Autors Tēma: Diskusija par karmu  (Lasīts 7738 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lilith

Re: Diskusija par karmu
« Atbilde #15 : 2016. gada 05. septembris, 11:53:23 »
Ilgu laiku biju karmas koncepta piekriteja, jo likaas, ka tas ir vieniigais, kas speeja izskaidrot sho pasauli. Bet nu jau kaadus gadus esmu sapratusi, ka s**** tas vien ir. Pashlaik dziivoju taa, kaa veelos - uznjemos atbildiibu par sastraadato un nechikstu, ka karma slikta.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2016. gada 05. septembris, 13:12:28 »
O, jā, karma...
Nu i kā es to savu iepriekšējās dzīvēs sajāto karmu varu izlabot? Ja man nav ne jausmas, ko es kādam esmu ieriebusi?
Vajag piemēru? Aber lūdzu.

Man nekas nekrīt no gaisa - viss ir jānopelna ar asiņainu muti. Par ieteikumiem dzīvot vieglāk, izmest visu, kas gadu nav bijis vajadzgs, un brīvi tērēt, jo "nauda ir jātērē, tad nauda atgriežas" man prasās uzvesties lopiski, tikai nesaprotu, - zviegt vai gaudot. Kad desmit gadus valkātā pusziemas jaka beidzot ir izjukusi tā, ka nav aiztaisāma, atļāvos tirgū nopirkt pufaikmēteli par 25 latiem [pēdējā latu rudenī], lētāko, ko atradu, pārējie maksāja no 50 uz augšu. Atļāvos. Pēc nedēļas izjuka zābaki [plānoti vēl divām ziemām]...

Iemācījos par savu darbu paprasīt daudzmaz normālu samaksu - krīze nožmiedza 2/3 no klientiem. Sveiki atpakaļ bedrē.

Vīrs [kura iepriekšējā darbavieta bankrotēja] pēc krietna laika sāka strādāt, nopūtos, ka būs mazliet vieglāk visu vilkt - nedēļu pēc pirmās algas noklājās mašīna. Remonts divu algu apmērā, cita - četru.

Sen esmu iemācījusies no vienas uts ādas uzšūt četrus mētelīšus. Ja vajag, arī zābakus pie viena.

Nu un ko no manis tai karmai īsti vajag? Lai es iemācos apdir@t līdzcilvēkus, piesakos par VID direktoru un nozogu desmit miljonus? Jo nevajag būt tik pieticīgai?
Vai pārdot visu mazumu, ko ir izdevies sastrādāt, ieguldīt naudu bankā "Baltija" "bērnu izglītībai", nodot bērnus bērnunamā un aiziet klosterī? Jo nevajag būt tik savtīgai - gribēt ziemas jaku, kam nepūš cauri? Vienu. Desmit gadu laikā.

Kāda, hren, dvēseļu skola un iepriekšējo dzīves grēku atstrādāšana, ja nav ne zināms, ne nojaušams, kas jāatstrādā?

Buļļa mēsli un acu aizmālēšana pamuļķiem.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #17 : 2016. gada 05. septembris, 13:49:20 »
Oi, Trixīt, Tu kā vienmēr - kā ar mietu atvēzējies, tā gar zemi visi, gan svešie, gan savējie. :rofl: Karmai no Tevis noteikti nevajag neko.
Dažus vārdus pačukstēšu priekšā: dusmas, netaisnības sajūta (lasi - skaudība) utt. Tas, protams, neizslēdz pozitīvo, ko sarežģītā dzīve Tev dod - prasmi no uts ādas mētelīšus uzšūt, būt darbīgai, radošai. Novērtē to. Tu taču nesēdu lupatu kaudzē un nelūdz socpabalstus.
Katrai rundziņai divi gali.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2016. gada 05. septembris, 14:13:26 »
Es to saprotu tā, ka, jā - mēs neatceramies, nezinām un nesaprotam, kas, par ko un kāpēc. Jo mūsu laicīgās dzīves operatīvajā atmiņā tas netilpst. Bet dvēsele, lielais cietais disks, tā zina visu un apzinās visas cēloņsakarības, kas, par ko un kāpēc.

