajūtas.
Jā, kādam cilvēkam ir slikti, viņš izliek savu sāpi ceļa malā. "Redzat! Skatieties! Man sāp!'' Saprotu. Nez vai tam, kura vīrs/bērns izkritis pa 9-stāvenes logu vai pakāries mājās viesistabā, sāp mazāk. Tomēr nez kā veselais saprāts saka - aizmirst, izdzēst. Tas ir psiholoģiskas pašsaglabāšanās instinkts. Neesmu redzējusi nevienu privāto māju vai dzīvokli pārdošanā, kuram šiltīte pie durvīm "šajā dzīvoklī/mājā trīs tīņi noindējušies ar metilspirtu''. Tas nekas, ka miruši slimnīcā, fakts noticis šeit. Kaut kā šiltītes neliek, jo zina - īpašuma cena būs 5x zemāka par normālo, vai vispār nepārdos. Tā ja, merkantilais ņem virsroku. Un tad to savu sāpi nez kāpēc var nogrūst kur dziļāk.
Par daiļumu vai ainavu pat nedomāju. Domāju par ko citu. Katrreiz gar altārīšiem braucot uznāk diskomforta sajūta. Atgādinājums. Kā sitiens ar strāvu. Ja tādi sitieni uz viena maršruta ir 2-3, kādu laiku ir riebīgi. Tikpat kā Salaspils memoriālā būtu pabijusi.
Kā jums? Gribās katru dienu tur būt?
Nesaprotu, kāpēc psiholoģisko slogu jāuzliek apkārtējiem? Lai visiem ir slikti, ja man ir slikti? Lai neviens nepriecājas, jo man ir sēras?
Tāpat kā nesapratīšu otrādo - visiem priecāties, es ģevišņikā, pofig, ka šodien kādu apglabājāt!
Kaut kā ļoti saskan ar obligātajiem karogiem sēru noformējumā manā dzimšanas dienā....
P.s. Un ko man darīt ar kāzu gadadienu, kas ir 21.jūlijā? Pie vienas valdības svinēt, pie citas - pasargdies? Tāpat kā Aleksandrus (18. novembris, ja nu kādam aizmirsies)?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. augusts, 10:18:00 no Camma »
Visus sakost!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #101 : 2016. gada 15. augusts, 10:36:15 »
Par altāriem. Padomāju, kas nez te tāds noticis, apskatu, cik bīstama vieta braukšanai, nodomāju, ka kārtējais krāniņa mērītājs nav novaldījis vāģi un viss. Tiesa, arī Salaspils memoriāls nekādu baigo diskomfortu neuzdzen.

Līdzīgu interesi izraisa platformas, kur piena kannas liek savācējiem - nez vai vēl aktuāli, kādu daudzumu nodod, redz, ka tomēr kaut ko rosās tie dažgovju īpašnieki utt.

Atslēdzies tex

« Atbilde #102 : 2016. gada 15. augusts, 10:54:18 »
Camma labi pateica par mēģināšanu likt savu psiholoģisko slogu uz apkārtējiem, kam patiesībā gar to visu nav nekādas daļas. Sorry, man sveši slogi nav vajadzīgi. Nepazinu to(s) aizgājēju(s) un man viņa/u nepietrūks.
Kaut nu savējiem spēka pietiktu...

Es gan skatos uz to arī kā zemes īpašnieks pie ceļa(labi, ka maza un neviens tā vēl nav izpildījies). Nu negribētu es tādas "dekorācijas" uz savas zemes - tur man tās tiešām traucētu(un atrastu veidu, kā pēc iespējas lēti iznīdēt: ja tas deg, tad pavisam lēti...). Turklāt varētu dabūt maksāt sodu par svešām izdarībām/būvēm, jo soda jau parasti zemes īpašnieku, neatkarīgi no tā, kas to dekorāciju uzstādījis...
Un jā, pārdot zemi ar tādām komplektā varētu būt grūti, t.i., tiek mazināta svešas zemes vērtība. Ar kādām tiesībām drīkst aiztikt cita Satversmē paredzētās tiesības uz īpašumu? Lai paustu sēras, tomēr drīkst? Tad vrb citiem uz tām bēdām, ka radinieks traģiski aizgājis: atņemsim kaimiņam dzīvokli un atdāvināsim viņam, lai tik ļoti neskumst un sēro plašākā dzīvoklī?  :banhead:
Gribat ķēmoties, izrādīties, kko apbedīt utt? Uz priekšu! Tikai, lūgtum vispirms nopērciet(vai noīrējiet) zemi, uz kuras/kurā vēlaties to darīt. Tad uztaisiet projektu, dabūjiet saskaņojumus. Un tad padomājiet vēlreiz, vai tas tiešām TIK ļoti ir vajadzīgs ;)  Deru, ka 99% no tādiem, kamēr izietu visu to procesu(+nevājas izmaksas), būtu pārdomājuši tā nepieciešamību.
Kapa vieta kapos st.c. arī nav par brīvu un tur nez kāpēc nedrīkst izpausties gluži kā ienāk prātā - arī tur ir daudzkas jāsaskaņo.
Citādi: tā na haļavu kko uzsiet uz sveša īpašuma, lai uztieptu garāmbraucējiem savas sēras, - why not? :D
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. augusts, 11:08:11 no tex »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #103 : 2016. gada 15. augusts, 11:17:30 »
Nu labi. Droši vien man vienalga tādēļ, ka mani neskar. (Tas kā jau ar visu ;) ). Ne manos ikdienas maršrutos tādi rēgojas, ne pie manas mājas, ne uz manas zemes. Un tādus baigos riepu un visādu atlūzu krāvumus laikam pat redzējusi neesmu, max kādu nelielu krustiņu, vainagu, puķes, kas laika gaitā paši beidz pastāvēt. Tāpēc arī netraucē. Ja iedomājos, ka kāds, pieņemsim, pie manas mājas iebraucamā ceļa sakrautu arhitektonisku veidojumu no auto atlūzām - jā, nepatiktu skatīties, jā, traucētu, jā, škrobotos par sacūkātu ainavu, jā, gribētu no tāda atbrīvoties. Tiktāl varu piekrist.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #104 : 2016. gada 15. augusts, 11:18:57 »
Nuja, plastmasas kroņu un krustu piesārņojums ceļmalās noteikti ir vērtīgāks, kā plastmasas pudeļu, jo "garīgāks".

Nu gan aizbraucàt...

P.S. aizšļūkt no tēmas, tkā šeit - to paplašinot uz vecmeitu ballītēm, sliktām smaržām u.c. ir viens no demagoģijas pamatprincipiem :)

Emī, tieši otrādi. Vismaz es par to, ka krustu piesārņojums ne ar ko nav sliktāks par pudelēm. Un kādēļ jāpievelk demagoģija par toleranci, ja tolerances pretinieki tāpat neko nevar/netaisās darīt, lai apliecinātu savu ne-toleranci. Tā ka tukša runa un demagoģija vien paliek. Tāpat kā demagoģija ir apgalvot, ka tie, kuri krustus uztver vienaldzīgi, atbalsta to uzstādīšanu ;)

Varbūt jāpaliek pie tā, ka vieniem nepatīk. Otri arī nesajūsminās, bet viņus tas netraucē.