Autors Tēma: Vajag jurista komentāru (līgums)  (Lasīts 1605 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Vajag jurista komentāru (līgums)
« : 2016. gada 15. septembris, 23:47:31 »
Disklaimeris.
Tie, kas taisās bez jēgas un saprašanas ieķēzīt "pati vainīga, ka taisies nepildīt līguma nosacījumus" utml., laipni lūgti galopā ap egli. Mani neinteresē trešo personu sastrādātu mēslu dēļ ielidot bedrē.

Tēma.
Deguna priekšā līgums - ēdināšana bērnudārzā. "Brīvprātīgi piespiedu kārtā", bet tā nu nav, ka es parakstu visu pēc kārtas.

Konspekts - tūlīt iemaksā avansu ~2/3 no mēneša maksimālā rēķina, saņem rēķinu par iepriekšējo mēnesi līdz kārtējā mēneša 15. dat., samaksā līdz kārtējā mēneša 20. datumam. Ja laikā nenomaksā, avanss var tikt izmantots parāda segšanai, bet tūlīt jāiemaksā jauns.

Pirmais interesantais punkts ir "rēķinu izsūtām uz e-pastu līdz 15. datumam, jāsamaksā līdz 20. datumam".
Ņemot vērā publisko serveru potenciālās problēmas, vai dotās 5 dienas [kalendārās, t.sk. sestdiena un svētdiena, kuru laikā problēmas mēdz arī neatrisināties,  tātad var būt max 3 dienas] ir adekvāts termiņš?

Pamatproblēma ir 17. punkts, kas paredz rēķina nesamaksāšanas gadījumā vērsties pie parādu piedzinējiem. Faktiski no visa līguma [IMHO bik par daudz samudrītā - netīši vai tīši] teksta izriet, ka pie parādu piedzinējiem var vērsties tad, ja ir iztērēts avanss un nav laikā iemaksāts atpakaļ. Tātad - es otrai pusei parādā neesmu, bet parādu piedzinēji klauvē pie durvīm.
Tas tāds normāls punkts līgumā par bērnu barošanu, kam mēneša maksimālais rēķins ir 50 eur? Tiešām tie ir samērīgi līguma nosacījumi abām pusēm? Īpaši, zinot Latvijas tiesu izpildītāju izgājienus.

Līgumu ir rakstījis labs jurists - pārējais teksts ir korekts, izņemot vienu kļūdu* [ir izlabotas iepriekšējās versijas (ko bija rakstījis jurisprudencei tuvu stāvošs subjekts) lažas, kuru apstrīdēja bars vecāku, protestējot pret avansa apmēru 50 eur. Tur šāda sviesta nebija, jaunais līgums izskatās pēc ļaunprātīgas atriebības], un ar līgumiem un juridiskiem dokumentiem man darīšana ir bijusi, protu novērtēt.

* Jautājums, vai tā ir kļūda - "ja pakalpojuma saņēmējs [es] ir izmantojis avansa maksājumu parādsaistību segšanai [..]".
Avanss atrodas pakalpojuma sniedzēja kontā un es ar to rīkoties un to izmantot jebkādai segšanai nevaru nekādā veidā. Vai tas ir nemanāms paņēmiens atbildības uzlikšanai ne par tēmu?

Bilde pielikumā - līguma izvilkums - [sore, tumsā ar nokiju. :D ], bildē ir tikai tie teksti, kas ir būtiski, pārējais uz šo neattiecas un ir OK.
Paldiess, ja kādam ir pamatots komentārs par tēmu.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies diddly

Re: Vajag jurista komentāru (līgums)
« Atbilde #1 : 2016. gada 16. septembris, 00:09:49 »
izklausās pēc mega nodrošināšanās pret nemaksātājiem
ja firma ar stāžu,nebūtu ko uztraukties,gan jau zin,kāpēc tādi punkti
bet vsp,saistībā ar bērnudārzu,kkā psihi,maniakāli

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #2 : 2016. gada 16. septembris, 07:08:25 »
No tīri cilvēcīga viedokļa - izsūtīt rēķinu, sagaidīt tā apmaksu 5 dienu laiku, kaut arī summa varbūt katru mēnesi vienāda, ir stipri utopiska... It īpaši, ja izsūta pēc 15., nevis 10. datuma.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2016. gada 16. septembris, 07:44:17 »
izklausās pēc mega nodrošināšanās pret nemaksātājiem
bet vsp,saistībā ar bērnudārzu,kkā psihi,maniakāli

Tieši tā. Neadekvāti. Nu to, ka tā ir cīņa pret nemaksātājiem, es zinu. Bet IMHO max 50 eur rēķina nesamaksāšanas gadījumā tev stāv iemaksātais avanss [kas pats par sevi jau ir nodrošināšanās pret nemaksāšanu], bērnudārzā brīdina vecāku, ka rīt vai pēc 3 dienām bērnu nebaros, var vest uz savu atbildību un turēt badā. Kad samaksā, ved atkal. Jo zaudētājos firma nepaliek.

