Autors Tēma: Ventspils  (Lasīts 4503 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sōla

Re: Ventspils
« Atbilde #30 : 2016. gada 26. septembris, 17:13:29 »
Reno, nu redz, man par savu pilsētu nav nekā slikta, ko teikt. Viss ir vnk super. I riteņbraucējiem, i parastiem cilvjiem viss ir komfortabli. Es ta zinu, kā viss tiek būvēts, ir sakari ar augstākajām personām. :) 

Atslēdzies sōla

« Atbilde #31 : 2016. gada 26. septembris, 17:59:54 »
Nu, ko var ņemties, labāk paklausās šedevrus     :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #32 : 2016. gada 26. septembris, 21:09:26 »
Es esmu PAR Ventspili.

Manas TOP pilsētas Latvijā - Kuldīga, Cēsis, Valmiera, Ventspils, Alūksne (secībai nav nekādas nozīmes, visas vienlīdzīgas).

Bruģis - lieliski! Nevis ielāps pie ielāpa (ielāpiņa), bet kārtīgs bruģis. Kur šmucīte, to posmu nomaina un nekas nav redzams.

Sakopts - visur ziedi, slavenās govis, citi floristu - mākslinieku veidojumi. Pilsēta vienmēr tīra.

Visiem ir ko darīt - jūra, piejūras dabas parks (šis man šķiet īpaši foršs), bērnu pilsētiņa, paceļamais tilts, labas ēstuves (Skroderkrogs), akvaparks, piejūras kempings, pils, amatu māja  u.t.t. Vienvārdsakot, visām gaumēm - sportistiem, romantiķiem, dzīves baudītājiem, vēsturniekiem un vienkārši ... laiskiem atpūtniekiem.

Jebkurā gadalaikā, mēnesī ir arī kādi nopietni pasākumi, balles, festivāli u.t.t. (tie gan mani neuzrunā, jo mani neaizrauj masu pasākumi) un tomēr ... :)
Kuģīši - sākot ar Hercogu Jēkabu, beidzot uz tālām zemēm mērķējoši ...
Ventspils noteikti nav vienas dienas objekts.
Ja man būtu iespēja, padzīvot mēnesi piejūras pilsētā, tad vasarā izvēlētos tieši Ventspili. Nekādu Jūrmalu vai Liepāju.

Liepāja mani nav spējusi iekarot nekādā veidā ... esmu mēģinājusi visādi, bet nav mans.

Kuldīga forša, mīļa, bet nesakiet, ka nepavisam nav mākslīga. Zinot, kādi visādi strikti noteikumi vietējiem ir jāievēro ... Jā, tas nāk par labu pilsētas tēlam, bet dažiem tas maksā gaužām dārgi ...
Valmiera, Cēsis un Alūksne - bez pretenzijām :D

Ventspils mīnuss - ziemas mēnešos ... sestdienā ap pusdienas laiku izejot ielās .... vāks, sajūta, ka kara trauksme izsludināta. Neviena cilvēka!  :) :D

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #33 : 2016. gada 26. septembris, 21:22:56 »
Jā, tas mani arī izbrīnīja - cilvēku trūkums vakaros, ne tikai ziemas mēnešos!

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2016. gada 26. septembris, 21:35:07 »
Es to nepieminēju, bet tukšums darbdienas pēcpusdienā (aprīlis laikam bija) atstāja diezgan nomācošu iespaidu. Veikali jau četros slēgti, gandrīz tā bailīgi.

