Autors Tēma: Atmiņa  (Lasīts 2753 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Re: Atmiņa
« Atbilde #15 : 2016. gada 19. septembris, 22:48:28 »
kas par meitu, tad  es tikai zinu, ka tāda ir. Par to, ka dzīvo Spānījā zinu, jo pagājušajā gadā  mammis bija atnācis pie mani avia biļeti izprintēt braucienam pie meitas. Savādāk nemaz nezinātu. Ļoti ceru, ka meita to problēmu pamanīs... nu nevar nepamanīt, ja komunicē. Kaut gan, kas zina par ko viņas savā starpā runā...

Ar galvu vispār nav joki, - gadi desmit pagājuši, bet es joprojām atceros,  kā reiz satiku cilvēku - dārzeni. Slimnīcā, kur fāteris bija uz reabilitāciju aizvests. Palātā bez viņa bija vēl trīs guļošie veči. Reiz ieraudzīju vēl kādu iemītnieku. Tāds ap 21 gadu vecs džekiņš, tīri patīkams pēc izskata. Nu re,- saku,- beidzot jums visiem arī tā laime ir kāds ko var padzenāt un regulēt. Īstenība bija šaušalīga. Puika bija dārzenis. Atvests no psihenes, sakarā ar kaut kādu iespējams, iekšējas dabas problēmu. No tiem, kas savā laikā bija dulss uz ripām. Ķēra  kaifu no zāļu lietošanas un reiz liktenīgi pārdozēja. Pie dzīvības šo dabūja, bet smadzenes aizgāja pa pieskari pa tīro. Praktiski tukša balta lapa , bez jebkādas iespējas tajā kaut ko uzrakstīt. Dzīvi tikai reflekši, ja dod ēst, - kā bērnam, jāgaida, kad norīs. Droši vien, ja nedotu ēst, nemaz nesaprastu, ka badā. Pēc ēšanas aizved uz poda un gaida, kad reflekši nostrādās. Visu laiku guļ, skatoties griestos. Bet šad tad, kaut kas viņam nostrādā, un tad veči korī bļauj pēc māsiņas. Teiksi, fāteris atver naktī acis un redz, ka viņa gultai blakus stāv "dārzenis" un ar tukšu skatienu skatās uz sienu. A kas, ja šams sāks žņaugt? kas zina kādi tam reflekši nostrādā... Bet iedomājāties - tīras smadzenes... ne domu, ne atmiņu, neviena iemesla, kāpēc dārzenis dzīvs... Kaut gan nē, kāpēc dārzenis? Dārzeņi taču reaģē uz laika apstākļiem, mūzikas skaņām, vīst ja tos nemīl.... A te... tukša lapa un nekādu atmiņu

Atslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2016. gada 19. septembris, 23:14:52 »
Baisi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2016. gada 20. septembris, 10:02:50 »
Sasaucoties ar otru tēmu par retajām slimībām...
Un tomēr - kāda jēga humāni uzturēt pie dzīvības? Kam no tā labums? Džekam? Diez vai. Pārējiem sirdsapziņas nomierināšanai - ka ne es "uzņemšos grēku"?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #18 : 2016. gada 20. septembris, 13:03:25 »
Nē, nu principā, ja runā par psihiatru klientūru, tas vēl ir apspriežams jautājums. Visas tās šizofrēnijas.. Reiz lasīju, kāda psihiatra rakstīto gabalu, no kura sapratu, ka nav atkāpju no normas, jo norma, kā tāda nepastāv. Cilvēki ir dažādi un arī pasaules uztvere dažāda. Kurš ir teicis, ka tā, kā mēs redzam pasauli ir tas pareizākais variants? Šā vai tā, mēs visi esam daudz vai maz nojūgušies. Vienkārši, kā viņi pielāgojās dzīvošanai mūsu pasaulē, mums ir jāpieņem to pasauli, kurā dzīvo viņi. Teiksim visi tie ģēniji un talanti, par kuriem jūsmo tauta un jebkura māte cenšas saskatīt ko līdzīgu savos bērnos , vienkārši ir atkāpe no normas un būtībā viņi ir nedaudz "ar švilpi" ar diagnozi vai nu viegla šizofrēnija vai autisms. Daudzi praktiskai dzīvei ir nederīgi, toties kaut kādā konkrētā lauciņā sit visus pušu.

Bet dārzeņa gadījums... tas ir bez izredzēm. Varbūt radi vēl cer. Nu tāpat, ka cer par komā guļošiem cilvēkiem. Jo brīnumi notiek katru dienu

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2016. gada 20. septembris, 16:10:47 »
Lai jau katrs jūk prātā pa savam - tikām, kamēr neapdraud citus. Cik vardarbīgu noziegumu nesastrādā tādi, ar aizbraukušiem jumtiem...
Atcerējos no savas jaunības - piestaigāju uz psiheni tuvu cilvēku apraudzīt, un biju ievērojusi tur nodaļā tādu vājiņu sīku puisīti, kas laikam taču bija pilngadīgs, ja reiz pieaugušo nodaļā atradās, bet izskatījās jaunāks. Vecāmāte nāca pie viņa, ēdamo nesa. Sēž tāds vājiņš, ņem cienastu tievām trīcošām rociņām... Nu, vārdu sakot, tāds, kas mušu apbižot nespēs, kur nu kādam ko sliktu nodarīt. Līdz reizei, kamēr viņš man, gaitenī uz dīvāna sēžot, negaidīti uzbruka, kārtīgi iegāzdams pa galvu. Un kur tādam trīceklim šitāds spēks radās, hvz. Labi, ka sanitāri turpat blakus atradās, sakruķīja šo, aizstiepa uz palātu. Vot i saproti, kas tajā galviņā pēkšņi saslēdzās šķērsām...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #20 : 2016. gada 20. septembris, 17:32:12 »
Tādu cilvēku, kurus psihiatri atzīst par nepieskaitāmiem, vardarbīgu noziegumu procents esot 1.