Vispār ideja tāda - apceļot galvenās Kurzemes pilsētas. Agrāk tie bija rajonu centri. Tagad Latvijas karte sadalīta kaut kādos man nesaprotamos novados, pagastos. Es vairs Latviju nepazīstu pēc tādas metodes. Bet man ir skaidrs, kādi bija vecie rajoni un to centri. Arī zināju mazās pilsētiņas un ciemus, pie kura rajona pieder, tagad nekā.
Izmantoju sabiedrisko transportu. Kuldīgā biju ap 11.10 un atpakaļ devos ap 17.10. Secinājums- var paspēt apskriet svarīgākās vietas, izbaudīt nedaudz atmosfēru, bet pietŗūkst laika visu izbaudīt un apskatīt. Paliek vēlēšanās te atbraukt vēl un vēl, jo pilsētas noskaņa bija pasakaina, varbūt paveicās, ka tāda diena. Likās, ka kaut kādā senā filmā atrodos. Vispār mūža darbs - apceļot Latviju.
Parasti ekskursijās, kāds pieved ar autobusu klāt, paskatieties to un šito, bet tagad bija viss ar kājām jāizstaigā, jāatrod. Bija karsta vasaras diena.
Tātad galvenais, ko apskatīt - senatnīgās ielas un mājiņas, pavisam neatjaunotas, it kā žēlīgas, bet ar tādu šarmu. Tad, protams, Rumba un tilts, visas baznīcas, sinagoga, pils parks, skulptūras utt. Nu viss, kā parasti, bet tā staigāšana pa pilsētas mazajām ieliņām, objektu meklēšana, ļoti interesanti.