Bet tā jau ir visur, galu galā, kas tad tur darba laikā lai staigātu. Atlikušie strādā. Jūrmalā Jomene jau nav daudz labāka,pat ar visiem tūristiem, kas tomēr pat ziemā mazliet ir. Kuldīga bija tikpat tukša

Smukumam visur ir noteikumi, tikai tā jau var noturēt kaut kādus standartus

Atslēdzies sōla

« Atbilde #35 : 2016. gada 26. septembris, 21:35:31 »
Nāra, mīļā,  Ventspilī, tāpat kā Vācijā , cilvēkiem patīk sēdēt mājās. Tas nau kā Rīgā, ja esi beidzot centrā no saviem Pļavniekiem,
Juglas utt, tad viss laiks jāizmanto, cik var. Vpilī visur ar kājiņām var izstaigāt, man līdz jūrai lēnā gaitā nu min 15, bez stresa, a Rīgā, kamēr tiec, kur gribas, jāizmanto vismaz divi transporti. Un, kad esi ticis galā, vairs neko negribas, tikai atpakaļ mājiņās, pie sava spilventiņa.           Bācien!!!! Vienmēr gaidīta!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #36 : 2016. gada 26. septembris, 21:41:43 »
sōla, drīkst, es atcerēšos? :) Jo tajā pusē īsti palikšanas iespēju vairs nav, bet ... kāzas, kristības un citi godi gadās .... Vai arī,  uzrodas vēlme - tikai atpūsties ;)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #37 : 2016. gada 26. septembris, 21:48:59 »
Mēs arī mājās esam diskutējuši par to, ja darbs būtu jebkurā pilsētā, kur mēs gribētu dzīvot. Ventspils uzvar - miera un atpūtas iespēju dēļ + laba satiksme ar Rīgu un ne tikai (dzīvokļu un komunālo maksājumu cenas pret Rīgu ... tas ir kaut kas). Izglītība = lieliska. Gribi ģimnāziju, nav problēmu, gribi studēt - aidā.

Atslēdzies sōla

« Atbilde #38 : 2016. gada 26. septembris, 21:59:13 »
Davai paklausās smuko Dudamelu  un visi nomierinās  ;)   

Atslēdzies sōla

« Atbilde #39 : 2016. gada 26. septembris, 22:11:21 »
Jā, bācien, olveiz velkom! kkādā veidā sazināsimies!  :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #40 : 2016. gada 26. septembris, 22:13:55 »
Davai paklausās smuko Dudamelu  un visi nomierinās  ;)   

Dudamels tikai klusēja un plātīja rokas :P

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #41 : 2016. gada 26. septembris, 22:14:19 »
Mjā, kurš visvairāk slavēja, to velkomēja :( Bet es arī slavēju :)  Es V-pilī palieku viesnīcā vai kempingā, bet nu jā, viesnīca bija tikpat dārga, cik daudz krutāka viesnīca Itālijā, tas gan. Bet tā jau ir pie mums visur LV.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #42 : 2016. gada 26. septembris, 22:28:07 »
Mjā, kurš visvairāk slavēja, to velkomēja :( Bet es arī slavēju :)  Es V-pilī palieku viesnīcā vai kempingā, bet nu jā, viesnīca bija tikpat dārga, cik daudz krutāka viesnīca Itālijā, tas gan. Bet tā jau ir pie mums visur LV.

Nāra, ai, Nāra :) Uzraksti Sōlai, un būs OK, iespējams, ka Tu izmantosi ātrāk par mani (jo es reāli no kautrīgajām) :D

Bet par viesnīcu dārdzību - Latvija ir VĀJPRĀTĀ dārga .... ārzemēs vienmēr ir lētāk ;(  Tā nu tam būs būt .... / vienīgi, apšaubu līdzību ar Itāliju, jo Itālijā vispār maz labu viesnīcu par reāli saprātīgu cenu, izņēmums - bez brokastīm/

Atslēdzies sōla

« Atbilde #43 : 2016. gada 26. septembris, 22:39:37 »
  šitais variants, protams, ir vislabbākais

Atslēdzies sōla

« Atbilde #44 : 2016. gada 27. septembris, 00:21:23 »
Minne, vai Tu vispār zini, kas ir Dudamels? Kas ir Venecuēlas jauniešu orķestris? Tur, kur valsts apmaksā mazturīgiem bērniem instrumentus un visu pārējo, āāāāāā, mēs mūsu  zemītē tikai sapņot par ko tādu varētu.