Papildus Trix ieteikumiem nedaudz no manas puses.
Nezinu, ko Tu zini, ko nezini par ebay, tāpēc, iespējams, būs mazliet haotiski.
Pirms sākt tirgoties:
1) izdomā, pār kādu cenu esi gatava pārdot.
2) aprēķini sūtīšanas izmaksas. pasts.lv ir tarifu kalkulators - Tev jāskatās sīkpakas vai pakas (ja svars virs 2 kg). Cenas atšķirsies ES valstīm un pārējām valstīm.
3) komisijas - ebay - 10% no pārdotās preces vērtības+piegādes izmaksām. Paypal 0.50 (vai 0.30€, neatceros precīzi) + 3,9% no kopējās transakcijas summas).
Saskaiti visu kopā, veic "tirgus izpēti" - vai būsi konkurētspējīga ar savu piedāvāto cenu. Ja jā, tad liec iekšā un tirgo
Ja esi nolēmusi tomēr tirgoties:
Pluss ir tas, ka šobrīd ebay piedāvā bezmaksas ievietošanu 10-50 precēm mēnesī.
1) Auction vai Buy it now formāts. Es ieteiktu buy it now. Konkrētā cena, kuru Tu gribi saņemt. Ja izvēlēsies izsoli (auction), tad sākumcenu liec mazāko, par kuru pārdodot, Tu būsi apmierināta.
2) apraksts - pēc iespējas sīkāks, precīzāks. It īpaši tas attiecas uz lietotām mantām. Apraksti visus vissīkākos defektus (vizuālos, darbības utt.). Ja prece ir lietota (vai nav oriģinālajā iepakojumā), vairākas reizes to uzsver.
Vairākas reizes piemini, no kuras valsts sūti, cik ilgā laikā klients saņems.
3) fotogrāfijas - pēc iespējas vairāk, tuvplāni, tālplāni, iepakojums, defekti utt.
Pircēji (ļoti daudzi) nelasa visu preces aprakstu. Viņi uzķer pāris vārdus, pārējo piedomā paši. Jo skaidrāk visas nianses ir aprakstītas/parādītas, jo vienkāršāk ir risināt problēmas ar neapmierinātiem klientiem (kuri no visa apraksta ir izlasījuši preces nosaukumu un cenu).
4) preces atgriešanas nosacījumi. Slinkums tagad sīki un plaši izpausties. Bet pievērs uzmanību noteikumiem, ko prasa ES likumi, ko Tu pati vari no sevis pielikt. Citādi vari palikt zaudētājos.
5) Norēķināšanās veids - tikai Paypal. Tā ir drošība gan Tev, gan pircējam.