Autors Tēma: Kopábrauk'sanas putro'sana ar taksometriem  (Lasīts 1536 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Kopábrauk'sanas putro'sana ar taksometriem
« : 2016. gada 13. septembris, 13:26:35 »
Tagad pa lielajiem portáliem vazá 5 deputátu likumprojektu par tipa ridesharingu, kamér tak'su firmas bréc, ka tá esot legála nodok'lu nemaksá'sana CITIEM :D

Aizdomígi jau protams ir, ka 5 deputáti sniedz pa taisno SAeimá, kamér 'sádus reguléjumus parasti vispirms ilgi un pamatígi zelé satiksmes ministrija, tad MK sédés un tad virza uz SAeimu... Pé'k'sna steiga - tie'sám grib virzít progresu vai tikai savu progresu.

Ieguvéji no tá bútu mobilie appi un portáli, aks lídzétu sameklét tos kopábraucéjus un iekasétu %.

Bet te nu , IMO, tiek jaukti jédzieni. Taxify nav nekáda kopábrauk'sana, bet taxi pakalpojumi, kur klientus atrod caur appu, bet tá arí visa at's'kiríba.
Turpretí, ja te forumá, atrastu clv, kas, pieméram grib braukt lídzi uz festu vai kaut ikdiená starp darbu un májám gandr'zi sakrít mar'suti un laiki, un tas clv piekrít segt da'lu no brauciena  izmaksám, tad tas ir patiesais ridesharing.
T.i., ja iekasé naudu caur platformu un tá patur pe'l'nu, tad tas ir táds pats bizness ká visi citi.
Ja interneta/appu platforma iekasétu kkádu konstantu summu par klienta un pakalpojuma párdevéja save'sanu kopá, tad tas arí ir bizness, bet ne transporta, so, nekáds papildus reguléjums nav vajadzígs.

T.i., IMO, ridesharing at's'kiras ar to, ka no tá var bút ienákumi, bet nevar bút pe'l'na ilgtermi'ná. Lídz ar ko to tie'sám varétu likt mierá ar nodok'liem. Pat ja 1x atrodas veseli 4 pasa'zieri, kas pa ce'lam uz un no darba samet katrs pa divítim, bet degviela izmaksá tikai 4-5eur, tad ilgtermi'ná, kad citas dienas ir 0-2 pasa'zieri tas tápat nenosegtu pat degvielu, nemaz nerunájot par páréjám izmaksám.

Ja káds kkur brauc speciáli, lai sa'nemtu $ un gútu pe'l'nu, tad tas ir bizness. Turklát transporta un ar visu absurdo valsts reguléjumu.

Ko domájat, kur's 'soreiz kuru grib apját un ko tie'si párdalít?

Atslēdzies Mao

Re: Kopábrauk'sanas putro'sana ar taksometriem
« Atbilde #1 : 2016. gada 13. septembris, 13:44:43 »
Lielākie kopbraukšanas appu pārstāvji, UBER laikam, iedzina stūrī MK, jo pieprasīja skaidrojumus, vai LV ieviešot šo, tiks vajāti šoferi. Takšu lobijs iejaucās, ka negodīga konkurence briest un poņeslasj - taisīsim likumu, kas noregulēs, ka kaut kādu bumašku tomēr tam vedējam zobos vajadzēs iegrūzt zem paraksta. Vot tādā debilā sistēmā mūs mēģina iedzīt - ja es pavedu kādu un tas man atmet bendžai pesetas, bet es neskrienu uz VID atzīties, es esmu žuļiks.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #2 : 2016. gada 13. septembris, 13:47:42 »
Es sadūros ar šitamāku VID INTERPRETĀCIJU PAR DARBĪBU BIRŽĀ. Ja es šodien veiksmīgi pārdodu ko un uzvāros - davai nodokli, ja rīt norgabu divtik un gadu pabeidzu ar zāģi, neko nezinam, bet no katras veiksmīgās operācijas davai nodokli.

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2016. gada 13. septembris, 14:02:38 »
O, já, "kapitála pieaugums" ir super nodoklis, tikai tad lai valsts maksá arí 15% no kapitála zaudéjumiem. OK?
'Sádám lietám bútu jásaktás vismaz gada garumá kopéjá pe'l'na un vai táda  vsp ir...
 un já, IMO, ar nodok'liem vajadzétu aplikt PE'L'NU (ti visi ienákumi - visi izdevumi), nevis ienákumu.

Ar to uberu arí jáskatás. Árzemés tas izvérties par vairák ká taxi pakalpojumu, nevis ridesharingu. Ka 'soferis speciáli brauc dél káda cita par $.

Bet búsim reáli, ja es caur appu, pieméram atrastu clv vai 2us, kas regulári brauc no tá pa'sa mikrorajona un to pa'su ofisrajonu un atpaka'l, diez via més turpinátu cacka'ties ar to appu. Sarunátu visu pa mob un $ uz 'kepas. Tá ka'abám pusém izdevígák, tad nah tos starpniekus. Bet, tas nenosegtu pat degvielas izmaksas, t.i. nekáda pe'l'nas jau nebútu.

Vsp tie uuber 'soferi ne visi arí asv ir apmierináti ar darba apsták'liem, jo klients var iedot nepamatoti sliktu atsauksmi, var vnk çakarét u.t.t. BET vini vismaz tie, kas súdzas internetá to tomér uztver par taxista darbu nevis káda kádreiz pa'nem'sanu lídzi...

Ridesharing pakalpojums drízák bútu pieméram 2 clv save'sana kopá: 'sofera, kas kkur brauc un pasa'ziera. Kas par kkádiem centiem iedotu vienam otra kontaktus. A tálák komunicéjiet pa'si... Platforma, kur vienam par otru atsaukties un tá...

Un man patiktu bút ne tikai párdevéjam vai pircéjam, bet gan gan. Ká ebay: tu vari gan pirkt, gan ko citu párdot. Pieméram, kad es braucu, varétu kádu pa'nemt l'dizi, bet, kad man auto servisá, piemestu kádam citám "kádas pesetas", lai tik man sabtransá nebútu jákápj...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 13. septembris, 14:09:45 no tex »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #4 : 2016. gada 13. septembris, 14:07:49 »
Vopšim, ja es braucu ar garkājainu stirnu uz dienvidiem, bet esu skops (taupīgs un apzinīgs) vells un negribot maksāt par divām bagāžām (un tai mamzelei jau nu toč būs mega čumodāns līdzi), iepičķāju savas parpalas - prezervatīvus, roku dzelžus, pletni un dažādus svētku kostīmus, nu kas nesalīda barsetkā, viņas kofrī, sanāk ka esmu kopā braucējs. Va ne? Jeb viņa? Kurš skrien uz VID?

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2016. gada 13. septembris, 14:12:37 »
Vopšim, ja es braucu ar garkājainu stirnu uz dienvidiem, bet esu skops (taupīgs un apzinīgs) vells un negribot maksāt par divām bagāžām (un tai mamzelei jau nu toč būs mega čumodāns līdzi), iepičķāju savas parpalas - prezervatīvus, roku dzelžus, pletni un dažādus svētku kostīmus, nu kas nesalīda barsetkā, viņas kofrī, sanāk ka esmu kopā braucējs. Va ne? Jeb viņa? Kurš skrien uz VID?
oi, nu tur vél smagák... kur's maksá par visu braucienu? ... stirna ka vél nedabú deklarét un maksát nodok'lus par dávinájumu no ne-radinieka, kas nebútu jámaksá, ja Tu pirms brauk'sanas to stirnu apprecétu (un, iespéjams, péc - iz's'kirtos, jo tad 1. pakápes radinieku starpá) :D

Stirnai par to ce'lojumu, ieskaitot bagá'zu, bútu jámaksá nodoklis par dávinájumu... kgan atkal vrb to var deklarét ne ká dávinájumu, bet ká prostitúciju, ko neapliek? :D  Bet tad sanák, ka bútu jápieráda, ka vi'na sniegusi attiecígo pakalpojumu... nez, kádá tie'si veidá? VID tantuki dabús video skatíties? :D
 Tápec bagázu labák pirkt sev. Tas jau neliedz ieçekot ká savu bagá'zu to stirnas mega koferi ar páris saviem lori'niem :) Do'zi'li :D
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 13. septembris, 14:17:40 no tex »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #6 : 2016. gada 13. septembris, 14:34:23 »
Nu tā kaut kā - uznesi kaimiņienei somu pa trepēm un paņemi saldējumam 20 centi - kopākāpēji. Sametāties vairāki kešu un viens nopirka visiem aviobiļetes netā - banda koplidoņu. Nodokļu krāpšana gupiņā, krimināls!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2016. gada 13. septembris, 14:40:30 »
a nez, pats pakasīties drīkst, jeb jāgaida kāds kuram par to naudu atdot?? :D :D

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2016. gada 13. septembris, 14:46:00 »
Sanāk, ja zaķis atstiepj vīnu, un izdzer pie manis ar mani un parubās ar mani pie manis - viņš jau ir kopādzīvotājs? SOS!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2016. gada 13. septembris, 15:25:03 »
Sanāk, ja zaķis atstiepj vīnu, un izdzer pie manis ar mani un parubās ar mani pie manis - viņš jau ir kopādzīvotājs? SOS!

sanāk gan :(
tāpat, ja Tu savas apenes/zeķes pie viņējām veļas mašīnā iemet...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2016. gada 13. septembris, 15:39:49 »
Es un mans cienītais laikam likumpārkāpēji būsim - ar ģimenes auto mani vizinās uz tāliem laukiem pie radiem nedēļas nogalē, vēl 3 līdzbraucēji būs , solīja piemest benzīnam...

Gandrīz vai adrenalīns sāk izdalīties, mēs darīsim kaut ko neatļautu!....

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2016. gada 13. septembris, 17:03:21 »
oi, tas pavisam traki!!
galvenais rādžiņu neklausieties svešu cilvēku klātbūtnē, tas būs publiskās atskaņošanas/autortiesību pārkāpums, tur laikam licence jāņem