Autors Tēma: VID sāga  (Lasīts 4809 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: VID sāga
« Atbilde #30 : 2016. gada 20. oktobris, 20:51:11 »
Pag, draudziņ, a tu man pastāsti, kā var aiziet uzņēmuma parādi miljonos, ja man pēc pusmēneša nodokļa kavējuma i ne simta apmērā jau draudu vēstules nāk? Un pēc pāris mēnešiem es varu iet ar savu uzņēmumu, vai, precīzāk, mans uzņēmums var iet pa taciņu uz topošā tramvaja teritoriju.

Ak, jā, viena niansīte - man tāds sīks uzņēmumiņš, nevis sashēmotie miljoni.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2016. gada 21. oktobris, 09:02:20 »
Atkal laid nožēlojamu un lētu demagoģiju?

Nevis atņemt un sadalīt, bet iekasēt no visiem - gan miljonāra n-tos līdz šim neiekasētos miljonus, gan no tantiņas 5 centus no pārdotā zeķu pāra. Nevis no tantiņas - nodokli 2x zeķu cenā, bet par miljonāru izshēmotajiem miljardu parādiem plātīt rokas.

"Nodokļu maksātāji ir parādā valsts kasei 1369 miljardi eiro... No tiem  pāri par 800 miljardiem ir faktiski nepiedzenami."
http://apollo.tvnet.lv/zinas/kopejie-nodoklu-paradi-latvija-oktobra-sakuma-1-369-miljardi-eiro/775624

Tas kā kā normāli, ja?

miljoni, ne miljardi, attopies!  Latvijā tik trakas naudas nav.  :)

bet vienalga nenormāli. Tomēr VIDs tur tikai daļēji vainīgs, jo pietrūkst politiskās gribas pieņemt VID ierosinātos likumu grozījumus... kaut vai zelts reeksporta sakarā

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #32 : 2016. gada 21. oktobris, 12:58:45 »
VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktors Čerņeckis iesniedzis atlūgumu .. Var minēt 3x, kāpēc.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #33 : 2016. gada 21. oktobris, 17:18:40 »
Pag, draudziņ, a tu man pastāsti, kā var aiziet uzņēmuma parādi miljonos, ja man pēc pusmēneša nodokļa kavējuma i ne simta apmērā jau draudu vēstules nāk? Un pēc pāris mēnešiem es varu iet ar savu uzņēmumu, vai, precīzāk, mans uzņēmums var iet pa taciņu uz topošā tramvaja teritoriju.

Ak, jā, viena niansīte - man tāds sīks uzņēmumiņš, nevis sashēmotie miljoni.

Redzi, atkal mums pieejās atšķirība.
Pataujā cilvēkus LV. Uzdod jautājumu, vai labprāt piespiedu kārtā maksā savu nopelnīto naudiņu par valsts pārvaldes sniegtajiem superpuperkvalitatīvajiem pakalpojumiem? Un, ja atbilde izrādīsies tāda, ka vairākums neuzskata to samaksu par adekvātu tam, ko saņem pretī, tad jebkurš cilvēks, kurā nemājo melna skaudība, Tev pateiks, ka tas miljonārs ir malacis, ka ir izdomājis, kā nemaksāt.

Bet Tev taču skauž, vei ne?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #34 : 2016. gada 01. novembris, 17:18:38 »
VID vadītāja amatam komisija par piemērotāko atzīst Ilzi Cīruli

