Autors Tēma: teipi?  (Lasīts 1962 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

teipi?
« : 2016. gada 13. augusts, 15:32:16 »
Kkur jau bija tēma par teipiem. Uz sevis arī izmēģināju, nekādu dižu efektu nejutu.
Izskatās, ka tas kļuvis par olimpisko hītu arī vismaz 1 LV sportistam :D

http://www.techinsider.io/olympic-athlete-tape-body-kinesio-2016-7

Esat mēģinājuši? Kkāds labums kaut no pašiedvesmas, ka labums būs, bija?

Atslēdzies Spārka

Re: teipi?
« Atbilde #1 : 2016. gada 13. augusts, 16:22:18 »
Un kas viņiem ar bankām kā dopinga veidu? Redzēju virsrakstus, nelasīju :(

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #2 : 2016. gada 13. augusts, 16:26:06 »
Inešuks teipoja kāju vai pēdu vai pirkstus ar zaļo teipu. Es ar sarkanu pie speciālista noteipoju sprandu pāri pleciem jo tur krampji bija. Likās ka silda. Jaunēklis teipoja celi (kad vēl diagnozes nebija). Joprojām uzskatu ka nekas vairāk kā placebo nav
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #3 : 2016. gada 13. augusts, 16:27:17 »
Un kas viņiem ar bankām kā dopinga veidu? Redzēju virsrakstus, nelasīju :(
Felps ir ar bankām :) Kā sapratu atslābina un izsilda muskuļus
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 13. augusts, 17:39:54 »
Kaut kāds fizioloģiskais pamatojums esot - bija iekš Ārsts.lv raksts. Uz sevis neesmu pārbaudījusi, personiskā viedokļa nav. Noliegt kā pilnīgu placebo neceļas - jebkāds ilgtermiņa impulss uz rumpi kaut ko maina. Uzlīmē stipri nostieptu leikoplastu - kā pastiepjas līmētā vieta, tā jūt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2016. gada 13. augusts, 17:50:36 »
Droši vien kādu muskuli vai locītavu nofiksē, atslogo, atslābina

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #6 : 2016. gada 13. augusts, 18:11:01 »
Uzlīmē stipri nostieptu leikoplastu - kā pastiepjas līmētā vieta, tā jūt.
Viņu nestiepj. Vnk līmē

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2016. gada 13. augusts, 23:05:57 »
Man vislabāk par bankām patika komentārs " ancient method".
Bērnībā mamma lika bankas, kad klepus bija -baigā atrakcija, ēteris smaržo, žvidzina to liesmu un hop, hop saliek .Galvenais -palīdzēja, mugura violetos riņķos, bet asinsrite uzreiz sāk strādāt

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #8 : 2016. gada 14. augusts, 12:11:36 »
Iestiepj, iestiepj...

Man sarautaas saites labi stabilizeeja...

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #9 : 2016. gada 14. augusts, 14:27:49 »
Man pēc gūžas endoprotezēšanas pārgrieztie muskuļi sāpēja. Stipri (par niekiem dakteru palīdzību nemeklēju). Fizioterapeite noteipoja un pēc 3 dienām biju uz strīpas.

Atslēdzies dille

« Atbilde #10 : 2016. gada 15. augusts, 08:14:01 »
Man teipoja sprandu un plecu, vairākas reizes, dažādi ārsti. Neko nelīdzēja.
Tikai tā neforšā sajūta, ka teipi spurojas, nejēdzīgi dušā iet, pēc tam grūti nost dabūt.
Varbūt pašā pirmajā dienā kaut kāda ļoooooti maziņa jēga, iespējams, placebo.
Tā kā - laikam katram individuāli.
Es pie tiem, kam nepatīk un neredz jēgu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #11 : 2016. gada 15. augusts, 08:42:11 »
Sprandas teips manai sprandai ar nepatika... laikam paaraak knashi gribeeja to "normaalu" padariit ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2016. gada 15. augusts, 10:35:21 »
Ar teipiem tāpat kā ar visu citu - nepietiek kursiņos pastaigāt, vajag čuju un ņuhu un poņu, kur, kam, kā likt. Viens ļoti labs dakteris salika uz sprandas - labi jutos un dušā arī netraucēja.
Esot vairāki iedarbības mehānismi. Ļoti atkarīgs no pareizas uzlikšanas. Pirmkārt, viegla refleksoterapija, otrkārt, palīdz limfas cirkulācijai (noņem tūskas), treškārt - pat krāsai esot nozīme, pārbaudīts uz neredzīgiem pacientiem, viņi ļoti labi jūtot, kura krāsa viņu enerģētikai tuvāka. Bet varot mainīties atkarībā no mentālā stāvokļa ilgtermiņā. Vienbrīd der zaļā, pēc mēneša - labāk sarkano.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2016. gada 15. augusts, 13:25:23 »
Varbūt labāk bankas?

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #14 : 2016. gada 15. augusts, 13:45:30 »
reno - bankām pavisam cits iedarbības mehānisms!
Camma jau pateica gan par teipošanas pamatmehānismiem, gan arī - svarīgi, KAS teipo - cilvēkam jābūt specam - pašam jāsaprot, kāpēc un ko teipo!
Nav tiem sportistiem tā ne psihoterapija, ne izrādīšanās - vienk. nepieciešamība.
Man gadījās, ka pasūdzējos fizioterapeitei par sāpju saasināšanos - noteipoja visu gurnu un kāju, bet es nodomāju - lai jau dara, sliktāk nebūs:)))Un brīvdienu izskaņā, kas tika pavadītas visādos fiziskos darbos, iedomājos - kāpēc man nesāpēja? :rofl: