Autors Tēma: Jaunā medicīnas politika  (Lasīts 11487 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Re: Jaunā medicīnas politika
« Atbilde #60 : 2017. gada 26. augusts, 14:35:21 »
Man nepatīk, ka tiek sajauktas "mušas ar kotletēm"..
Visa šī reforma notiek ar lozongu "Pret nodokļu nemaksātàjiem"...un runa ir par sociālo nodokli!
Kurš izdomāja, ka ar sociālo nodokli ir jāfinansē medicīna?
Soc.nodoklis, ko maksājam, visulaik un vienmēr ir domāts priekš pensijas, darba nespējas (slimības) un bezdarba gadījumā...
Kāds soc.nodoklim sakars ar medicīnas finansēšanu?
Un ar kàdām tiesībàm medicina nebūs pieejama soc.nodokļa nemaksātājiem?
Medicīna tiek finansēta no valsts pamatbudžeta, kur lielàko un milzīgāko daļu veido PVN.
Jebkurš aplokšņu algas saņēmējs no šīs aploksnes samaksā PVN pērkot pienu, maizi utt?
Viņš maksā nodokļus ar kuriem tiek finansēta valsts medicīna!
Ok, viņš no aploksnes nemaksā ienākumu nodokli! ...bet šis nodoklis aiziet pašvaldībai un valsts medicīna no tā neko nesaņem...
Tad jautājums - ar kādām tiesībàm tiek saukti par nodokļu nemaksātājiem priekš medicīnas?
Šodien nopirku kukuli maizes un 21% aizgāja medicīnas (valsts) budžetā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #61 : 2017. gada 26. augusts, 15:30:49 »
20+ gadu jaunākās vēstures ir radījušas vienu secinājumu, - jebkurā gadījumā to, kas no kādiem nodokļiem tiks finansēts, lems nevis Nakats, ne arī Zigfrids, ne arī kāds cits. Lems tie, kuri ir pie varas, un lems bez lielas iedziļināšanās jautājumos, kas kam domāts un kādi mehānismi davienalgakā finansēšanai ir tikuši lietoti iepriekš. Kamēr nelien manā kabatā ar savām papildu vajadzībām un kamēr mani tieši interesējošās lietas nekļūst par 8. šķiras s*diem, tikmēr man ir pat vienalga, no kuras kabatas kurā kurš ko pārlicis, cik reizes un kāpēc.
Jebkurā gadījumā apelēt pie jebkādas loģikas, lietu kārtības (it sevišķi - "civilizētajā rietumu pasaulē") un līdzīgām lietām ir pilnīgi lieki un neproduktīvi LV gadījumā. Vienīgais, kas varētu strādāt, ir - izdomāt savu personisko rīcības plānu konkrētajam gadījumam un to konsekventi realizēt. Ekonomikas likumus neviens nav atcēlis, lai kā ar apbrīnojamu regularitāti un spītību pieņemtajos lēmumos LV virsotnē kādam (-iem) negribētos, lai to vairs nebūtu vai tie attiecībā uz šo teritoriju nedarbotos. Kā piemēru līdzīgai rīcībai varu minēt PSRS laika teicienu: "Padomju valsts izliekas, ka mums maksā, - mēs izliekamies, ka strādājam."
Ja kāds, piemēram, pirms gadiem 10 domāja, ka cilvēku aizbraukšana no LV uz darbu ārzemēs neradīs jūtamas sekas, tad viņš ir tieši tas, kurš uzskatīja, ka LV teritorija ir īpaša ar to, ka iepriekšminētās likumsakarības uz mums šeit neattiecas. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #62 : 2017. gada 26. augusts, 15:36:35 »
Mums ir kaut kāda dažāda izpratne par civilizēto Rietumu pasauli. Šveicē, Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā un t.t. domāju lielu jautājumu par nodokļu līkločiem pilsoņiem nav. Šeit es sagaidīšu es ceru līdzīgus piemērus no tās, otrās pasaules - Kazahstāna?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #63 : 2017. gada 26. augusts, 16:13:31 »
Tieši tā, tikai atšķirība principiālā ir tā, ka "civilizētajā Rietumu pasaulē" ar to, kas tiek iekasēts nodokļos, daudzmaz pietiek visam, ko valsts finansē. LV (kā jau jaunattīstības valstī (varēju rakstīta arī - "trešās pasaules valstī", bet Spārka visu izdzēstu)) naudas hroniski nepietiek. Otrais jautājums - par pieņemto lēmumu ekonomisko loģiku un sekām vispār nav salīdzināms. LV vara regulāri un ar spītību dara visu, lai tautsaimniecībai LV pienāktu gals un  lai visi uz ātrāko no šejienes aizvāktos ar savām investīcijām. Signāls investoriem, kuru nosūtīja VID (saistībā ar ss.lv) vispār ir aptuveni no sērijas "tai valstī VID var slēgt jebkuru un jebkādu uzņēmumu pat, ja tas ir samaksājis visus nodokļus, bet atteicies pieņemt darbā papildus cilvēkus uz sava rēķina, lai darītu to darbu, kuru būtu jāveic VID pašam." Un kurš gan, interesanti, pēc tam plānos jebkādu projektu attīstību šādas valsts jurisdikcijā? Un tas/tāds nav ne pirmais, ne pēdējais (visticamāk) gadījums.
Kurš un kāpēc lai pēc tam reģistrētu šajā valstī tos gaidītos "uzņēmumus ar augstu pievienoto vērtību", strādātu gadiem, lai uzņēmumu attīstītu, maksātu šeit nodokļus, ja valsts vara darbojas vislabākajās kulaku mantas atņēmēju un sadalītāju tradīcijās? Tu, cilvēks, ieguldi laiku, naudu (ne mazos daudzumus) gadiem, bet vienā jaukā (?) dienā ierodas amatpersona un paziņo: "Mēs slēdzam!"
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 26. augusts, 16:19:36 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #64 : 2017. gada 26. augusts, 16:42:51 »
Viss pareizi. Uzbur ainu - valsts sēž un nečaukst. Mēs godīgi visi visu nopiķojam. Paši. Brīvprātīgi. Es neaizstāvu VID vai vagarus, es filosofierēju... .

