Autors Tēma: Par stulbiem, nepilnīgiem likumiem un normatīviem aktiem.  (Lasīts 1204 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Par stulbiem, nepilnīgiem likumiem un normatīviem aktiem.
« : 2016. gada 09. septembris, 09:07:17 »
Reku vēl viens: Varbūt es pārklausījos, bet liekas, ka RD gatavo normatīvu aktu, kas paredz tvaika nosūcēju demontāžu, ja tas pievienots mājas ventilācijas sistēmai ēkās ar gāzes sistēmas plītīm. Nu akta būtība tāda ka, ja notiek gāzes noplūde, tad eksplozijas riski ir lielāki, jo teorētiski nosūcējs izslēgtā stāvoklī nobloķē iespējamo noplūdušās gāzes aizsprukšanu pa ventilāciju.

Atslēdzies Minne

Re: Par stulbiem, nepilnīgiem likumiem un normatīviem aktiem.
« Atbilde #1 : 2016. gada 09. septembris, 09:17:35 »
Tas ir slikti, vai arī es kko nesapratu?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2016. gada 09. septembris, 09:19:40 »
Mao, tu esi nedaudz "aizgulējies" - nu jau tiek runāts par to, ka šī nejauši/aplami izveidotā "norma" ir steidzami jālabo...

http://nra.lv/latvija/184244-virtuvju-demolesanas-noteikumi-japarskata.htm

Atslēdzies Mao

« Atbilde #3 : 2016. gada 09. septembris, 09:25:12 »
Mao, tu esi nedaudz "aizgulējies" - nu jau tiek runāts par to, ka šī nejauši/aplami izveidotā "norma" ir steidzami jālabo...

Ok, bet tas nenozīmē, ka es kādam ko nekvalitatīvu paziņoju, jo tēmas būtība ir Likumdevēju stulbums un ir labi, ja tas tiek izķerts spermatozeīda stāvoklī, bet ir reizes, kad nepavisam.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2016. gada 09. septembris, 09:26:40 »

Šī rakstiņa virsrakstu droši var ielikt arī Mazsmadzeņu kretīnu tēmā :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #5 : 2016. gada 09. septembris, 09:27:04 »
Reku vēl viens: Varbūt es pārklausījos, bet liekas, ka RD gatavo normatīvu aktu, kas paredz tvaika nosūcēju demontāžu, ja tas pievienots mājas ventilācijas sistēmai ēkās ar gāzes sistēmas plītīm. Nu akta būtība tāda ka, ja notiek gāzes noplūde, tad eksplozijas riski ir lielāki, jo teorētiski nosūcējs izslēgtā stāvoklī nobloķē iespējamo noplūdušās gāzes aizsprukšanu pa ventilāciju.

Labojums - akta autors IeM.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #6 : 2016. gada 09. septembris, 09:29:35 »
Rakstu izlasīju, riski, ka kaut kādā interpretācijā stulbums notiksies, paliek spēkā.

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2016. gada 09. septembris, 09:29:36 »
Tad es saprotu, ka fasádes izmai'nas, kuru laiká ársienás parádísies jauni caurumi un trubas, tagad bús at'lautas?
Kas pa to starpu var notikt ar dzelzsbetona dzelzs stie'neim, ja katrs urbs, kur pagadás, pofig? Tas gadíjumá nav mé'ginájums tás nepieklájígi izturígás psrs laiku ékas sabrucinát, lai tak beidzot pirktu jaunas?

Nav tá ká par vélu?
Un vél interesanták: cik ugunsgré'ki lídz 'sim ir izcélu''sies tvaika nosúcéju un vsp gázes dé'l? Iz'nemot páris sprádzienus, iespájams, i bez nosúcéjiem, kur kontingents vnk 'zúpojis, gázi va'lá atstájis un smé'kéjis?

