Autors Tēma: VID sāga  (Lasīts 4820 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: VID sāga
« Atbilde #16 : 2016. gada 19. oktobris, 17:10:25 »
Es jūs nesaprotu, biedri!
Lai gan, jā. Attieksme pret šo jautājumu pēc definīcijas cilvēkiem būs dažādas. Tiem, kuri vairāk maksā, atšķirsies no tiem, kuri vairāk saņem, sociālistiem - no liberāļiem, urrāpatriotiem no neurrāpatriotiem ...
Riskēju būt nepopulārs, bet man, kurš tos nodokļus maksā nesalīdzināmi vairāk nekā saņem, un, vēl ņemot vērā to lielisko attieksmi pret tādiem kā es, ... Būtu neizsakāmi priecīgs, ja tas kantoris nokristu un vispār nekad vairs nepieceltos. Nemaz nerunājot par to, ka tur būtu vajadzīgi normāli vadoņi. Jo dumjāki, jo labāk manuprāt. VID ir jābūt tā kā tai teicienā par sievasmātes diviem zobiem. Un jo ātrāk tas tā būs, jo ātrāk mēs varēsim izbaudīt, kā ir dzīvot Eiropā, kur sīkuzņēmēji nodokļus nemaksā gandrīz nemaz, vidējie - maz, bet galvenie maksātāji ir lielās zivis... tā vienkāršā iemesla pēc, ka tas tā LV ir iespējams tikai tas, ja VID sīkos izkontrolēt vnk nebūs spējīgi. Āmen.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #17 : 2016. gada 19. oktobris, 17:21:40 »
sīkuzņēmēji nodokļus nemaksā gandrīz nemaz, vidējie - maz, bet galvenie maksātāji ir lielās zivis..
Tu gadījumā nejauc nodokļu likumus ar nodokļu iekasēšanas mehānismu?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2016. gada 19. oktobris, 18:02:17 »
No pantiņa par 10 maziem nēģerēniem:
Konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu savu kandidatūru atsaucis Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #19 : 2016. gada 19. oktobris, 18:07:36 »
Tu gadījumā nejauc nodokļu likumus ar nodokļu iekasēšanas mehānismu?

Jā, es runāju tieši par spēju iekasēt nodokļus. Kad nespēs vairs čmorīt tantiņas Centrāltirgū ar 10 l pašsalasītu melleņu, tad mēs dzīvosim jūtami labāk. Tāds ir mans uzskats. Un paši bez visādiem VID, es domāju, mēs galā un skaidrībā tiksim.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #20 : 2016. gada 19. oktobris, 18:12:16 »
Ja likumā būtu noteikts, ka tantiņas un sīkuzņēmēji un tml no nodokļiem ir atbrīvoti (nu, līdz kaut kādam gada apgrozījumam), nekāds VIDs šos neaiztiktu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2016. gada 19. oktobris, 23:10:42 »
Bet līdz, ja nemaldos 3000EUR/gadā, arī ir atbrīvoti.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #22 : 2016. gada 20. oktobris, 06:03:27 »
Ja likumā būtu noteikts, ka tantiņas un sīkuzņēmēji un tml no nodokļiem ir atbrīvoti (nu, līdz kaut kādam gada apgrozījumam), nekāds VIDs šos neaiztiktu.

Ja būtu ... Tur jau tā lieta, ka pie tās attieksmes, kāda tā ir no valsts augstāko amatpersonu puses pret pārējiem, "ja būtu" pienāks tad, kad pūcei aste ziedēs. Rezultātā uzskatu, ka šīs valsts un sabiedrības pareizas attīstības vārdā mums šodien ir labāk vajadzīga vāja un nabadzīga valsts un mazspējīgs VID tai skaitā. Citastarpā, ja jau tik ļoti sacepušies, RD nebūtu, no kā finansēt tramvaja līniju, t.i., lielā daļā jautājumi par rebēm ar naudu no pustukšā kopējā katla atkristu paši no sevis, - bez parakstu vākšanām, utt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2016. gada 20. oktobris, 07:34:46 »
Bet mums jau ir vāja un mazspējīga valsts - ar čupiņu miljonāru - un bezzobains VIDs - pret miljonāriem. Viss kā tu gribi, vai ne?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #24 : 2016. gada 20. oktobris, 07:37:15 »
mazspējīgs VID tai skaitā
Ačgārna Tev loģika. Mazspējīgs VIDs turpinās kost vājākos, jo priekš lielākiem zobi par švaku. Tas ir tas, ko Tu gribi?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #25 : 2016. gada 20. oktobris, 12:10:00 »
 :coffee: a nafig viņiem vispār tas direktors ar tik briesmīgu algu, ja viņi  gandrīz gadu var bez tā izturēt???

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #26 : 2016. gada 20. oktobris, 18:13:29 »
Bet mums jau ir vāja un mazspējīga valsts - ar čupiņu miljonāru - un bezzobains VIDs - pret miljonāriem. Viss kā tu gribi, vai ne?

Atņemt un sadalīt! Kaut kas dzirdēts, ne?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2016. gada 20. oktobris, 19:58:20 »
Atņemt un sadalīt! Kaut kas dzirdēts, ne?

Atkal laid nožēlojamu un lētu demagoģiju?

Nevis atņemt un sadalīt, bet iekasēt no visiem - gan miljonāra n-tos līdz šim neiekasētos miljonus, gan no tantiņas 5 centus no pārdotā zeķu pāra. Nevis no tantiņas - nodokli 2x zeķu cenā, bet par miljonāru izshēmotajiem miljardu parādiem plātīt rokas.

"Nodokļu maksātāji ir parādā valsts kasei 1369 miljardi eiro... No tiem  pāri par 800 miljardiem ir faktiski nepiedzenami."
http://apollo.tvnet.lv/zinas/kopejie-nodoklu-paradi-latvija-oktobra-sakuma-1-369-miljardi-eiro/775624

Tas kā kā normāli, ja?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #28 : 2016. gada 20. oktobris, 20:00:33 »
.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #29 : 2016. gada 20. oktobris, 20:25:45 »
Atkal laid nožēlojamu un lētu demagoģiju?

Nevis atņemt un sadalīt, bet iekasēt no visiem - gan miljonāra n-tos līdz šim neiekasētos miljonus, gan no tantiņas 5 centus no pārdotā zeķu pāra. Nevis no tantiņas - nodokli 2x zeķu cenā, bet par miljonāru izshēmotajiem miljardu parādiem plātīt rokas.

"Nodokļu maksātāji ir parādā valsts kasei 1369 miljardi eiro... No tiem  pāri par 800 miljardiem ir faktiski nepiedzenami."
http://apollo.tvnet.lv/zinas/kopejie-nodoklu-paradi-latvija-oktobra-sakuma-1-369-miljardi-eiro/775624

Tas kā kā normāli, ja?

"Līdz šim neiekasētos" :thumbsup: :rofl: :rofl: :rofl:
Nu ja, galvenais tak izdomāt kādu nouhau, kā "līdz šim neiekasētos ..." varētu pārmānīt no cilvēku personiskajiem kontiem uz valsts. Tak nav nekādas kārtības valstī, kamēr kādam te vēl ir palikuši "līdz šim neiekasētie" ietaupījumi, utml., ne?  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Izskatās gan, ka šoreiz ir runa par "atņemt un sadalīt", y nepavisam ne par ko citu.