Autors Tēma: Daugavgrīvas mols. (Bolderājas mols)  (Lasīts 5886 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Daugavgrīvas mols. (Bolderājas mols)
« : 2016. gada 26. augusts, 13:33:53 »
Visi zin Mangaļsalas molu. Fotogrāfu iecienīta vieta. Laba pastaigu un jūras vērošanas vieta. Bet šoreiz par otru - Daugavgrīvas molu. Apvidus ap molu ir bijusī militārā un rūpnieciskā teritorija. Daudz pamestu ēku, drupu. Drusku skarbi. Arī pats mols nav nekāda smalkā promenādes vieta, vietām sabrucis. Lai nonāktu līdz molam jāiet gabals gar jūru, kur ir gara , robusta betona krastmala.
Kaut kāda savāda pievilcība piemīt šai vietai , kur satiekas daba, jūra, liedags, kāpas, purvains niedrājs, ar pamestām celtnēm, betona drupām, veciem dzelžiem, armatūrām...
Noteikti var pavadīt vai veselu dienu, apstaigājot betonēto krastmalu, Daugavgrīvas bāku, pašu molu, kas iestiepjas jūrā un paņemot klāt, teiksim, pamesto Daugavgrīvas cietoksni.
Arī Bolderāja ir gana kolorīta.Vietām ceļojums laikā (padomju) un telpā (atgādina nomaļu Krievijas pilsētu). Netīrs, piedrazots, krūmiem un brikšņiem aizaudzis. Tā vien šķiet, ka daudzie pamestie betoni taisni provocē dauzīt uz tiem pudeles. Vietām vēl veco laiku šarms koka mājās un ielu nosaukumos - Mencu iela, Flotes iela, Gobu iela. Un mūsu laikmeta vaibsti - gandrīz pašā centrā - skaistumkopšanas salons "Glamurka". Nē, tas nav no krievu humora raidījuma "Greizais spogulis", izkārtne lepni dižojas "dabā".
Kā nokļūt uz molu? Orientieris ir Flotes iela. Pabraucot garām Jūras akadēmijas ēkai (labā pusē) , otrā sķērsiela pa kreisi, ieliņas galā mašīnu stāvvieta. Patiesībā vienkārši zemes pleķis brikšņos, krūmos. Tālāk ar kājām...

Atslēdzies Pūka

Re: Daugavgrīvas mols. (Bolderājas mols)
« Atbilde #1 : 2016. gada 26. augusts, 13:38:48 »
Te tīri info bildes. Ceļš no auto stāvvietas līdz bākai uz cietzemes, no kuras sākas mols.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2016. gada 26. augusts, 13:48:21 »
Kādreiz dzīvoju Daugavgrīvā, toreiz pieeja molam skaitījās slēgta - bija betona sēta un brīdinājuma uzraksti. Bet tāpat jau cilvēki gāja gan pastaigāties, gan makšķerēt. Tagad tur neesmu bijusi gadus 15.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2016. gada 26. augusts, 13:49:30 »
Krastmalā aizdomīgi vērojam kādu vīru, treniņbiksēs ar strīpām, un gadiem lietota alkohola pēdām sejā. Runā pa mobilo, organizē lai draugi nāk šurpu uz vientuļo krastmalu, info 20 procenti, 80 procenti "maķ, peremaķ". Tā ! Es viņu ieskaitu uzreiz kontrabandistos un laupītājos.
Beigās viņš izrādās valsts dienesta ierēdnis, kam uzdots aizvākt no krastmalas beigtu roni!  Šitā apvainot amatpersonu!

