Autors Tēma: Airbaltika rokas bagāža  (Lasīts 1730 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Airbaltika rokas bagāža
« : 2016. gada 09. septembris, 11:57:53 »
Rakstu un pati pie sevis smejos..." kurš nu būtu jautājis", bet nu tomēr -  :D

Airbaltikam ir atļautais izmērs 55x40x20
man ir plastmasas koferītis 53x32x23...

Ko darīt? Tas viens izmērs neatbilst... Tas rāmis ir precīzi uz 20 cm platumu, vai arī - iestūķēšu? varbūt kādam jums ir šāda pieredze ar +2-3 cm...?

Atslēdzies Nāra

Re: Airbaltika rokas bagāža
« Atbilde #1 : 2016. gada 09. septembris, 13:40:25 »
Rokas bagāžu taču nekad nemēra un nesver.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #2 : 2016. gada 09. septembris, 13:48:47 »
baltikam tieshaam neesmu ieveerojusi ka meera vai sver. Vinjiem laikam arii nemaz rezgju nav (kaa wizairam un ryanair). Es pienjemu, ka nekas nebuus :)
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2016. gada 09. septembris, 14:34:19 »
Rokas bagāžu taču nekad nemēra un nesver.

Tas tu, kundzīt, neko nemēri un nesver. Airbaltiks pie geita vēl paņems un pārmērīs bagāžu, un liks samaksāt sūri grūti pelnītos 60 eur.

Ja es būtu pilsonis parastai, drošvien mierīgi krāmētu to somu, bet tākā esmu atskatījusies un atklausījusies citu rūgto pierdzi, tad, ja man te neviens neapliecinās, ka 23 cm iet cauri, ņem§u citu somu, kas gan nav tik ērta...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2016. gada 09. septembris, 14:40:08 »
Jā, nu nevaru apgalvot, ka AirBalcics NEKAD neko nemēra un nesver, bet man nav gadījies redzēt. Kaut arī ir dažreiz izskatījies, ka rindā pie geita vienam otram pasažierim tā rokas bagāža tāda bik lielāka izskatās. Varbūt pārmēra, ja ir uzkrītoši par lielu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2016. gada 09. septembris, 14:40:37 »
'struntígi ,ka plastmasa. Bútu míkstais, iebáztu. ir redzéti 'laudis (vairák gan ryanairá), kas tajá redelé smuki ieliek milzígu sporta somu - tikai ne visai pilnu + míkstu :)
Man re'z'gí nav liku'si litkt. un arí samsonite míkstais uz kkádiem 22 biezumá laikam bija. Vnm visur ielídis.
par plauktu virs galvas, depends, kura 'lotene. Ja Q400, tad tas plaukts nebija liels, - maybe. Ja 'lotaks boeing 737, tad ieies miera véjos.
un galu galá, var tak pabázt zem priek'séjá krésla.

Un vél: vai tam koferim nav táds paplats míksts rávéjslédzéjs pa vidu, vai baigi perfekti nostrádáts? Ja nav dikti pilns, tad uz rávéjslédzéja ré'kina 1-2 clm varétu saspisties, ja bútu dikti jáiebá'z.

Táks- izvulku no pagultes un párméríju savéjo, ar kuru nekad problémas nav biju'sas. Bet míkstá virsa. + kabatas(kuras pie 'loti spiedígas vajadzíbas gan jau varétu iztuk'sít bik'su, jaku utt kabatás).
Ja kabatas pilnas un koferis arí, bútu visi 25cm.
Tuk'su var saspiest lídz 19.
Esmu braukusi ar piebáztu arí bombardierí. Plauktá ietilpa, nekádu problému nebija.
Slédziens: es 'nemtu 'so, bet baisi nepiebáztu, lai biku var iespiest rávéjslédzéju.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 09. septembris, 14:53:26 no tex »

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #6 : 2016. gada 09. septembris, 14:55:25 »
veel es taa padomaaju, ka nekad nav aizraadiits ja iet ar parastajiem standarta rokas koferiem, tie kuri der abaam no manis iepriekshmineetajaam kompaanijaam
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2016. gada 09. septembris, 15:22:27 »
Ziniet, es par piezvanīju paziņai uz Airbaltiku...:D Un dabūju atbildi - "nu, visticamāk jau tiksi cauri, bet 100% solīt nevaru..."
Kādreiz esot bijis tas pieļaujamais biezums 23, kaut kad pirms laika pamainīts uz 20...