Tieši tāpēc man tas nepatīk. Ar lielgabalu pa zvirbuļiem. Un tā kā tas ir līgums ar juridisku spēku, kur "mēs jau tā nedomājām, tas tikai pabaidīšanai" nestrādā, tad parakstīt šitādu negribu. Nāksies skaidroties, gribēju reāla jurista aci, vai tiešām ir tā, kā izskatās.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2016. gada 16. septembris, 08:37:01 »
PTAC varbūt var skaidrību ieviest? Man nojauta saka, 5 dienas ir neadekvāts termiņš (turklāt pie iemaksāta avansa), bet dokumentāla apstiprinājuma tam man nav.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #5 : 2016. gada 16. septembris, 08:58:11 »
Nelasīju, vajadzēja? Bet BD ēdinātājs viennozīmīgi ir monopola stāvoklī. Un līgums ir starp Jur. pers. un fiz. pers., kas nozīmē, ka tiek izmantota Jur. personas privilēģija. Balstoties uz šo - lupatās to līgumu var saraut.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #6 : 2016. gada 16. septembris, 09:03:00 »
Fcuk, nepamanīju, ka tā Trix sāpe. Šamā tak Mao necieš (varu iekopēt citātus). Aizmirsti padomu, nelieto! Fuj! Pē!!!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2016. gada 16. septembris, 09:04:44 »
Mao, nepierkitīšu. Latvijā nelemj par labu fiziskai personai. Visi līgumi ar monopolistiem [Sadales tīkli utt.] ir vienos vārtos un dzīvē nav tiesiski apstrīdami. T.i. - apstrīdēt jau tu vari, a ir lieki pāris miljoniun bezgalīgi daudz laika. Zaudētājs ir fiz. persona jebkurā gadījumā.

[Atbilde uz otro komentāŗu - cenzēts]

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2016. gada 16. septembris, 09:09:35 »
Pag, vai tad nav situācija, kad Tev uzspiež acīmredzami netaisnīgu līgumu un Tev vajag argumentu, lai banāli pateiktu - vai pārtaisam, vai klope?

BET ĪSTĀ ATBILDE BŪTU - JĀ, JĀ, NU PROTAMS, KO TAD MĒS, LATVIJĀ TAK VISS CAUR D.. Tiesa tik dārga, kur tos 20 Euro lai rauj, PTAC tālu, juristi vispār visi alās saslēpušies.

Kur mļin tās kantainās iekavas? Nu lab: (Atbilde uz Cenzēts. Tu nevari pati sevi cenzēt, tas tehniski nav iespējams), un tas ir, kā āzi kāpostlaukā ielaist.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 16. septembris, 09:54:08 no Mao »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2016. gada 16. septembris, 12:48:13 »
Sorry par offtopu, bet kas līgumā teikts, cik dienās atmaksā atpakaļ, ja bērns slimošanas laikā neapmeklē bērnudārzu?, arī 5dienu?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2016. gada 16. septembris, 13:44:22 »
Jūs ko, lasīt nemākat?? Te tak DOME iesaistīta, tāpēc tas līgums tik samudrīts :)

Par Trix jautājumu - manuprāt normāli, ka pakalpojuma sniedzējam ir tiesības vērsties parādu piedziņā. Bet tas notiks pēc 5+7 dienām.  Sajūta tāda, ka viņiem ir bijušas reālas problēmas ar nemaksātājiem... un drošie vien, ka tā arī ir - a kā Tu mazam raudošam bērnam ēst nedosi?? moš viņam tās vienīgās ēdienreizes, kas dārziņā, jo mājās tikai "šķidrā maizīte"

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2016. gada 16. septembris, 13:45:09 »
Sorry par offtopu, bet kas līgumā teikts, cik dienās atmaksā atpakaļ, ja bērns slimošanas laikā neapmeklē bērnudārzu?, arī 5dienu?

atgriezts ir tikai 1 opcija, tur teikts, ka tas pāriet uz nākamajiem periodiem

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2016. gada 16. septembris, 14:05:57 »
Kārtējo rēķinu raksta, skaitot iepriekšējā mēneša apmeklētās dienas. Ja laicīgi pieteikts kavējums, dienu neskaita. Tas ir OK. Biji 5 dienas, par 5 dienām arī rēķins. 15. datumā, apmaksājams līdz 20. datumam. Par nesamaksāšanu - tiesu izpildītāji. :D Brīdinājuma laiks ir, bet tas tik un tā nedavelk līdz nākamajam rēķinam, kad būtu reāla skāde pakalpojuma sniedzējam.

Principā es to fišku saprotu. Bet tur ir iestrādāta konkrēta iespēja ielidot ne savas vainas pēc.
IMHO adekvāti būtu, ja vecāks nav samaksājis, tiek brīdināts bērnudārzā, ka rīt var nenākt. Ja atnāk, lai ņem savu bērnu un iet atpakaļ mājās.

atgriezts ir tikai 1 opcija, tur teikts, ka tas pāriet uz nākamajiem periodiem
Pāriet, bet tūlīt jāiemaksā jauns avanss. Ja avanss netiek iemaksāts [un netiek, ja brīdinājums netiek saņemts], tad aiziet pa trasi.