Kā liecība par ceļojošajām kāpām ir divas vēju un jūras salauzītas ābeles, kas aug liedagā un koši tauriņi uz tām. Mielojas ar ābolu sulu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2016. gada 26. augusts, 13:55:05 »
Beigti roņi pie mola tika izskaloti arī agrāk. Nezinu, kāpēc.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2016. gada 26. augusts, 13:56:02 »
Nonākot pie mola pamatnes, bākas, saprotu, ka mols laikam nav paredzēts pastaigai, sēta līdz pašai cietzemes malai, vien 60-70 cm plats plauktiņš, kam otrā pusē 3-4m uz leju  ūdens ar betona "aisbergiem". 

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2016. gada 26. augusts, 14:05:55 »
Beidzot mols! Pamazām no krasta puses tiek remontēts, katru gadu ieklājot masīvas betona plāksnes. Uz "svaigā remonta" cilvēki atstāj ierakstus. Pārsvarā Māra plus Jānis un sirsniņa, bet ir arī interesantāki - kāds krieviski uzrakstījis "vēl joprojām ar latu" un latiņu uzzīmējis., cits savu kaķi iemūžinājis portretā uz mola betona.
Mola vidū klājums izbeidzas, tur ir sabrucis mola posms, kas pie augsta ūdens līmeņa un vējainā laikā var būt bīstams. Saule strauji riet, līdz mola gala mazajai bāciņai netiekam...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2016. gada 26. augusts, 14:17:42 »
Daudzi nāk uz molu. Pārīši romantiku meklēt, kompānijas iedzert (un sasist pudeles, maķ, peremaķ!), fotogrāfi, bet mazāk kā uz Mangaļsalas mola, vienkārši saulrieta vērotāji, kuģu vērotāji. Tie mazie melnie krikumi uz horizonta ir kuģi , kas stāv reidā.
Pludmales smiltis šeit ir "smagas", kājas iegrimst un smiltis savādi skan un švīkst. Bet ir skaisti, ir.

Atpakaļceļā sastopam kādu uzvalkotu ofisa darbinieku ar visu šlipsi un pārpucētu dāmu 10 cm (!) augstpapēdenēs ar lielu tējas krūzi rokās. Nez ko viņi darīs uz mola, saule jau norietējusi? Dāma spītīgi nevelk nost augstpapēžu kurpes...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2016. gada 26. augusts, 19:37:07 »
Tagad domāju, vai tas ir tas pats, kur es biju. Laikam jau jā. Bet es biju aukstā, vējainā rudens dienā. Un no rīta.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #9 : 2016. gada 26. augusts, 19:41:00 »
Te vēl.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #10 : 2016. gada 26. augusts, 19:44:56 »
Kaut kā skarbi man laikam sanācis. Pretstatā Pūkas maigajam romantismam.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2016. gada 26. augusts, 20:29:31 »
Tur jau tas prieks, ka tādas vietas bildējot divu vienādu bilžu nebūs! Man ļoti patīk  Broņas pirmā bilde zem posta "Te vēl" un pēdējā bilde!

Te Daugavgrīvas mols tverts no Mangaļsalas mola, PILNĪGI pelēkā dienā. Ja kāds redz uz mola melnas blusas , tie ir cilvēki, kas makšķerē reņģes!

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 26. augusts, 20:42:11 no Pūka »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2016. gada 26. augusts, 20:39:56 »
Jā, debesis un jūra mainījās ik mirkli.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2016. gada 01. oktobris, 22:51:15 »
Es uz tā mola vienā vasaras naktī ... savu sievu bildināju ... bet tas bija ļooti sen. Klusums, zvaigznes, ūdens visapkārt ... Piekrita (vēl šodien brīnos, ka tā! :) )
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2016. gada 03. oktobris, 12:42:47 »
Es uz tā mola vienā vasaras naktī ... savu sievu bildināju ... bet tas bija ļooti sen. Klusums, zvaigznes, ūdens visapkārt ... Piekrita (vēl šodien brīnos, ka tā! :) )

viņai nebija daudz variantu... ;)

PS. Kurā pusē Tu viņu mestu, ja viņa atteiktos - Daugavas vai jūras pusē? :)