Bet par to, cik grūti iet...
Vai atceraties to anekdoti, kur viens džeks sūdzējās, ka pārapdzīvotajā dzīvoklī trobele un miera nav, un sievasmāte... un kas tur vēl... Un kā situācijas risinājums viņam tika ieteikts ieviest tai dzīvoklī kazu, neatceros, uz nedēļu vai cik tur. Un tad, kad termiņš pagāja un kazu no dzīvokļa izvāca, viņš bija pārlaimīgs par to, kāds dzīvoklī brīnišķigs miers!
Viss ir relatīvs. Pustukšs vai puspilns.
Kāpēc es to pieminēju? Jo Dievs, Visums vai Augstākais Spēks (sauc , kā gribi) rīkojas tieši tāpat - ja tu par kaut ko kurni, ka tev ir grūti un sūdīgi, tad piešķir tev "kazu" - kaut ko, kas situāciju vēl pasliktina, lai tev beidzot pielektu, ka pirmīt nemaz tik slikti nebija! Lai iemācītu tevi nespļaut Dievam acīs! Un priecāties un pateikties par to, kas tev dots.
Starp citu, par dāvanām. Dāvanas visi esam dāvinājuši. Kam mums patīk dāvanas dot, mmm? Tam, kurš par tām neviltoti priecājas, vai tam, kurš tās nomet kaktā un vēl kādu nievājošu piezīmi pasaka? Tam otrajam vispār negribas neko dot, bet pirmajam gribas dāvināt vēl, jo pašam prieks, ka cilvēkam prieks, ne tā? Un Tam, Tur Augšā, ir tāpat. Viņš dāvā tam, kas novērtē un pateicas. Veiksmes vai neveiksmes nav gluži kaut kas no mums neatkarīgs, kas tā vienkārši notiek pats no sevis. Tās ir "dāvanas" un "kazas". Mēs tās piesaistām - ar savu rīcību, saviem vārdiem, domām, attieksmi. Vārdi un domas ir materiālas. Mainoties garīgi, mainās situācijas ap mums.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #19 : 2016. gada 05. septembris, 14:55:16 »
Viegli sprediķot pie pilnas bļodas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2016. gada 05. septembris, 15:09:08 »
Kā Tu zini, kāda mana bļoda? :D

Jopcik, Trix. Tev ir labs vīrs, veseli bērni un jūs būvējat māju (nu, cik no foruma tekstiem esmu izlobījusi). Vai tā nav laime?! Par to jūs apskaustu vismaz katrs otrais cilvēks. Es tai skaitā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #21 : 2016. gada 05. septembris, 15:33:30 »
Zināma taisnība Trix ir! Vispirms vajag pabarot, apmazgāt, izārstēt un tad var sprediķot. Tā starp citu Māte Terēze (no vakardienas svētā) darīja! Nevis gānīja un lādēja visus par viņu sabojātajām karmām, vai zemajām kastām, bet vāca pa ielām un dziedināja CILVĒKUS. 