Nu sanāk ka - takā var, takā tomēr raustos...

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #8 : 2016. gada 09. septembris, 17:12:00 »
Lidoju ar Airbaltic diezgan bieži. Parasti neko nemēra, bet pagājušo reizi vienam tantukam pie geita lika somu stūķēt režģī. Tā, ka 100% paļauties nevar.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2016. gada 09. septembris, 17:46:11 »
Ir bijis, ka liek sabāzt mazās rokassomiņas un kuļķenes rokasbagāžā (koferī), jo atļauta esot tikai viena vienība - koferis, kurā tad VISU jāsatilpina (arī taksfrī veikalu pirkumus?). Pēdējais gan nav mēģināts, jo neko dižu taksfrī nepērku.
Visus sakost!

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #10 : 2016. gada 09. septembris, 19:06:42 »
Ir bijis, ka liek sabāzt mazās rokassomiņas un kuļķenes rokasbagāžā (koferī), jo atļauta esot tikai viena vienība - koferis, kurā tad VISU jāsatilpina (arī taksfrī veikalu pirkumus?). Pēdējais gan nav mēģināts, jo neko dižu taksfrī nepērku.
shitas bija ryanair, bet tagad shie arii atljaavushi veel papildus mazzominju rokaas, vai taxfree pirkumus. Wizairs arii par plecu somu nepiesienas (man gan vinja mazinja)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #11 : 2016. gada 22. septembris, 09:46:49 »
Tad nu pieredze.

Tie draudīgie rāmji stāv visur - katrai lidsabiedrībai savi. Man bija līdzi kofeīts ar atbilstošiem izmēriem - galvenokārt platumu, tie 20 cm, mīkstais. Ielīda rāmī maigi nošvīkstēdams... Fig mans plastmasnieks ielīstu, tas skairs kā diena. Nē, neviens nelika mērīt šoriz, pati aiz interses mēģināju.

Par svaru gan sapratu, ka diezgan viegli "iet cauri" arī 11 kg atļauto 8 vietā, bet tik bravūrīgi varu pļāpāt tikai tāpēc, ka mums kompānijā bija 1 cilvēks, kam rokas bagāža bija maza rokassomiņa. ja nu KAS, bij sagatavots parasts Rimi maiss, kur samestu smagākās lietas un iespiestu šim ķepās...

Saloniku lidosta vispār bija riktīgs joks - tur pat lielo bagāžu mums nesvēra... vienkārši - svari pie letes... nestrādāja... :D Es tā mazliet par saviem 21,5 uztraucos, izrādījās - velti...

Secinājums - tā trakā svēršana Airbaltikam laikam ir kautkāda kampaņveida (ir dzirdēti stāsti), visumā vairāk jāpieskata izmēri, svars stipri mazāk, īpaši rokas bagāžas...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 22. septembris, 09:57:42 »
...varbūt viņi cer, ka kādam būs 5cm skrūves rokas bagāžā...a ja nu noder... :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2016. gada 22. septembris, 19:32:59 »
Ja jāatzīstas godīgi, regulāri pārsniedzu rokas bagāžas 8kg. Ne reizi man nav lūgts ne svērt, ne mērīt. Kad esmu tramīgāka, pie reģistrācijas vispār nerādu savu rokas bagāžu - nolieku pie kājām un miers.
Reiz man izdevās arī pāri par 22 kg nododamās bagāžas bez papildmaksas dabūt cauri.
Krāpniece. Bet kā man reģistratūras darbiniece teica - svaram nav absolūti nekādas nozīmes ļotenē. Protams, ja vien katrs nedomā pa tonnai vest

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2016. gada 22. septembris, 19:53:11 »
Minne, nu skaidrs ka tiem +1,2,3 kg nav nozīmes, bet tā ir iespēja nopelnīt airbaltikam. Ja svaram būtu nozīme, tad svērtu arī pasažierus...