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #65 : 2017. gada 29. augusts, 08:53:37 »
Valsts varētu sākumam skaidri patiekt, kas sačakarēja e-veselību par 12 000 000

Atslēdzies Camma

« Atbilde #66 : 2017. gada 29. augusts, 09:07:44 »
Un kurš tos 12 milj samaksās atpakaļ. Nē, nē, tikai nesakiet, ka atkal man un tev par to būs jāmaksā!
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #67 : 2017. gada 29. augusts, 09:47:29 »
A kā tad Tu domāji, Camm, kam tad?
 :sarcasm:

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #68 : 2017. gada 29. augusts, 13:12:16 »
Jūs man iesākumā varētu pateikt kas pie bezjēdzīgi iztērētās naudas izsaimniekošanas ir vainīgs?  :ou:

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #69 : 2017. gada 29. augusts, 14:42:33 »
Es ar to izsaimniekoshanu katru darba dienu nodarbojos...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #70 : 2017. gada 29. augusts, 17:05:05 »
Atradām vainīgo. Inešuks ar babuļiem izpļekarē to naudu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #71 : 2017. gada 29. augusts, 20:43:59 »
Ne tikai ar babuljiem.... ar 97% klientu...

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #72 : 2017. gada 29. augusts, 21:58:22 »
Jūs man iesākumā varētu pateikt kas pie bezjēdzīgi iztērētās naudas izsaimniekošanas ir vainīgs?

Kenti ministrijā un kenti IT kantoros.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #73 : 2017. gada 31. augusts, 12:48:25 »
Kenti ministrijā un kenti IT kantoros.

A kurai valsts iestādei tos Kentus būtu jāatmasko? Jo es šodien redzēju tramvaja pieturā eveselības reklāmu, un mani tas izraisīja loti sliktu ķīmiju (liela dienas daļa sabojāta ;) )

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #74 : 2017. gada 31. augusts, 12:51:48 »

Citāts
Šodien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Veselības aprūpes nozares apakšpadomes sēdē tika panākta vienošanās par Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekta kompromisa variantu.
Kā aģentūrai LETA teica veselības ministre Anda Čakša, visām pusēm vienojoties, izstrādāts kompromisa variants, apvienojot Veselības ministrijas (VM) un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu variantus, kā arī pievienojot NTSP sēdē izteiktos priekšlikumus.
Ministre norādīja, ka tagad likumprojekts tiks nodots ātrai izskatīšanai VM, lai to sagatavotu iesniegšanai valdībā un tālāk Saeimā, kur vēl par vairākiem jautājumiem varētu būt diskusijas, piebilda Čakša.
Un nekādi cipari, nekādi paskaidrojumi -  valsti pārvalda kā privātu naudas maku.