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #22 : 2016. gada 05. septembris, 16:46:06 »
Trix, no manaa tornja paaraak koncentreeta uz materiaalaam veertiibaam ... man, man, man!!! Kad "palaidiisi" naudas teemu valjaa, tad buus ok.
Piekriitu Ragainai - dusmas, skaudiiba, iespeejams veel nenoviidiiba ... visu laiku luur kas ir citiem
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #23 : 2016. gada 05. septembris, 17:51:57 »
Ja kaads skalji nesuudzas, tas defoltaa budzis ;)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #24 : 2016. gada 05. septembris, 17:58:00 »
Kaut kas tajā karmas būšanā ir, taču lielākoties pasniegts tas tiek tikpat primitīvi, kā evolūcijas teorijas skaidrojums, ka cilvēks radies no pērtiķa un tik burtiski tas tiek arī uztverts. Vismaz par sevi zinu - atsevišķas lietas notiek, tāpēc, ka... Tāpat vienai manai draudzenei atliek tikai par kaut ko paburkšķēt, un skat' - viņa nonākusi apgrieztā situācijā.
Bet varu saprast, piemēram, Trix, jo ir bijis līdzīgi - vai nu nauda tam, vai tam, nu, un kā domu par naudu var atlaist, ja par to, kur to ņemt, nepārtraukti jādomā?
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #25 : 2016. gada 05. septembris, 18:20:59 »
Bet varu saprast, piemēram, Trix, jo ir bijis līdzīgi - vai nu nauda tam, vai tam, nu, un kā domu par naudu var atlaist, ja par to, kur to ņemt, nepārtraukti jādomā?
nu bet darbs tachu ir, naudas arii sanjem. Dziivot ir kur, eest ir ko, visi veseli. Nu ko veel cilveekam vajag?? Taa skrieshana peec vairaak, vairaak arii rada to, ka visu laiku truukst. Manas domas, nepretendeeju uz patiesiibu
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #26 : 2016. gada 05. septembris, 20:59:47 »
nerzinu,vai ir vērts šeit par to runāt,bet tieši tā jau izpaužas karmas likums,ka katram jāatbild par to ko nopelnījis iepriekšējās dzīvēs.Jūs šeit domājat,ka vainīgi ir visi citi-nabadzīga bērnība,koka mantiņas,bargs vectēvs,dzērājs tēvs,.Bet tā nav.Pats vien ir ļooooti vainīgs.Variet man neticēt,bet pamēģiniet iedziļināties tajā,ko teicu.
Nu ja, pozicionējums Es un jūs-visi pārējie jau vien norāda, ka piestrādāts pie smadzeņskalošanas. Kurās sieviešnodarbībās tad pabiji?
Tak tici, kam gribi, bet kāpēc tev un līdzīgiem ir uzmācīga vēlme pārliecināt citus? Un, ja cits tavu ideju (kas faktiski pat nav tava) nepieņem, tad uzskatāms par mazāk izglītotu garīgi?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2016. gada 05. septembris, 21:11:12 »
Nu, var jau kļūt par lielākiem indiešiem kā paši indieši :)
un lēkāt līdzi visām pasaules reliģijām, pasaules uzskatiem.
Bet nu, ko sēsi, to pļausi un enerģijas nezūdamibas likums ļaus izaugt zaļā zālītē...
...un šeit seko stāsts par to,
ka atnāca govs, to zāli apēda, kāds brīnījās kā Tu esi pārvērties... ;)
Tāda lūk, Karrrma... :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #28 : 2016. gada 05. septembris, 21:24:37 »
Sorry par nelielu atkāpi no karmiskām lietām, vienk.acī iekrita Trix citētā ideja par "nauda ir jātērē, tad nauda atgriežas". Tas bija pirms gada, pusotra, kad eksperimentēju ar pozitīvās domāšanas figņu. Iebraucu auzās uz trim mēnešiem, jo domāt ta vajadzēja, ka man ir , ir un ir. Tas rezultējās ar vienu riktīgu mīnusu bankas kontā :))  Gaidu joprojām, kad tad atgriezīsies  :rofl:

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #29 : 2016. gada 05. septembris, 21:42:25 »
eksperimentēju ar pozitīvās domāšanas figņu. Iebraucu auzās uz trim mēnešiem, jo domāt ta vajadzēja, ka man ir , ir un ir. Tas rezultējās ar vienu riktīgu mīnusu bankas kontā :))
Nu pieņem, ka tev tā lieta nestrādā ... vai arī tev to nevajag. Redz kāds intereses pēc nopērk loterijas biļeti un vinnē ļimonu. Kāds visu mūžu pērk un rēķina laimīgās kombinācijas un nekā.
Es uzskatu ka katram ir tas kas vajadzīgs. Ja man kkā nav ... nu tad man to nevaig ;)