Ziņu aģentūra LETA, Šodien, 16:10

Konkursa komisija par piemērotāko Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pretendentu atzinusi apdrošināšanas kompānijās pieredzi guvušo Ilzi Cīruli, šodien žurnālistiem pavēstīja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.
Lēmums pieņemts pēc konkursa trešās kārtas, kurā pretendentu vadības kompetences vērtēja personālatlases kompānijas "Eiropersonāls" speciālisti.
Krieviņš skaidroja, ka Cīrule tika izvēlēta kā labākā kandidāte uz VID ģenerāldirektora amatu, ņemot vērā viņas sniegtās atbildes konkursa gaitā, viņas stratēģisko redzējumu par VID turpmāko darbību, komandas vadību, pārmaiņu vadību un rezultātu sasniegšanu. "Cīrule visus šos pārbaudījumus veica ļoti labi, tāpēc komisija nolēma virzīt viņu," piebilda Valsts kancelejas direktors.
Krieviņš par komisijas lēmumu jau informējis finanšu ministri Danu Reizniecei-Ozolu (ZZS), kura, ticamākais, ar Cīruli tiksies šo ceturtdien, 3.novembrī.
Arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) medijiem teica, ka, visticamāk, saruna varētu notikt ceturtdien, 3.novembrī. Savukārt valdībā par jauno VID vadītāju vajadzētu lemt nākamnedēļ.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #35 : 2016. gada 01. novembris, 18:06:12 »

"Nodokļu maksātāji ir parādā valsts kasei 1369 miljardi eiro... No tiem  pāri par 800 miljardiem ir faktiski nepiedzenami."
http://apollo.tvnet.lv/zinas/kopejie-nodoklu-paradi-latvija-oktobra-sakuma-1-369-miljardi-eiro/775624

Tas kā kā normāli, ja?

Tos briesmu ciparus ar kāds vērtē, kad pārpublicē?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #36 : 2016. gada 01. novembris, 18:19:04 »
Tur bija Viens komats trīs utt

Atslēdzies Mao

« Atbilde #37 : 2016. gada 01. novembris, 18:24:19 »
Atkal laid nožēlojamu un lētu demagoģiju?

Nevis atņemt un sadalīt, bet iekasēt no visiem - gan miljonāra n-tos līdz šim neiekasētos miljonus, gan no tantiņas 5 centus no pārdotā zeķu pāra. Nevis no tantiņas - nodokli 2x zeķu cenā, bet par miljonāru izshēmotajiem miljardu parādiem plātīt rokas.

Pie Tavas nodokļu politikas versijas, vispirms jāaizklapē visi tirgi, nu tā daļa, kur pašražoto netirgo, Rumbulas autoplači un dažādi i-veikali. Bet tas netiek darīts 20 gadu. Es skaļi jautāju, kāpēc VID neievieš mazajiem elementāru patentmaksu? Kāpēc kaimiņos ir akal inovatīvs likums, ka mazie mikrobi, noskaitot mikronodokli, varēs neiesniegt pat gada pārskatus (un patiešām, kur vairs to vajadzība), bet pie mums visas idejas nonāk piedziņas mapē? Juristi jau tirgo uzņēmumus kaimiņos, ka čaukst. Kas būs pēc 2 gadi?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #38 : 2016. gada 01. novembris, 18:42:29 »
Juristi jau tirgo uzņēmumus kaimiņos, ka čaukst.
Lasīju, ka reģistrēšana kaimiņos nekādi neatbrīvo lv darbojošos uzņēmumu no LV nodokļiem.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #39 : 2016. gada 01. novembris, 19:47:24 »
Lasīju, ka reģistrēšana kaimiņos nekādi neatbrīvo lv darbojošos uzņēmumu no LV nodokļiem.

Nu tak. Tais jaunu, veco uz kapiņiem un amen.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #40 : 2016. gada 01. novembris, 20:02:04 »
Neesmu iedziļinājusies. No tās info sanāca, ka arī jauns neglābsies.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #41 : 2016. gada 01. novembris, 20:17:16 »
Kā ta ne? Ja viss reģistrēts kaimiņos, tad viss arī maksāts tiks kaimiņos. Kā var piespiest nodokļus maksāt divreiz? LV tikai telpu īre un viss. Kaut to pašu grāmatvedību pasūtu no estiem, rēķins anglisks ar vatu no estijas, a grāmatvedis pie blakusgaldiņa darbojas...
Visus sakost!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #42 : 2016. gada 01. novembris, 20:23:11 »
Neesmu iedziļinājusies. No tās info sanāca, ka arī jauns neglābsies.

Nu peļņa jāpūš prom nevis uz LV, tas ezim skaidrs...