Autors Tēma: Gaisa mitrums  (Lasīts 7596 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Gaisa mitrums
« : 2014. gada 23. oktobris, 16:22:04 »
Sakiet, cik ilgi cilvēks var izdzīvot telpās, kur gaisa mitrums ir tieši 14%? Kolēģis saka, ka esot labi - ja ir iesnas, uzsit ar knipi pa degunu, tad blieziens pa pakausi un viss putekļos sabirst uz paklāja. Tālākais jau apkopējas rūpe. :banhead:
Pagaidām izlīdzos, izlejot litru ūdens uz tepiķa, tas mazliet līdz uz 2 stundām.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Gaisa mitrums
« Atbilde #1 : 2014. gada 23. oktobris, 16:31:42 »
Mēs ziemā darbā dzīvojam ar mitruma līmeni ap 4-7% (4% laikam bija zemākais, ko man izdevās uzķert). Nu neko. Āda no rokām birst nost ka sniegs, deguns iensu gadījumā mēdz paasiņot, acīm, ja kļūst ļoti traki, ir pieejami pilieni. Meitenes ņemt visādus atsavidzinošos/mitrinošos/termālos ūdeņus un pūš virsū. Roku krēms, bepantēns utml vienmēr ir pa rokai, lai var gan rokas, gan seju, gan ctas vietas mitrināt.

Šur tur ir izlikti lokālie gaisa mitrinātāji (ultraskaņas), kas open space apstākļos, noder tikai tiem pāris cilvēkiem, kuru dv tuvumā ir izvietoti, pārējiem psiholoģija. Bet kabinetu ļoti normāli piemitrina līdz uzstādītajam līmenim un tad atslēdzas.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2 : 2014. gada 23. oktobris, 16:40:40 »
Pff, kā Tu vēl neesi sakaltusi??? :faint:
Mitrinātāju pasūtīju internetbodē. Telpa ne pārāk liela - ap 20 m2. Ceru, ka līdzēs. Savādāk mazgāšu mājās vešu un stiepšu uz darbu žāvēt. Ienāk šefs - a man bumbērenes strīpā sakarinātas.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2014. gada 23. oktobris, 16:45:21 »
Labāk ņemt mitrinātāju, kas paredzēts lielākai kvadratūrai kā mitrināmā telpa + ultraskņas, nevis uz sildītāja (ja tādi vispār atrodami). Tad tvaiks nāk ārā auksts.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2014. gada 24. oktobris, 10:04:35 »
Man arī jautājums par mitrinātāju ir aktuāls. Mājās ir ok, bet darbā gan vajadzētu.
Kādās cenās ir tie ultraskaņas aparāti?

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #5 : 2014. gada 24. oktobris, 10:08:03 »
vai lētāk nav vnk telpā kaut kur nolikt vāzi/spaini ar ūdeni??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

viesmiiliigs

• Viesi

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2014. gada 24. oktobris, 10:40:46 »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2014. gada 24. oktobris, 11:04:42 »
DEPO redzēju kaut kādas specifiskas  figņas, kas mitrumu savāc.... bet ja tā vaina ir visu laiku , tad no kaut kurienes nāk.... Klau, a kā jums ar ventilācīju? Principā, tam mitrumam ar cirkulācīju jābūt izvadītam ...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2014. gada 24. oktobris, 11:12:00 »
olguc, problēma ir sausums, nevis mitrums. Vajag to aparātu, kas slapju pataisa, ne otrādāk ;)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2014. gada 24. oktobris, 11:21:35 »
Labāk sausums nekā mitrums.
Vislabāk tvaiko karsts ūdens. Kad sīčiem iesnas, tad vāru tējas -katlā tēja, vāks nost. Māja smaržo un mitrums rodas. Pārējā laikā priecājos, ka mājā sauss un nekas pa stūriem nepelē.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2014. gada 24. oktobris, 11:32:58 »
A... mitrumu vajag ofisa telpās... Nu tad jāuzliek pāris  puķu podus uz palodzes virs radiātora. Un katru  otro dienu tās jālaista.  Akvāriju :o)...  kafijai ūdeni jāvāra telpās, lai tvaiki kūp... jāstrādā enerģiskāk - cilvēks visvairāk izdala mitrumu elpojot, vismaz reizi dienā  grīdu ar mitru lupatu ...  ;o)) Tas pirmais, kas prātā ienāk ...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #12 : 2014. gada 24. oktobris, 14:56:46 »
Atceros, ka kaadeiz beerniibaa teetis uz radiatoriem apkures sezonas laikaa mitrus palagus klaaja. Veel bija ar stiepli burcinjas piemonteejis, kur vienmeer uudeni papildinaaja. Ofisaa nez vai derees, bet, ja nu vecie, labie chuguna radiatori un nav ikuraat visiem acu priekshaa, var kaadu mitru frotee dvieli tureet.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #13 : 2014. gada 24. oktobris, 15:38:14 »
Ļaudis, a man radiatora nava! kaut kāda mistiska super-duper sistēma pievada, izvada, iesūnē, atsūknē un dūc. es lēnām sakalstu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2014. gada 24. oktobris, 15:39:06 »
Tas ir nenovēršami. Ja vien apsaimniekotājs neieliek lielo mitrinātāju sistēmā, kas ir maz ticams.