Turklat, lai pieráda, ka dzívoklí vsp ir nosúcéjs un ka tas nav konstanti ieslégtá stávoklí, vai ka man vnk visu vasaru logi va'lá nestáv (un ir vi'ni visu vasaru va'lá).
Un ká ar tiem, kas atteiku'sis no gázes un lieto tikai elektriskás plítis, kgan májá vsp gázes vads ir?
Un uz májám bez gázes tas vsp neattiecas?

Tur vsp ir cits trúkums, ka pú'sot naturálajá ventilácijas sistémá 1 kaimi'na kotle'su smaka var izlíst apak'sstáva kaimi'nu vannasistabá. Bet tas táds slidens un grúti pierádáms trúkums ;)

Nesaprotu, ká vsp ko tádu var pie'nemt ar atpaka'lejo'su datumu? Viss, kas uzstádíts lídz 'sis likums stájas spéká, nedríkst tikt skarts.

Turklát bija opcija papla'sinát to caurumu un da'lái pielikt kkádu tur restíti un tad tomér varot.

Izklausás péc tás pa'sas sérijas ká obligátie dúmu detektori: OK, ir man 1 pie griestiem. 1.x lietotá cepe'skrásns piedúmoja visu, vel páris x cepe'skrásní kkas dedzis un dúmi pa visu dzívokli. Domájiet, tas 'kínie'su sú*** kaut reizi nostrádája? Bet bút ta ir :D Kur's izkontrolés, ka baterija nomainíta? idioti, várdu sakot.

Vispár tak sen solíja, ka psrs májám jau jábút sabruku'sám. Tad ko 'nemties. Liegt stiklot lod'zijas- to 90to gadu "dizainu" tak sen vairs nevar saboját. Un Godmanis ká reiz pa TV teica siltinát, jo tad bija ener'gétikas kríze...
Un ja jau dé'l stulbiem likumiem vai to izmai'nám kkas jápárbúvé, tad bútu tá ká lo'giski, ka valsts vai pa'svaldíba, kas s''adus likumus pie'nem, sedz to radítos zaudéjumus, ne?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 09. septembris, 10:04:03 no pitons »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2016. gada 09. septembris, 09:46:07 »
Starpatbilde - šamie tak tos stiklotos balkonus un kur patrāpās karinatos kondiķus, lai arī pat nav jālaužās dzīvoklī, izķert nevar. Mana nāss sajūt, ka tiek veidots placdarms sodu iekasēšanai par labu ugunsdzēsējiem. Tīri kases papildināšanai. Arī apdrošinātāji var bezēt rokas, jo tagad varēs vispār zaudējumus no ugunsgrēkiem nesegt - ventilāciju aizštopēji? Ak nebij aizliegts? A tagad ir! Nemaksāsim, jo meloji līgumā, ka viss aprīkojums atbilst aktiem. Sēdi un nečauksti.

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2016. gada 09. septembris, 10:54:07 »
Vai nosūcējs ielaists kopējā ventilācijā, nočekos ļoti vienkārši -gāzenieki. Ieraudzīs un noplombēs gāzi. Varēs raut nost nosūcēju, atrādīt, ka tagad viss kārtībā un par to visu samaksāt.

Loģika tajā visā ir, jo tiek aizbāzts vienīgais dabiskās ventilācijas caurums paša virtuvē. Ja uzliek riktīgi jaudīgu, arī kaimiņiem dzīvi var pabojāt.

Komunālās dzīvošanas likumsakarības

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2016. gada 09. septembris, 11:27:06 »
Logs skaitās piespiedu ventilācija?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2016. gada 09. septembris, 12:35:53 »
logs nestāv vaļā visu laiku.

tur tā fiška tāda, ka dabasgāze, metāns ir vieglāka par gaisu, tāpēc noplūdes gadījumā paceļas augšā un pa dabisko ventilācijas kanālu, kurš "strādā" visu laiku mierīgi aizplūst prom.

par laimi man elektriskā plīts